Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Po aktualizaci na android 10 problém s kalendářem

(Téma vytvořeno: 16-12-2019 05:34 PM)
2723 Zobrazení
Tambor
Navigator
Možnosti

Po aktualizaci na android 10 jsem zjistil, že je problém se synchronizací google kalendáře s kalendářem v telefonu Galaxy S10+. Konkrétně jde o události, které se neomezeně periodicky opakují (v mém případě jednou za čtyři týdny). Po zadání v PC do kalendáře google se záznamy sesynchronizovaly s kalendářem v telefonu, ale při dalších synchronizacích některé záznamy v opakující se řadě zmizely (některé zůstaly). Některé řady zmizely úplně celé. Synchronizace google kalendáře s poštovním klientem v PC funguje dál bez problémů. Má někdo podobnou zkušenost, případně radu?

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Tambor
Navigator
Možnosti

@fajnSnek ... tak už jsem snad konečně přišel na to, jak se to chová. Když v PC zadám třeba periodické opakování každou St a Čt po čtyřech týdnech a potom jedno středu smažu (jenom tu jednu událost v jednom dni), tak se mi v PC smaže skutečně jenom ta jedna událost a perioda opakování dál pokračuje, ale po synchronizaci do mobilu se tam od té jedné konkrétní události smažou všechna další opakování. Když jednu konkrétní událost smažu v mobilu, tak se to správně sesynchronizuje do PC .... tak snad to tak bude opravdu fungovat a znova se mi to úplně nerozhází ....

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
18 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Ahoj @Tambor 

Periodické opakování událostí taky používám - mám tak směnový harmonogram. Po updatu na A10 žádný problém nemám, vše šlape dobře. Dělal jsem tedy čistou instalaci- obnovení do továrního nastavení... včera jsem si ukládal narozeniny a ty se mi s periodou 1 rok nahrály správně. Zkoušel jsi v telefonu vypnout a znovu zapnout synchronizaci kalendáře?

fajnsnek2
0 Like
Tambor
Navigator
Možnosti

@fajnSnek ... opakování taky používám na harmonogram směn. Zadáváš směny v telefonu nebo v kalendáři v PC? Zkoušel jsem synchronizaci vypnout a zapnout v nastavení/účty a zálohování/účty/......@gmail.com ... to nepomohlo. Trochu mě mate, že při tomto postupu je u synchronizace napsaný jenom e-mail a ne kalendář ... je to normální?

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Já mám směny v osobním účtu Gmail. Zadal jsem to najednou s opakováním do nekonečna, a upravuju pak už pak jen konkrétní události. Kalendář Google mám v Nastavení 》Účty a zálohování 》Účty 》vybraný účet 》Synchronizovat účet a pak Kalendář 

fajnsnek2
0 Like
Tambor
Navigator
Možnosti

@fajnSnek ... přesně tak to dělám i já .... mám to v klandáři ve svém gmailovém ... ale když přesné v tom sledu jak píšeš dojdu k synchronizaci, tak je tam k synchronizaci jenom e-mail ... viz fotoScreenshot_20191216-190103_Settings.jpg

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Tambor a to máš jako firemní Gmail ? Ten já moc neznám, my máme firemní mail přes Office 365. Podle ikony- červená obálka se to to tváří jako účet přidaný přes aplikaci Samsung Email. Zkus jeslti ti nepůjde přidat jako nový Gmail účet.

fajnsnek2
0 Like
Tambor
Navigator
Možnosti

@fajnSnek  ... to je můj soukromý Gmail ... používám ho i jako hlavní účet pro telefon .... a ano používám v telefonu aplikaci e-mail od samsungu. Další gmailový účet se stejnou adresou nejde přidat, píše to, že účet už je přidaný ....

0 Like
Tambor
Navigator
Možnosti

@fajnSnek  ... tak teď jsem zjistil, že v účtech je jedene gmail účet jenom pro e-mail a jeden pro ten zbytek .... tam jsem teď zkusil synhcronizaci kalendáře vypnout a zapnout a taky to nepomohlo 😞 Když jsi dělal tovární nastavení, tak jsi potom vše obnovil ze zálohy nebo dělal ručně?

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Tambor já mám nastavení pro Gmail následující. 

Screenshot_20191216-202420_Settings.jpg20191216_202542.jpg

fajnsnek2
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Tambor Tovární nastavení jsem dělal s částečnou obnovou přes Samsung účet a Samsung Cloud. Jen upozorním, že po obnovení mi nenaskočila možnost  pro obnovení aplikaci z Google Play, u A9 to šlo.

fajnsnek2
0 Like