o 02-11-2019 12:55 PM
Zdravím, má niekto podobné problémy zo signálom LTE u S10+? Týka sa to zrejme len pluskovej rady. Ja aj priateľka sme doteraz mali S8, signál bol bez problémov doma aj v práci, obaja máme T-mobile CZ, já mám telefón z distribúcie T-mobile, priateľka ofiko predaj Alza - kde ho už aj vrátila, ja bohužiaľ nemôžem, zakúpené na predajni T-mobile. Tam kde máme na s8 alebo aj iná značka mobilu 2 čiarky signálu LTE tak na S10+ sme bez LTE signálu - prepne do Edge čo je u nás doma, v práci a celkovo všade kde sme doposiaľ signál mali slabší ale mali, po zakúpení S10+ nieje a celkovo, na to že žijeme v Prahe celkovo je aj v centre mesta problém nájsť miesto kde je plný signál u S10+. Vzhľadom že telefón obaja iná distribúcia stav rovnaký. Podľa T-mobilu je to špecifická vlastnosť telefónu, predajňa Samsung tvrdí chyba na strane operátora. Má niekto podobné skúsenosti? Na fórach som tento problém našiel, jedná sa o pluskovu radu ale problém je u amerického operátora. Nerád by som splácal teraz 23 mesiacov niečo čo budem mať hodené niekde v šuplíku pretože som nútený kým sa to nevyrieši starú S8.
o 03-11-2019 10:39 AM
o 03-11-2019 11:59 AM
To mě napadlo, říkám, Vodafone používá jiné frekvence, proto to zřejmě funguje dobře, každopádně jak to vyřeším nevím, od Tmobile mám neomezený net který mi je vlastně na nic, na ani jedné ze 3 adres kde sem prakticky stále mám tento problém a z toho 2 nejsou žádný zapadakov, žádná zástavba, Chodov, 6 patro v paneláku, Libeň, kanceláře v podkroví u Bulovky, zažil sem výpadky i počas jízdy tramvají po Praze, v Kolíně je to lepší. Jak tohle ale budu řešit nevím, já chci telefon co mi nacpali využívat naplno včetně VoLTE takže tu asi žádná řeč s Tmobilem nebude.
o 03-11-2019 12:04 PM
o 03-11-2019 12:29 PM
Doma v práci to beru jak tak, WiFi, ale když jedu někam na jídlo do oblíbených restauraci na 2-3 hodinky obchodně nebo Kauflandu tak to potěší, u té S8ky není signál lepší ale nehodí mně to do 2G, prostě si to tam drží 4G jakžtakž, zřejmě jiný modem. Tohle se mi vysmal do ksichtu v prodejně Tmobile na Ipaku že to je chyba mobilu ne jejich.
03-11-2019 01:14 PM - upraveno 03-11-2019 06:29 PM
o 03-11-2019 05:12 PM
Sorry, nebyl jsem moc online. Jen tohle: osobně mám mnohem víc problémů s O2 než s T-Mobile, zvláště s internetem. T-Mobile vesměs pohoda, jen teď se mně stalo, že jsem 2x neslyšel druhou stranu. Zatím moc brzo na dělání závěrů.
Ale ještě k původnímu dotazu: rozhodně není pravda, že by S10+ byl nějaký "nepodařený". Pokud to opravdu zlobí, reklamovat. Případně @pRo_lama by mohl zjistit, jak to je se signálem v oblastech, kde se pohybuješ?
03-11-2019 05:50 PM - upraveno 03-11-2019 05:52 PM
Celkom dlhá téma a je v nej napísaných veľa nepresností.
1) @Peroxid: čo prosím ťa myslíš tým, že VDF má iné frekvencie? Všetci traja operátory používajú LTE800, LTE1800, LTE2100 a LTE2600. Jedine VDF v minulosti používal LTE900, ale takých sektorov je po republike asi 20 a ani jeden v Prahe.
2) @Peroxid: ak si doteraz používal S8 a nemáš s ňou problém, ale pri novom mobile S10+ problém máš, tak je jasné, že sa jedná o chybu mobilu. Možno nejaká zmena vo firmware. Ale vzhľadom na to, že si zaznamenal problém aj pri mobile z voľnej distrubúcie, tým pádom by chyba vo firmware nemusela pripadať do úvahy. Ak by to bola chyba na strane operátora, tak by problém mali všetky mobily a všetky S10+.
3) @Peroxid: Chybou pokrytia to tiež nie je, pretože sa pohybuješ po Prahe a tá veľmi dobre vykrytá. Samozrejme, že aj v Prahe sú slábé miesta a miesta s problémami, ale tých je úplné minimum oproti zvyšku.
4) @newp: Napíš mi prosím ťa do správy lokalitu (GPS súradnice) kde máš problém so signálom. Môžem sa na to pozrieť.
5) @Peroxid: Akú starú SIM máš? Skúšal si v obidvoch mobiloch prehodiť SIM karty od TMCZ?
6) @fajnSnek: sorry, ale to čo si napísal je trochu od veci. Každý operátor neustále optimalizuje svoju sieť. Pozri si výsledky P3 meraní a skús sa dopátrať k detailným parametrom, ktoré sú dostupné pre operátora. Nedávno som reportoval chybu, ktorá bola na strane Samsungu a ten to musel promptne opraviť, lebo to bol pekný prúser čo spravil.
o 03-11-2019 06:10 PM
@pRo_lama díky za odpověď. Nechci to házet na T-Mobile, ale třeba doma mám signál velice slušný, ale tak jednou za 14 dní se mi stane, že chci telefonovat, vytočím číslo, ale nedojde ke spojení. Provedu restart telefonu, a už vše funguje korektně. Stejný problém se výjimečně vyskytne v lokalitě Kavčí Hory, kde pracuji. Na služebním Galaxy J5 2017, který tam sdílíme s kolegy, jsme museli vypnout LTE, protože se občas stávalo, že telefon byl nedostupný, i když se tvářil, že má signál.
o 03-11-2019 06:54 PM
o 03-11-2019 09:11 PM
napiš pro_Llamovi souřadnice, on dělá u TM, má možnost mrknout na případné problémy v dané lokalitě.