Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Hlasová komunikace s Android Auto

(Téma vytvořeno: 23-09-2021 09:06 AM)
2123 Zobrazení
Jan Kostalek
Student
Možnosti

Dobrý den,

přešel jsem na S21 Ultra z Huawei P30pro.

Předchozí telefon jsem propojoval s AA přes kabel s mojí Octavií. Při jízdě jsem byl schopen v mapách vyhledávat hlasovými příkazy. Android mi odpověděl česky - sice trochu nesmyslně - nejdřív něco ve smyslu, že mi nedokáže pomoci a pak okamžitě odpověděl, že vše je ok, příkaz se přepsal a navigace začala... Vše v češtině.

Po připojení S21 se nejdřív nic nedělo. vůbec nic. Musel jsem otestovat 15 kabelů co jsem měl doma, než se s AA bylo možno propojit. Nicméně, nejde zadávat hlasové příkazy, protože já na AA mluvím česky a on očekává angličtinu. Vše všude změněný. I kdyz google assistant má jen anglinu jako komunikační jazyk.

Změnilo se něco v AA? nebo v GA? nebo je to v mobilu? Řešil... a hlavně vyřešil toto někdo? Byla to jedna z funkcí, kterou jsem opravdu využíval... a přeci jenom říkat anglicky české město... no.. nefunguje to prostě...

díky

JK

0 Like
4 Odpovědi
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobrý den,

na AA je nejlepsi vzdy pouzivat originalni kabelaz. Zrovna kabely znacky huawei si v aute s jinymi telefony nerozumi...Vyzkouseno..

Duvod proc vam to fungovalo byl nejspise ten, ze drive nez spustil google assistenta pro nas region, vyuzival hloupejsiho GOOGLE NOW, ktery zvladal zakladni pokyny v cestine. Spise slo o to, ze jednoduse prepisoval co jste rikal.

Aktualne mi na zadnem telefonu uz tato funkce nefunguje a vzdy je vyvolan pouze google assistent v anglictine. 

Pozitivni zpráva je, ze se kompletni cestina pro asistenta od googlu pripravuje. Jen je nutno vyckat.

Bohuzel v tomhle je google dost divny. Na nasem trhu si s asistentem pohrava jak chce. Chvili neco povoli, pak zase zakaze... Me zase asistent uz x mesicu vybizi k vyzkouseni povelu a asistenta stylem: Reknete: jake bude dnes pocasi? Kolik je hodin? atd...(vybizi me v cestine) Kdyz to zopakujete, rekne v anglictine, ze nerozumi...Leva ruka nevi co dela prava v googlu . Vse naznacuje, ze je cestina zarohem... Je videt, ze google asistent ma uz textovou cestinu integrovanou.. Neni vsak sepla ta hlasova.

SobicekCze

0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Keď sme pri Google Asistentovi, tak posledných cca 6 týždňov je úplne k ničomu. Predtým fungovali aspoň základné hlasové povely (hoc aj v angličtine) aj bez internetu. Dnes už nedokže GA ani len zapnúť baterku bez toho, aby nebol pripojený k internetu (neviem na čo na takýto banálny úkon potrebuje internet...). Rovnako tak mi GA píše, že mám "objaviť nové možnosti Asistenta" a keď na to kliknem len sa načíta nová obrazovka a za chvíľu vyskočí hláška, že sa mám pripojiť k internetu (vyskúšané na všetkých typoch pripojenia: WiFi, 4G, 5G...)
Preto, ako píše kolega vyššie, chybu by som hľadal na strane Google... Majú v tom *****... Čo som čítal, tak sa má chystať aj nejaká nová verzia / náhrada "Android Auto"... Nič to však nemení na tom, že sa Vašu nepríjemnú situáciu asi momentálne vyriešiť nepodarí... 😐

0 Like
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti
pokud chceš používat hlasové vyhledávání v češtině, tak v aplikaci Google nastav "Používat bez účtu" , následně se bude dat v AA zadávat dotazy v češtině. Neplést si ale hrušky s jabkama, resp. hlasové vyhledávání a asistenta.
Members_Mg9RiUM
First Poster
Možnosti

díky, zadávání v češtině po odhlášení funguje... zajímalo by mě jak jste na to přišel :smiling-face:

0 Like