Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Noční Focení

(Téma vytvořeno: 26-09-2024 07:44 PM)
268 Zobrazení
Jabo372
Apprentice
Možnosti
Dobrý den chci se zeptat jak to že Samsung Galaxy s24 který má 50 megapixelů kameru dokáže fotit I v naprostém tmě fotky a já který mám Galaxy a35 5G a on taky 50 MPX Tak jak to že nedokážu fotit v naprostém tmě
0 Like
8 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Dobrý den. Není to jen o množství MPix, ale dále o světelnosti objektivu a dále o SW funkcich - vlajkové modely mají pokročilý noční režim, ten bohužel u modelu střední nižší třídy nenajdete.

fajnsnek2
Jabo372
Apprentice
Možnosti
A není to blbě že tam dají takové foťáky a nevyužijou je na maximum
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti
Bohužel nemůžete čekat všechny funkce z vlakových modelů u Ackove řady, někde se muselo šetřit

fajnsnek2
0 Like
danisp1704
GrandMaster
Možnosti
Zdravim Vás,máte nastavený aj nočný režim fotoaparátu?🤔
0 Like
Jabo372
Apprentice
Možnosti
Samozřejmě mám noční režim v pravo dole se mi zobrazí 3s
0 Like
Ultra92
Helping Hand
Možnosti
1/1.96" vs 1/1.56", to je o 25 % väčší senzor na S24, okrem toho, S24 fotí viacero obrázkov, ktoré skladá, než A35 a má lepší ISP. Počet mpx neurčuje výslednú kvalitu fotografie.
0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Počet Mpx nie je priamo určujúcim faktorom pre kvalitu snímky. Áno, rozhodne do kvality má čo povedať, ale nie je pre výslednú kvalitu - obzvlášť v zhoršených svetelných podmienkach - až toľko dôležitý.

Veľkosť snímača, prípadne veľkosť samotných pixelov je v zhoršených svetelných podmienkach dôležitejšia. Áno, existujú možnosti ako napr. spájanie pixelov, kedy sa namiesto na veľkosť pixelov hrá s počtom pixelov, ale to sú väčšinou výsady drahších modelov. 

V dnešnej dobe nie je nič nezvyčajné, keď napr. 48 Mpx senzor fotí kvalitnejšie, ako napr. 160 Mpx senzor. O nejakých stacked senzoroch sa potom baviť ani nemusíme 😉

TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
kolegovia to už v podstate vystihli. Ide o úplne iný foťák, ktorý má len zhodné označenie počtu megapixelov. Ja už len doplním, že ani tam rozdiely nekončia. Rozdiel vzniká aj v použitom čipsete a aj v samotnom spracovaní telefónu t.j. v použitej optike, kedy prémiové telefóny sú vybavené lepšou optikou a sklo, ktoré ich prekrýva má dokonca špeciálnu úpravu, ktorá zabezpečuje menej odleskov a tým dostáva viac svetla k snímaču.