Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

A Samsung mobiltelefonok kamera technológiájának fejlődése 1. rész

(Témakör létrehozásának dátuma: 26-05-2021 09:17 PM)
1528 Megtekintések
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

A Samsung mobiltelefonok kamera technológiájának fejlődése  1. rész

galaxy-k-zoom.jpg

A Samsung okostelefonokban napjainkban az egyik kimagasló jellemzője, hogy olyan kamerákkal vannak ellátva amelyek már középkategóriás mobiloknál is képesek kiváltani egy kompakt fényképezőgépet a hétköznapokban. Ez a mára egyértelművé vált képességük viszont, egy hosszadalmas fejlesztési és sok telefonon átívelő technológiai fejlődés eredménye.

Első gondolatunk az lenne, hogy az okostelefonok elterjedésével váltak széles körben ismertté a kamerás mobilok, de a Samsung már a korai években is sok meglepő készüléket sorakoztatott fel. Ezek megismertetésével próbálnám kissé bemutatni, hogy hogyan jutottunk el a ma ismert és természetesnek vett mobil fényképezésig.

SCH-V200

samsung-camera-phone.jpg

Az első kamerás mobil a piacon( a Samsung szerint, ez a kérdés kör máig nem tisztázott pontosan) amely nem egy külső egység csatlakoztatásával hozta el a lehetőségét a fényképezésnek a Samsung SCH-V200 volt. A készüléket 2000 júniusában mutatta be a Samsung, Dél-Koreában. A telefon 20 kép tárolására volt képes és egy 0.35 MP felbontású kamerával volt ellátva. A kijelző egy 1.5 colos TFT panel volt, de a készülék nem volt képes továbbítani az elkészült képeket, ezért csak számítógépre másolva azokat lehetett megosztani.

SCH-X590

318.jpg

Két évvel később jelent meg az első szelfi lehetőséget is magába foglaló készülék, ami ezzel a megoldással úttörő volt a korában. Igaz a készülék, hogy egy forgatható kamerát kapjon kisebb felbontású kamerával lett felszerelve egy 0.11MP es apparátussal.

SCH-V420

unnamed.jpg

2003-ban bemutatta a swing stílusú képernyőt, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy új szögekből készítsenek képeket. Az SCH-V420 0,3 MP képérzékelővel érkezett, így nagyobb felbontást kapott a és kreatív fényképeket eredményezhetett az új megoldás.

SCH-V770

987.jpg

A Samsung egy újabb érdekességgel lepte meg a vásárlóit 2005-ben mikor egy 7 MP felbontású kamerával látta el új modelljét. A mobil képes volt nagylátószögű és tele-konverziós képek készítésére. Emellett háromszoros optikai zoomot, ötszörös digitális zoomot és automatikus fókuszt is tartalmazott.

12 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Az androidos-kamerás hibrid megoldást anno még sexynek tartottam, ma már szerintem nehezen tudnék vele megbarátkozni. 😃

A cikket én személy szerint köszönöm, az SCH-V770 modell számomra teljesen ismeretlen volt! 🙂

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Próbáltam valami érdekességet összehozni, :face-with-tears-of-joy: amúgy igen a kamera hibrid számomra is teljesen useless, de mint koncepció jó ötlet volt. Bár kissé jobban belegondolva, hogy merre is halladunk a kamera szigetekkel.. :face-with-tears-of-joy: lehet mégse volt az olyan ördögtől való dolog

MateMi
Navigator
Beállítások

Szia,

Köszönöm, nagyon jó cikk!

KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Köszi szépen az összefoglalót!

Ezekre a készülékekre nem is emlékszem már! 

GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Kíváncsi lennék jó állapotban most milyen értéket képviselnek a gyűjtőknél.
OliverM
Black Belt 
Beállítások

A régi, nyomógombos telefonok esetében látszik, hogy mennyivel több fantáziára volt szükség, hogy a kiemelkedő minőségű kamerát egy lefogadható dizájnba helyezzék el :smiling-face:

Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Nekem is volt benne újdonság, bár a nyomogombos érában azért nem a Samsung volt Európa fő gyártója kevésbé volt nálunk látványa ezeknek a telefonoknak már csak darabszám miatt is.

0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Hát amit láttam, hogy pár évvel ezelőtt egy SCH-V200 400 GBP felett volt hírdetve Ebayen, szóval  vannak értékekek :face-with-tears-of-joy: Persze az egy ritka telefon is.

0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Alapvetően, ott nagyon sok hihetetlen futurisztikus vagy csak idétlen ötlet volt a maga idejében, véleményem szerint sokkal merészebbek voltak a gyártók. Csak egy példa: 

b-and-o-serene-1.jpg

Ez is egy Samsung készülék volt a Serene.

0 tetszik