Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Dead pixel?

(Téma vytvořeno: 15-07-2024 05:44 PM)
326 Zobrazení
nexon101
Voyager
Možnosti
Zdravím,

Pri nabíjanii keď dam mobil nabíjať v strede displeja hore mi ostane trochu blikať jeden pixel tak slabo to vidno.... Keď sa dotknem displeja aby zasvietil následne zhasne tak už ten pixel neblika zmizol....🤔 

Ďalej som skúsil apku na dead / stuck pixel a našlo vľavo hore nejaký biely bod ktorý je vidieť iba na čiernom pozadí v manuálom móde. Avšak pri automatickom móde kedy sa striedajú rôzne farby tak je vidieť aj na inej farbe žltá alebo zelená... 

Ale keď som použil ďalšiu apku na detekciu týchto bodov nenašla nič hmm.. 

Urobil som foto... Nevyzerá to na pixel keďže pixely sú štvorce a toto je okrúhle (pripomína mi to senzor napr vzdialenosti ktorý bliká len my ho nevedime jedine pri špeciálnom svetle alebo snímanie cez fotoaparát mobilu) každopádne je to okrúhle a nie štvorcové... 

1. Čo myslite ohľadom toho nabíjania keď zapojím nabíjačku a začne blikať jeden bod v strede? Následne prebudím mobil a zmizne? 

2. Ten biely bod vľavo hore co si o tom myslite? Je okrúhly a nie štvorcový... Skôr nejaká chyba v apke? Screenshot 👇 

image

0 Like
10 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @nexon101

Neuvádíte o jaký model se jedná, ale předkládám, že jeden z novějších modelu. V prvním případě by mohlo jít o senzor prohlížení, ale nikdy jsem nezkoumal zda bliká při nabíjení

Co se týká vadných pixelů tak ještě zkuste dát aplikaci Telefon a zadat kód *#0*#, zde můžete otestovat displej na základních barvách RGB - pokud uvidíte deformaci i zde, tak bych neotálel s reklamací. 

fajnsnek2
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Pekný deň,
takto na diaľku je to ťažko posúdiť.
Pokiaľ vychádzam z Vášho popisu príde mi to ako softvérový problém, ale takto nadiaľku je to skôr divoký odhad. Vychádzam z toho, že prečo by nejaký bod v strede hore začal blikať, keď sa tam nič nezobrazuje a má byť obrazovka čierna t.j. pixely vypnuté. V druhom prípade to vyzerá, skôr na nejaký zobrazený indikátor, ale neviem o akú appku ide, môže tiež ísť len o zvýraznenie, kde bol nájdený problém.
Skúste pozorovať dané miesta v bezpečnom režime, či zbadáte nejaký problém v zobrazení. Môžete skúsiť kód *#0*# a pozrieť, či pri jednotlivých farbách nájdete nejaký problém. Skúste tiež cez nastavenia - aplikácie - always on display (musíte si dať zobraziť systémové aplikácie) - úložisko zmazať vyrovnávaciu pamäť a dáta plus spraviť následne Wipe cache partition, či problém pri nabijaní bude aj tak pretrvávať.
Ak by ste naďalej registrovali problém v zobrazení, tak ako posledná možnosť ostane factory reset a v prípade, že ani ten nepomôže tak potom už ostane len servis zariadenia.
CZ:
https://www.samsung.com/cz/support/service-center/
800 726 786

SK:
https://www.samsung.com/sk/support/service-center/
0800 726 786
0 Like
nexon101
Voyager
Možnosti
Je to s20+... Len divne ze senzor v strede displeja? 🤔 Senzory sú zvyčajne hore kde je kamera aké toto je v strede displeja, oveľa nižšie ako je kamera...
Term kód som skúšal dal som tam čierne pozadie tak nič neukázalo... Podľa mňa to bude softwarovo.. Skúšal som tu apku na s7 edge tam nič neukázalo..
0 Like
nexon101
Voyager
Možnosti
Bod v strede ale nie hore ale úplne uprostred displeja čiže stredový stred 😁v strede displeja na prostriedku..

Skúšal som tam kód tam nič neukázalo iba v tej apke... Na mojom fone ukázalo no na staršom s7 edge nie...
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Tak řady S10+, S20+ to tak myslím měly, šlo o pixel, který problikával a jednalo se právě o proximity senzor.

A v jaké aplikaci se Vám to ukazuje?  Je možné, že to je opravdu jen SW záležitost pokud to v testovacím menu nevidíte. 

fajnsnek2
0 Like
nexon101
Voyager
Možnosti
0 Like
nexon101
Voyager
Možnosti
O proximity senzor viem to nemám práve ma mysli toto vedľa kamery... Ja som písal ze v strede úplne v strede (mid) keď odmeriam ja neviem 5cm zvrchu 5 cm zospodu aj zľava aj z práva niekde tam na úplný stred. Teraz som skúšal dat do nabíjačky tak nič hmm...
A toto co ukazuje vľavo hore mam video link je nižšie to ukazuje iba pri prechode do čiernej farby a je viditeľné ešte aj v červenej atď...

1721123594693.jpg
0 Like
nexon101
Voyager
Možnosti
Ešte doplním obrázok s podrobnostami... Toto modré je proximity o tom viem to je v poriadku... Toto zelené to sa týka mňa pri nabíjani zvyčajne to vidím v noci keď nabíjam fon dnes ráno keď som dal tak som to nevidel (asi je treba úplnú tmu neviem) a toto biele to zas v tej aplikácií na dead pixel sa mi zobrazuje keď sa zobrazí čierna s prechodom do červenej a žltej 1721123756938.jpg
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Už jsem koukal na to Vaše video - díky za něj. Upřímně tohle těžko říct, možná to skoro vypadá, že nějáký pixel zlobí, ale ještě není úplně mrtvý, protože v té aplikaci to vidět je, v servisním menu ne. Nedokážu odhadnout zda by jste s tímto při reklamaci uspěl, ale jelikož jde o S20+, tak ta už asi bohužel v záruce nebude. 

fajnsnek2
0 Like