Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Automatická změna pozadí je zpět!

(Téma vytvořeno: 12-12-2019 06:16 AM)
6115 Zobrazení
Libb
MegaStar
Možnosti

Před časem jsem zde psal návod, jak zařídit automatickou změnu obrázku pozadí na zamykací obrazovce. Toto uměl naposledy Android 7, pak tato funkce byla odebrána, ale šlo to zařídit pomocí Taskeru (návod je zde). Ten postup stále funguje, ovšem všimnul jsem si, že v Androidu 10 se tato funkce opět vrátila! Sice je zde omezení na pouze 15 obrázků, ale lepší než nic.

Jak tedy na to?

Jděte do Nastavení, vyberte Pozadí, Galerie. Zde si vyberete obrázek. Pokud zvolíte jen jeden, zobrazí se výběr, zdali chcete použít obrázek na Domovskou obrazovku, Zamykací obrazovku nebo obojí.

1 .png  2 .png  3 .png

Pokud ale vyberete více obrázků, bude zde pouze volba Zamykací obrazovka. V takovém případě se při každém vypnutí displeje nastaví jiný obrázek.

4.png  5.png

Který postup použít?

Pokud nemáte koupený Tasker, je to jasné.

Pokud Tasker máte, ale stačí vám 15 obrázků, doporučuju použít to, co nabízí systém.

Pokud už máte task rozběhaný nebo je pro vás 15 obrázků málo, použijte původní postup s Taskerem.

Má pozadí divnou barvu?

V případě, že má pozadí divnou barvu, např. černobílé obrázky jdou do žluté nebo hnědé barvy, jděte do Nastavení, Zamknout displej, Styl hodin, Zamknout displej, Barva a zvolte barvu. Výchozí nastavení totiž mění barvu pozadí, aby se přizpůsobila barvě hodin. Pokud to změníte, budou se přizpůsobovat hodiny barvě pozadí.

EDIT: Zdá se, že vliv na barvu pozadí má spíš tmavý režim. Jděte do nastavení tmavého režimu (Detaily) a zrušte zatržení Použít na pozadí

Screenshot_20191215-084703_Nova Launcher.png   Screenshot_20191215-084719_Settings.png

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

15 Odpovědi
Marekmay
Pathfinder
Možnosti

V případě Note10+ je možnost nastavit Dynamickou zamykací obrazovku. Sada obrázků je ale pevně daná a nelze nastavit své fotky.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Ano, to bylo i u S10, jenže jak říkáš, tam si jen vybereš téma. Tady máš přesně ty fotky, které chceš.

A samozřejmě dynamická obrazovka zůstala.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Tambor
Navigator
Možnosti

Zkoušel jsem nastavit víc videí pro zamykací obrazovku a nedaří se ... opravdu to nejde nebo dělám něco špatně?

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Cvičně jsem dal 3 videa a 5 fotek a v pohodě. Jen ta videa mají omezení na délku i velikost

0 Like
Tambor
Navigator
Možnosti

Nevím, co dělám špatně, ale když vyberu víc videí, tak už mi to nenabídne, abych je nastavil jako zamykací obrazovku a koukám, že se mi vlastně vůbec nezobrazí takový ten horní pás s už vybranými fotkami nebo videi ... jak je to vidět na obrázku v této diskusi ... když ťuknu na jedno video, tak je to OK

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Mohu poprosit o screenshot, ideálně jak vybíráte videa, tak ta obrazovka potom? Klidně do zprávy, pokud to nechcete dávat veřejně.

0 Like
Tambor
Navigator
Možnosti

v "Nastavení" vyberu "Pozadí", potom otevřu "Moje pozadí" a když klepnu na jedno pozadí, tak mi to klasicky nabídne tři možnosti (domovská obrazovka, zamknout displej a domovská a zamknutá obrazovka) ... když podržím prst a vyberu víc než jedno pozadí, tak už mi to nabídne jenom smazaní vybraného ...Screenshot_20191215-140734_Wallpapers[1].jpg

Libb
MegaStar
Možnosti

Já vybírám z Galerie, ne z Mých pozadí, možná to bude ono?

Dávám obyčejná videa, ne videa vložená do živého pozadí.

Tambor
Navigator
Možnosti

a jooo, tak to já to vyzkouším ... dík za tip