Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Reminder po aktualizaci na Android 13 je horší

(Téma vytvořeno: 20-11-2022 02:01 AM)
353 Zobrazení
Mobilak
Pioneer
Možnosti
Zdravím, po aktualizaci na Android 13 a OneUI 5 se v aplikaci Reminder změnilo několik věcí podle mě k horšímu:
- Mezery mezi položkami jsou možná až moc velké. Možná by to mohlo být nastavitelné.
- Mám-li dlouhý seznam podúkolů a jsem někde níž, vždy se po vypnutí displeje a odemčení vrátí nahoru. Podle mě je to chyba a nevím, v čem je to užitečné. Dříve to nedělalo.
- Ale co mě nejvíc irituje - pro označení (škrtnutí) položky seznamu podúkolů už nestačí jen kliknout na řádek, ale musím se trefit do malého kolečka vlevo. Kliknutí na text znamená automaticky přechod do editačního režimu. Po jeho ukončení se to vrátí do přehledu hlavních úkolů a já zas musím hledat, kde jsem skončil a samozřejmě se často do toho kolečka pro označení netrefím. Možná je to intuitivnější pro ty, co často přepisují seznam, ale i tak by se to mohlo alespoň vrátit do řádku, který byl editován. Dříve se do editačního režimu šlo dostat jen po delším podržení řádku (krom ikonky editace) a vrátilo se to do upraveného místa.

Možná by bylo vhodné umožnit v nastavení změnu podle preferencí uživatele a ne jim vnucovat změny bez možnosti volby.

Dále jsem našel chyby v aplikacích Reminder na hodinkách u položek synchronizovaných s Microsoft To Do.
V Galaxy Watch 3 (Tizen) se neukazují vůbec. Zde už ani nedoufám v nápravu.
V Galaxy Watch 4 se sice zobrazí, ale nefunguje synchronizace označení podúkolu. Když na něj v hodinkách kliknu, tak se označí, ale v telefonu, ani jinde se to neprojeví. Po posunutí, nebo zhasnutí a rozsvícení displeje hodinek je položka podseznamu opět neoznačená. Z mobilu a odjinud se její označení ukáže i v hodinkách.
0 Like
6 Odpovědi
Mobilak
Pioneer
Možnosti
Ještě doplněk:
I když lze položky podseznamu úkolů označovat i v režimu úprav textu, tak není nic příjemného, když se na rozdělené obrazovce (s jinou aplikací) neustále objevuje klávesnice.
Stačila by nějaká ikonka pro odemčení/zamčení úprav textu, nebo jak to bylo dřív.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, na váš pozdět upozorním lidi ze Samsungu. Minimálně to rolování nahoru je skoro určitě chyba, zbytek se obávám, že změnili po nějaké analýze. A současná doba přeje spíše zjednodušení ve smyslu "my víme, jak to má vypadat" a uživateli se odpírá možnost cokoliv ovlivnit. Chápu, co k tomu vede (každá možnost změny komplikuje hledání problému), ale také mě to štve.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Mobilak
Pioneer
Možnosti
Dobrý den, děkuji za předání podnětu. Je vidět, že se něco změnilo, nicméně samovolné rolování nahoru stále zůstává, tentokrát po označení položky delšího podseznamu např. na rozdělené obrazovce (po vypnutí displeje a následném odemčení mobilu).
Stále nechápu, proč je tedy dole ta ikonka upravit, když označením textu se do úprav přejde automaticky. Nedává mi to smysl. Kvůli tomuto neduhu (k označení položky slouží jen zaškrtávátko vlevo od textu) jsem se rozhodl přestat používat přímo Microsoft To Do, a oni jej zavedou i sem. Nemusí se vždy všechno kopírovat. Většinou mobil držím v pravé ruce a zaškrtávám si položky nákupu, které i skenuji, a opravdu se velmi těžko trefuje palcem pravé ruky do toho malého políčka vlevo od textu (myslím, že i levým palcem to není o moc snazší a mezery můžou být velké jakkoli).
Alepoň, že synchronizace označení položek podseznamu uložených v Microsoft To Do v Galaxy Watch 4 už funguje. 😉 (Doufám, že neplánují omezení jen na zaškrtávací políčko i tam.)
0 Like
skejpa
Pathfinder
Možnosti

Zdravím. Aplikace reminder měla v nastavení možnost upozornit na odmítnuté hovory.

(https://www.youtube.com/watch?v=465ei7_VPsg)

Bohužel, já to tam v aktuální verzi nikde nevidím. Je to proto, že už to ta aplikace neumí ? Nebo se to musí nastavit jinak ?

Díky 

Galaxy S22 256GB (SM-S901B/DS), aktuálně na S901BXXU6CWH5
0 Like
Mobilak
Pioneer
Možnosti
Dobrý den. Tuto možnost jsem osobně nikdy nepotřeboval. Už na to někdo taky upozornil (https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S-Phones/Reminder-misses-quot-reminder-me-about-declined-...). Tato možnost zmizela už někdy dřív a pokud jsem to správně pochopil, tak jediná reakce byla, že má podat podnět k vylepšení této aplikace.
Ale asi kvůli GDPR, nebo tak něco a "my víme, co uživatelé chtějí/používají" se změny zřejmě nedočkáme.
0 Like
Mobilak
Pioneer
Možnosti
Možná bezprostředně po zamítnutí hovoru lze někde nastavit jeho připomenutí (jen v tom mobilu), ale teď to nemám možnost vyzkoušet.
0 Like