Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Fps u videa

(Téma vytvořeno: 01-06-2023 07:53 PM)
498 Zobrazení
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Dobrý den, 
nevíte proč mi v galerii, když se podívám na info o videu, tak mi u některých videí píše, že bylo natáčeno v UHD při např. 26 fps, místo standartních 30, co mám předvolených? Případně dá se nějak zamezit těmto pádům? Myslím, že to může mít i souvislost těma záškubama v UHD30 co mám. 

Díky za reakci 

image

image

image

12 Odpovědi
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Priznam se, ze to je ponekud zvlastni chovani. Muzete zkusit stahnout aplikaci MediaInfo. Vyuziva se ve video branzi k zobrazeni detailnich informaci o video souborech. Zdali se tam toto snimkovani propisuje tez. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.mediaarea.mediainfo&hl=cs&gl=US&pli=1

Samsung telefony neumi formaty PAL, tedy mene jak 30fps. A tudiz by to ani na mene fps tocit nemelo. 
Neseka se vam napriklad video pri nahravani coz by zpusobilo vypadek snimku?

Obcas se mi trhani na ultre stavalo.

Zkuste telefon vypnout/zapnout… a natocit par snimku. Pripadne co vam ukazuje mediainfo?

Zkuste pro test prepnout do UHD 60. Jestli tam trhani bude tez? Kdyz by ne. Tak by to bylo pripadne urcene asi k reportu jestli mate nejnovejsi verzi SW.

Trhani muze zpusobit hodne veci. Od teploty telefonu po chybu v ulozisti (vadna pamet co by nestihala zapisovat) az po chybu SW telefonu.

Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Vyskoušel jsem natočit videa v různých rozlišení a došel jsem k tomuto výsledku: UHD60 spadlo v galerii na 46 fps, UHD30 spadlo na 29, FHD60 spadlo na 59 a FHD30 zůstalo na 30.

Zkusil jsem to video nahrát i do té aplikace a tam mi to ukázalo 26fps, takže se to shoduje s informací v galerií.

Co se týče těch záseků, několikrát jsem to řešil a záseky jsou hlavně v UHD30. V ostatních prakticky nic. Dělal jsem tovární nastavení, vymazal paměť a pak data aplikaci a nepomohlo.

Na co jsem ale přišel je to, že záseky se prakticky úplně eliminují, když vypnu stabilizaci videa v foto aplikaci samsungu. Screenshot_20230601_203842_Gallery.jpgScreenshot_20230601_203829_Gallery.jpgScreenshot_20230601_203656_MediaInfo.jpg
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Po vypnutí stabilizace videa je u UHD60 stálých 60fps a UHD30 zase 30. Vypadá to na softwarový problém, protože v počátku, kdy jsem telefon kupoval, neměl žádné záseky a tyhle problémy jsem nepozoroval.

Mám nejnovéjší software
Libb
MegaStar
Možnosti

Samsungy umí filmové frekvence v režimu Pro Video

Libb_0-1685648061822.png

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Aha tak toho jsem si nevšimnul. Ale pořád je dost divné, že při natáčení v 30fps padají snímky k 26fps a při 60 zas na 46 (v regulárním režimu).
0 Like
Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Tady jsem připojil sluchátka a se zásekama to ytvořilo tohle...Screenshot_20230601_214334_Gallery.jpg
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
U vás bude asi problém spíš v té stabilizaci. Já jen upřesňoval, že Samsung umí méně než 30 fps.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Zdeněk19
Helping Hand
Možnosti
Asi to tak bude, mohl by jste to prosím nějak nahlásit? U vás to bude mít větší hodnotu a možná bych se dočkal i opravné aktualizace.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

@Zdeněk19  OK, nahlásím to