Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

co este musim urobit / nadstavit / zapnut, aby som aspon o kusok predlzila vydrz baterie?

(Téma vytvořeno: 11-01-2023 11:13 AM)
558 Zobrazení
Adela81
Pathfinder
Možnosti

ahojte, telefon galaxy a23 5g mam 11 dni, a kazdy den musim bateriu nabijat. viem, ze vsade sa pise aby sme si stiahli jas, ale to ja uplne nemozem urobit, pretoze som nevidiaca, a casto sa mi stavato co vcera, ze aby v dm drogerie mohli naskenovat mojju elektronicku karticku dm s telefonu, tak som ten jas skratka musela zdvihnut az hore. takisto aj so skusenosti sminulimi telefonmi viem, ze ked vo vlaku ukazujem elektronicky listok tiez im to masinka vezme az ked zdvihnem jas. o adaptivnom jase som uvazovala, ale pokial viem, tak on funguje tak, ze ked na tu obrazovku nieco zasvieti, tak ten jas sa vtedy zdvihne, a nie vsetky tie skenovacie zariadenia asi svietia, takze sa mozno aajtak nevyhnem zdvihaniu jasu rucne. dalsia vec je, ze zvazujem ci mam nadstavit tmavy alebo svetli motiv. lebo tu sa zas bavime o tom istom, ze ak nadstavim tmavy, asi bude menej zrat baterku, ale zas musi ist jas az hore. A neviem ked nadstavim svetli ci to nezere viac baterky. tiez uvazujem nad tym, ze by som aplikacie rozhodila d do tych troch akoby energetickich modov cize aplikacie ktore nigdy nespia, aplikacie v hlbokom spanku a spiace aplikacie, ale neviem ako to mam urobit, aby som si nieco nedomrvila. lebo napriklad viem, ze z messengeru, whatsapu, telegramu facebooku ci gmailu chcem upozornenia na cas, takze tie asi ked tak jedine do spiace aplikacie, ked uz to upozornnenie pride neskor, tak aby to nebolo neskoro. ale inak neviem ako by som to mohla urobit aby som tej baterke este pomohla. napriklad, predchvilou som dobila baterku, bolo to asi o 10:24 a pise mi to v staroslivosti o bateriu ze vydrzi 1 den aj 6 hodin. nie je to nejak malo? a to som ho este nezacala pouzivat, zatial lezi nastole, ale obavam sa, ze ak ho zacnem pouzivat, tak sa skratka vybije skor nez zajtra o 16:30. ajked je pravda, ze ja baterku nigdy nevybijam donuli, okolo 15 20 percent uz davam nanabijacku. mozno aj to je chyba? neviem uz sama.
zhruba kazdy den musim bateriu nabijat. viem, ze vsade sa pise aby sme si stiahli jas, ale to ja uplne nemozem urobit, pretoze som nevidiaca, a casto sa mi stavato co vcera, ze aby v dm drogerie mohli naskenovat mojju elektronicku karticku dm s telefonu, tak som ten jas skratka musela zdvihnut az hore. takisto aj so skusenosti sminulimi telefonmi viem, ze ked vo vlaku ukazujem elektronicky listok tiez im to masinka vezme az ked zdvihnem jas. o adaptivnom jase som uvazovala, ale pokial viem, tak on funguje tak, ze ked na tu obrazovku nieco zasvieti, tak ten jas sa vtedy zdvihne, a nie vsetky tie skenovacie zariadenia asi svietia, takze sa mozno aajtak nevyhnem zdvihaniu jasu rucne.

dalsia vec je, ze zvazujem ci mam nadstavit tmavy alebo svetli motiv. lebo tu sa zas bavime o tom istom, ze ak nadstavim tmavy, asi bude menej zrat baterku, ale zas musi ist jas az hore. A neviem ked nadstavim svetli ci to nezere viac baterky.

tiez uvazujem nad tym, ze by som aplikacie rozhodila d do tych troch akoby energetickich modov cize aplikacie ktore nigdy nespia, aplikacie v hlbokom spanku a spiace aplikacie, ale neviem ako to mam urobit, aby som si nieco nedomrvila.
lebo napriklad viem, ze z messengeru, whatsapu, telegramu facebooku ci gmailu chcem upozornenia na cas, takze tie asi ked tak jedine do spiace aplikacie, ked uz to upozornnenie pride neskor, tak aby to nebolo neskoro.
ale inak neviem ako by som to mohla urobit aby som tej baterke este pomohla.

