o 29-09-2021 12:11 PM
Dobrý den,
koupil jsem si telefon SM-A528B/DS - Samsung A52s 5G a zjistil jsem, že na něm špatně funguje WiFi. V případě domácí sítě, kde je pouze jedno AP s jedním SSID žádný problém neexistuje. V případě podnikové sítě, kde je v sítí více AP se stejným SSID ale různým BSSID, tak Wifi přestane fungovat okamžitě poté, co se telefon automaticky přepne z jednoho AP na druhé. Ve stavovém panelu svítí, že Wifi je připojena, ale data v telefonu nefungují. Ani fyzický přesun poblíž původního BSSID nepomůže.
Pokud Wifi v telefonu vypnu a zapnu, opět vše začne fungovat, až do okamžiku přepnutí na jiné AP, např. při fyzickém přesunu zařízení. Nejedná se o vadný kus, protože jsem to zkoušel na více stejných telefonech, ale také se nejedná o chybu podnikové sítě, protože ostatní zařízení fungují správně a navíc, tento problém má telefon ve dvou různých podnikových sítích, kde každá z nich používá úplně jiného dodavatele Wifi (Mikrotik vs. Cisco). Zjevně je tedy problém v software, který neprovede korektní přepojení mezi různými BSSID v rámci stejného SSID.
o 30-09-2021 08:40 AM
Dobrý den,
váš podnět jsem nahlásil a požádal o prověření. Osobně jsem měl doma dva routery se stejným SSID a fungovalo to OK, stejně tak v práci máme nějaké Ciska a jede to. Ale já měl telefony řady S/Note a teď Fold, takže je možné, že u A je něco jinak.
o 30-09-2021 09:05 AM
Dobrý den,
děkuji. Žádný jiný model Samsungu mi to také nedělá, pouze A52s 5G.