dátum: 26-05-2021 11:44 AM
Ugyan a Note széria a hírek szerint a vége felé közeledik, de a Note 20 és Note 20 ultra, illetve TAB S4, S6, S6 Lite, S7, S7+ esetében tartozék, az S szériás készülékek közül pedig az S21 Ultra esetében külön megvásárolható az SPen, ami hatalmas funkció tárházzal bír! Gondoltam kiemelek egy párat, hogy mégis mi mindenre lehet használni egy ilyen kis okos tollat!
Jegyzetelés
Akár munkahelyen, iskolában, de sokszor még otthon is elhangozhat olyan információ, amelyet gyorsan le kell írnunk, nehogy elfelejtsük. Ilyen esetekben jól jön, ha nem bepötyögni kell az infót, hanem mint egy ceruza és egy jegyzetfüzet rendelkezésünkre áll okostelefonunk! A Note készülékek esetében még csak fel sem kell oldanunk telefonunkat, hiszen ha lezárt állapotában kihúzzuk a tollat, máris írhatunk a képernyőre, akár 100 oldalon keresztül is, amit a készülék azonnal elment, ha a tollat visszahelyezzük a helyére. Személy szerint sokszor használtam már ezt a funkciót, szinte minden élethelyzetben hasznosnak bizonyulhat!
Készülékünk irányítása
Az új Note készüléknél került bevezetésre a gesture control, amelynek segítségével bizonyos mozdulatokkal adott funkciót érhetünk el, vagy parancsot hajthatunk végre! Az Air Actions-nek keresztelt funkció tárházában a toll segítségével többek között visszaléphetünk egy menüponttal, vagy akár a főképernyőre is, készíthetünk képernyőképet amit aztán szerkeszthetünk, változtathatjuk a hangerőt és megnézhetjük a megnyitott alkalmazások listáját! Én is használtam ezeket a funkicókat, kimondottan hasznosnak találtam akkor, amikor a készülékemhez nem teljesen fértem hozzá, vagy a toll már a kezemben volt, és kényelmesebb volt amúgy is inkább azzal dolgozni!
Rajzolás, kreatív munka
Mivel a toll képességei között fellelhető a változó hegyvastagság is ( nyomás hatására vastagabb vagy vékonyabb ) kimondottan jól jöhet rajzoláshoz! Mindemellett a magas mintavételi frekvencia, és magas képfrissítési ráta miatt olyan érzés mintha csak papírra írnánk vagy rajzolnánk! Android rendszer lévén rengeteg, funkciódúsabbnál funkciódúsabb szoftver áll rendelkezésünkre, és a Samsung is szolgáltat rengeteg kreatív szoftvert, hogy minél szabadabban élhessük ki fantáziánkat! Én személy szerint nem rajzolok, viszont képszerkesztés közben Lightroom-ban a csúszkák finomhangolásához nagyon jól tud jönni, ezzel gyorsabban, és hatékonyabban is dolgozom!
Ezeken felül rengeteg hasznos funkciót lehetne még felsorolni, de ezeket tartottam a legkiemelkedőbbeknek! Ti használtok bármilyen SPen-nel felszerelt eszközt? Ha igen, szoktátok rendszeresen használni a tollat?
dátum: 26-05-2021 11:55 AM
Szia,
Faterral Note 9-et vettünk anno, nagyon szeretjük, Ő még most is azt használja. A toll már akkor is nagyon jó volt, sokat használtuk.
dátum: 26-05-2021 12:35 PM
Sziasztok!
Nekem Galaxy Note5-ös telefonom van, amit a mai napig használok. Azon kívül, hogy az akkumulátora megfingott, és már messze van az elfogadható üzemidőtől, nem tudok rá rosszat mondani.
Csak szemléltetésképpen mutatnám, hogy az S Pen-jét mennyire elkoptattam 😅😁
dátum: 27-05-2021 02:55 PM
dátum: 31-05-2021 12:52 AM
Az szép eléggé el van már használódva, kiemelkedfő, hogy még mindig működik!