napriklad, predchvilou som dobila baterku, bolo to asi o 10:24 a pise mi to v staroslivosti o bateriu ze vydrzi 1 den aj 6 hodin.
nie je to nejak malo? a to som ho este nezacala pouzivat, zatial lezi nastole, ale obavam sa, ze ak ho zacnem pouzivat, tak sa skratka vybije skor nez zajtra o 16:30.
ajked je pravda, ze ja baterku nigdy nevybijam donuli, okolo 15 20 percent uz davam nanabijacku. mozno aj to je chyba? neviem uz sama.

Ked niekto nejake napady ma, tak sup s nimi sem.

Dakujem,

-- 

Adela

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Telefón máte príliš krátko. Učí sa. Zatia buď nemal potrebu nejaké aplikácie uspávať, alebo všetky používate dostatočne často na to, aby ich telefón neuspal... 

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
21 Odpovědi
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Krásny deň @Adela81 ,

batéria v modeli vášho telefónu je vysoko výkonná. Záleží len a len na vás, ako telefón využívate a batériu opotrebúvate.

Ak bol telefón zakúpený úplne nový, máme pre vás niekoľko tipov, ako predĺžiť jej životnosť.

Všeobecné tipy:

• Pri prvom pripojení telefónu počkajte, až bude batéria úplne nabitá (nemusíte čakať, až sa batéria úplne vybije).
  • Snažte sa udržať nabitie inteligentného telefónu medzi 20 % až 80 %.
  • Nainštalujte najnovšiu verziu softvéru a udržujte aplikácie aktualizované. Tieto aktualizácie môžu obsahovať dôležité vylepšenia súvisiace s batériou a môžu opraviť známe poruchy.
  • Čas od času môžete zariadenie používať v núdzovom režime.
  • Údaje o spotrebe batérie môžete tiež skontrolovať priamo z ponuky zariadenia Galaxy: Prejdite do „Nastavenia“, klepnite na „Starostlivosť o zariadenie“ a potom na „Batéria“.

Môžete zároveň upraviť nastavenia zobrazenia, deaktiváciu funkcií, optimalizáciu. Všetky informácie sa nachádzajú priamo na našich stránkach Samsung, posielam v odkaze nižšie.

https://www.samsung.com/sk/support/mobile-devices/ako-optimalizovat-vydrz-baterie-v-inteligentnom-te...

Pekný deň!🍀 AndyTa

0 Like
Adela81
Pathfinder
Možnosti

zdravim,

ten clanok neni uplne pre mna, lebo ja mam galaxy a23 5g cize vela s tych funkcii ani nemam v telefone.

0 Like
Joko32
Pioneer
Možnosti
Vypnite si "mobilne data" a znizte jas obrazovky na minimum.
0 Like
Adela81
Pathfinder
Možnosti

mobilnu siet si zapinam len ked som mimo domu niekde, tu mam doma vypnutu. a jas by som aj stlmila, kludne aj nanulu, keby bolo v nadstaveni rezimov a rutin take ze nadstavit jas na x percent napr na 100, tak potom nby som si urobila rutinu vylet, a tam by som to davala automaticky zapnut, ale pokial viem, nadstavenie jasu tam zatial este v akciach asi neni.

0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

@Adela81  jedná sa o všeobecné tipy 😉 

0 Like
ParkerPM
Voyager
Možnosti
Zapnite si automaticky jas, adaptivnu baterku, tmavý rezim po zapade slnka. Dajte si cierne pozadia. Vypnite alwais on displej a pouzivajte telefon normalne ako potrebujete. A ak vydrží 1den maximalne 2 je to normalne.
Adela81
Pathfinder
Možnosti

myslim, ze alwais on displej moj model a23 5g asi ani nema, ci mylim sa?

nad tynm automatickym resp adaptivnym jasom vaham. lebo napr vcera som ho mala nadstaveny, a v ddm drogerie mali problemy zoskenovat moju elektronicku dm karticku. musela som ho vytiahnut rucne naplno.

