Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

opakované odpojení SD karty + výpadek sítě

(Téma vytvořeno: 24-11-2023 02:08 PM)
724 Zobrazení
mmichal_123
Journeyman
Možnosti

Ahoj všem, od aktualizace v září 2023, jsem na své S20 FE 5G řešil opakovaný problém. Pokud jsem se pohyboval v autě, nebo na pár místech, telefon se opakovaně odpojil od sítě a psal chybu SD karty ( dost random): 

Members_MVg3lHm_0-1700462289540.jpeg

po těchto pokusech: Tovární reset telefonu, jiná SD karta, vyndání SD karty, jiná SIM karta, se problém stále zobrazoval. Zajímavé bylo, že se to dělo na dalších čtyřech stejných telefonech ( S20 FE 5G ). Po tipu od kolegy, který vlastní Samsung Axx a řešil stejný problém, jsem zkusil viz níže.

Oprava: Stačí vypnout v nastavení sítí připojování 5G. Vypadá to, že po poslední aktualizaci SW  je zde nějaký bug, který způsobuje, že když telefon přechází mezi 5G vysílači, nedokáže se korektně přepojit a vypadne. 

Snad to pomůže dalším, kteří řeší stejný problém.

Michal

12 Odpovědi
DennyVonPrague
Helping Hand
Možnosti
Tak to jsi teď určitě moc potěšil Fidlu
Leonidas0814
First Poster
Možnosti
Mám stejný problém. Už 3 aktualizace fw telefonu a stále to Samsung nevyřešil. Vsiml jsem si, že pokud dám telefon restartovat, těsně pred zhasnutím obrazovky vyskočí varování o nekorektním odebrání SD karty.
Tento postup nepomohl, karty jsou otestované a v pořádku.
Aktualizace 30.11.2023:
Po vypnutí 5G jsem musel vyjmout kartu, vypnout telefon. Po té jej znovu zapnout bez karty, pak zase vypnout, vložit přeformátovánou kartu, protože ji telefon po vypnutí 5G tím odpojováním už poškodil exFat (než jsem vypl 5G, tak se karta sice odpojovala, ale nepoškodila), a zapnout telefon. Teď zatím drží (cca tyden). Zkoušel jsem před tím i další 2 karty, všechny jsou OK.
0 Like
H0NZA
Explorer
Možnosti
Ahoj, vyzkouším. Stává se mi podobná chyba, kdy se neustále ztrácí signál operátora... Používám dual SIM (obě SIM O2) a už jsem byl dvakrát reklamovat. Poprvé mi vyměnili nějaké kabely (vada se projevila), podruhé se prý nic neprojevilo...
Noo samozřejmě to dělá furt...
Zjistil jsem, že se skutečně děje poutě na datech, u WiFi připojení je telefon v pořádku...

Chybu jsem zaznamenal taky po zářijovém update...
Může za to Samsung nebo spíše O2?
A lze to vůbec vyřešit, když to zatím vypadá, že novou verzi asi mít S20 FE 5G nebude?
0 Like
mmichal_123
Journeyman
Možnosti
Ahoj, jo to netuším, koho je to konkrétně vina. Každopádně od té doby mám klid.

By mě zajímalo co vyměnili 😁

Michal
0 Like
H0NZA
Explorer
Možnosti
Výměna základní desky, koax.kabelu a propojovacího flexu...

Noo evidentně to chybu neřeší 😀
0 Like
Members_FiJe6fl
First Poster
Možnosti

Díky za info, vyzkouším. Dělá mi to také. Někdy třeba 3 dny nic a pak třeba 10x za sebou. A to mám telefon S20FE  1 měsíc od nákupu.

0 Like
Petisbest
Student
Možnosti

Mám stejný problém a dle mě je na 99% problém v síti O2 a jejich 5G. Odpojovani karty a SIM se mi zacalo dít po přechodu z TM k O2. Nejlépe je problém vidět v pražském metrů, kde se vše odpojuje na kazde stanici a při cestě po dálnici s navigaci v okolí velkých měst. Zajímavé je ze v Německu ani Rakousku tento problém není (to ještě více ukazuje na chybu v infrastruktuře O2). Ještě zkusím jet metrem bez SD, jestli bude odpojovani přetrvávat a pak začít otravovat O2 a samsung kde to bude tezky 😕

Řešení problemu vypnutím 5G nepovažuji za ideal. Proto jsem si kupoval telefon s 5G :smiling-face:

0 Like
mmichal_123
Journeyman
Možnosti
Ano, je problém v 5G vysílačích. Není to řešení problému, jen dočasné. Jestli při koukání na videa poznáš rozdíl mezi 5g a LTE, tak kloubouček 🤣🤣
0 Like
Petisbest
Student
Možnosti
😀 neřeším rychlost, ale pokrytí. Někde je 2G nebo 5G. A tam už rozdíl poznám 😉
0 Like