o 26-12-2018 05:36 PM
Ahoj! Mám takový problém a potřeboval bych poradit. Pod stromeček jsem dostal GW. Nainstaloval jsem do nich apku Strava, nechal si vygenerovat osobní kód, ten zadal do hodinek a Strava se tváří, že vše proběhlo OK! Když jsem dnes vyrazil na kolo a zapnul na GW Stravu, na displeji se ukazovala rychlost, vzdálenost a pod. Když jsem jízdu ukončil a dal synchronizovat naměřené hodnoty, po chvíli Strava nahlásila synchronizováno a já se těšil, že když se podívám na web Stravy, uvidím tam svoji jízdu. To se ale nestalo. Nemá někdo zkušenosti, čím by to mohlo být? Předem díky za odpovědi.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 04-01-2019 05:56 PM
Včera po aktualizaci Stravy se zdá, že všechno klape jak má. Trasa se zaznamenala a i synchronizovala na web. Zatím za mě - OK !
o 29-12-2018 07:40 AM
Jen pro jistotu:
- na hodinkách jsi zapnul Stravu a jel na kole
- na hodinkách jsi dal synchronizaci
- pak jsi šel na web
Napadá mě, jestli ta synchronizace není myšlena mezi hodinkami a telefonem a není nutné ještě syncnout telefon s webem? Mrkni, jestli tu trasu vidíš v telefonu?
o 29-12-2018 09:13 AM
Ano na hodinkách jsem zapnul Stravu, jel na kole a na hodinkách se mi zaznamenala jízda. Na hodinkách jsem dal synchronizaci a hodinky napsaly, že se synchronizace nepodařila. Trasu nevidím nikde, jen v hodinkách. Nemohu přijít na to, proč se trasa nesynchronizuje. Podle mě, by se měla uložit na web.
o 29-12-2018 10:01 PM
Stravu jsem testoval na hodinkách Galaxy Watch taky, a taky mi nefungovala synchronizace. Hodinky vždycky napsaly Synchronisation completed, ale ani v mobilu, ani na cloudu ve Stravě se trasy neobjevily. Na příčinu jsem nepřišel a místo Stravy teď testuji Endomondo. Tam jsem dnes měl pro změnu 2 problémy: nechytla se GPS a to jsem byl v lese na mýtině s dobrým signálem a cca po hodině mi hodinky Endomondo ukončily kvůli vysoké spotřebě... Jinak když se v Endomondu trasa úspěšně dokončí, tak byla synchronizace vždy bez problémů.
o 30-12-2018 09:28 AM
Tak Endomondo jsem zkoušel zatím jen jednou a vše proběhlo OK! GPS naběhla svižně a trasa se zaznamenala celá. Ale byl jsem na kole jen cca 90 min. Pak jsem přenesl záznam do Stravy. Ještě by mě zajímalo, když jsi testoval Stravu, jestli Ti hodinky zaznamenaly tep. Mě ne, ale u Endomonda ano. Tak si myslím, že je chyba na straně aplikace Strava od Samsungu.
o 30-12-2018 11:22 PM
Potvrzuji, ve Stravě se tep nezaznamenával, v Endomondu záznam tepu funguje. Dnes jsem Endo zkoušel znovu (po restartu hodinek) a vše fungovalo správně, kromě měření nadmořské výšky.
o 01-01-2019 07:35 AM
Počkej, v úvodním postu píšeš, že synchroniace proběhla a teď, že ne. Tak jak?
V každém případě je to spíš otázka na podporu Stravy, protože se zdá, že mají něco špatně v aplikaci.
o 01-01-2019 05:55 PM
Potvrzuji, co jsem napsal i minule : ve Stravě hodinky hlásily, že synchronizace proběhla, ale data se neobjevila na cloudu (tj. přes browser v počítači) ani v aplikaci v mobilu. Máš pravdu, je to dotaz na podporu Stravy, kde si na tohle uživatelé Galaxy Watch už stěžovali. Osobně mi Endomondo aplikace pro GW vyhovuje mnohem víc, je tam snadný výběr aktivity, ukazuje i mapu trasy během aktivity a taky tam je můj nejoblíbenější sport - koloběžka
. Jen tu nadmořkou výšku Endomondo měří nějak blbě. Možná se to zlepší po dnešní aktualizaci Výškoměru a Barometru. Přijde mi, že se teď po kalibraci výškoměr srovnal na uvěřitelnou hodnotu.
o 01-01-2019 06:18 PM
No, možná jsem to nenapsal jasně, ale myslím, že jsem nikde nepsal, že synchronizace proběhla, protože právě neproběhla.
o 01-01-2019 06:25 PM
Tak všeobecně pro sporty je Endomondo super. Ale Strava je, alespoň pro mě nedostižná, co se týče cyklistiky. A s Endomondem mám zkušenosti ohledně nastoupaných metrů takovou, že měří skoro o polovinu menší hodnoty. Když pak z Endomonda převedu trasu pomocí gpx do Stravy, tak se ve Stravě objeví hodnota jiná,podle mě celkem odpovídající realitě. To by znamenalo, že Endomondo používá mapy se špatnými vrstevnicemi.