0 Like
23PeterK
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobrý deň.

Bohužiaľ, dnes sebelepší smartfón nedá na jedno nabitia pri štandardnom používaní viac ako 2 dni. Už aj tie 2 dni sú taký "malý zázrak". Pokiaľ človek uskutoční pár hovorov, spustí dáta, prípadne nejakú ďalšiu konektivitu, tak je každodenné nabíjanie takmer nutnosťou -> deň síce človek môže končiť s 30-40% batérie, ale je jasné, že ďalší plnohodnotný deň už bez nabíjania nedá.

Čo sa týka napr. Tmavého režimu, tak ten si myslím, že konkrétne pri A23 5G moc nepomôže, pretože tento telefón nemá OLED displej, ale LCD. Skúsiť to ale môžte, či to náhodou neušetrí aspoň nejaké to percento batérie...

Ďalej adaptívny jas. Nastavte si ho. Manuálne zvýšenie jasu vtedy, keď je to potrebné by sa po chvíľke malo vrátiť späť na automatiku...

Zopár tipov na teoretické ušetrenie batérie. Jedná sa ale vyslovene o tipy na zníženie spotreby, užívateľský komfort ide v takom prípade stranou. Je na Vás, či si niečo vyberiete 😉

- Plynulosť pohybu (obnovovacia frekvencia obrazovky) -> nastaviť štandardnú, nie adaptívnu

- Pokiaľ to model A23 5G dovoľuje (čím si nie som istý), znížte rozlíšenie displeja na HD+

- Vypnúť všetku nepotrebnú konektivitu v čase, keď ju nepoužívate -> Bluetooth, GPS, WiFi...

- Automatická synchronizácia nepotrebných aplikácii -> aplikácie, ktoré nepotrebujete synchronizovať na pozadí, treba nastaviť na manuálnu synchronizáciu, prípadne synchronizáciu vypnúť

- Odinštalovanie pre Vás nepotrebných aplikácii -> takéto aplikácie môžu na pozadí spotrebovávať malé percento batérie. Ak je takých aplikácii viac, môže sa to prejaviť 

- Automatická optimalizácia -> nechajte umelú inteligenciu samú rozhodovať, ktoré aplikácie uspí (umelá inteligencia potrebuje cca 2-3 týždne, aby sa naučila Vašim zvyklostiam)

Dajte telefónu ešte pár dní na to, aby sa naučil, ako s ním zachádzate. Obvykle sa výdrž batérie mierne zlepší po niekoľkých týždňoch používania 🙂

Adela81
Pathfinder
Možnosti

zdravim,

tak:

- Plynulosť pohybu (obnovovacia frekvencia obrazovky) -> nastaviť štandardnú, nie adaptívnu = to mam.

- Vypnúť všetku nepotrebnú konektivitu v čase, keď ju nepoužívate -> Bluetooth, GPS, WiFi = nadstavila som si v rezimoch a rutinach ze nfc poloha atd sa budu zapinat azked tu rutinu manualne zapnem ja, cize ked pojdem na vylet.

- aplikácie, ktoré nepotrebujete synchronizovať na pozadí, treba nastaviť na manuálnu synchronizáciu, prípadne synchronizáciu vypnúť = musim porozmyslat ktore by som si takto mohla dovolit nadstavit.

no a na zaver:
- Automatická optimalizácia, to som myslim ani nevidela na mojom telefone, jedine zeby sa to volalo inak.
mozno je to uspora energie v nadstavenibaterie? mozno to mate na mysli?
lebo ak ano, tak to sa da zapnut, ale trochu sa toho bojim, lebo tam je na zapnutie / vypnutie funkcia ze:
"Obmedziť aplik. a domovskú obr.
Prepínač Vypnuté Na dosiahnutie maximálneho šetrenia energie povolí iba vybraté aplikácie, obmedzí všetky aktivity na pozadí, vypne bočné panely a prepne na tmavú tému."
lenze ked ju zapnem asi mi nebudu priebezne chodit spravy napr z gmailu ci messengeru.
no jedine, zeby som tie dve apky hodila medzi aplikacie, ktore nigdy nespia? tak mozno potom?