Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Karácsonyi ajándékok

(Témakör létrehozásának dátuma: 22-12-2021 04:09 PM)
135 Megtekintések
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Minden évben ajándékozunk karácsonykor, ez idén sem lesz másképp. A napokban viszont felmerült bennem több igencsak egyszerű kérdés: ki mit fog adni? Vajon más lesz az idei ajándékozás mint a tavalyi? Tényleg… én mit vegyek barátaimnak, szüleimnek, páromnak? Már vagy két hete elkezdtem ezeken a kérdéseken rágódni, főleg az utolsón a felsoroltak közül.

christmas-gifts-for-her-1597762646.jpgŐszintén szólva számomra eddig is évente nagy dilemmát jelentett és jelent a mai napig az ajándékok kitalálása és megvétele, ezt a személyes trendet idén is tartottam. Nehéz volt kiválasztani, hogy mit vegyek, mivel nem szeretnék semmi olyat venni, amit végül nem fognak használni, és csak porosodni fog egy polcon, vagy bent egy szekrényben. Hála égnek idén sikerült mindenkinek emlékezetes, vagy funkcionális ajándékot vásárolnom, erre kb. az elmúlt 5 - 6 évben nem volt precedens! Ami viszont feltűnt az az, hogy az így elköltött összeg mértéke sokkal magasabb lett, mint az eddigi karácsonyok bármelyikén is lett volna. Először azt hittem ez csak személyes dilemma, biztos túl magad volt az elképzelés, és jobban át kellett volna gondolnom kinek mit veszek. A kérdés viszont nem hagyott nyugodni…

Kicsit utána néztem tehát, hogy csak szerintem költöttem vajon többet, vagy mindenki pénztárcájára nagyobb tehere nehezedett az idei szezon alatt? Mint kiderült egy nagyobb statisztikai kimutatásból: idén átlagosan másfélszer, 20-9-2021-6-10-00-pm.pngegyes régiókban akár a kétszer is annyit költöttünk karácsonyi ajándékokra, mint a tavalyi és az előtti ünnepi szezon alatt. Mindez persze köszönhető az inflációnak, és a termékek ritkaságából adódó árnövekedésnek is, de állítólag a legnagyobb probléma a képletben a vásárlási kényszer. Nem butaság, én speciel semmi kézzel készített dologgal nem készültem idén és tavaly sem, mindent megvásároltam. Sajnálatos, de idén feljebb szökött az elképzelt alap összeg is: úgy néz ki egyre többen gondolkoznak úgy, hogy minél drágább dolgot vesznek, annál jobban fognak majd neki örülni, pedig mindannyian tudjuk, hogy az esetek számottevő részében pont az árcímke fogja jelenteni a legkevesebbet.

Végül így itt a végére teszem a végső kérdésem: ti hogy ajándékoztok idén? Inkább vásárolt kész termék, vagy egyedi, DIY cuccok a nyerők? Válaszaitokra kiváncsi vagyok, főleg - mivel említettem is - gyerekkorom óta egyik évben sem craftolgattam itthon, és egyre jobban húz a szívem inkább ebbe az irányba!

6 Válaszok
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Szia!
Én is úgy vettem észre, hogy idén jelentősen többet költöttem. Minden évben nagyon átgondolom, hogy igazán találó ajándékot szerezzek, amire szüksége van a szeretteimnek, vagy amire nagyon vágynak, ezért az év második felében már rettentően odadigyelek minden elejtett mondatra ezzel kapcsolatban. Ettől függetlenül csinálok kézzel készült ajándékokat is, mint például fotóalbumot, festett karácsonyi tájképes díszeket, gyertyákat.
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
A gyertyákat milyen technikával készíted?
0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Főleg ilyen színátmenetes illóolajosakat szoktam csinálni saját kis matricával.20201228_200627_7891_1640341592.jpg
0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Ez nagyon király 😮 kezdem úgy érezni, hogy valamit tényleg érdemes lenne gyártanom nekem  is!

ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Köszi! Néha jól esik kiszakadni kicsit a kütyük világából és alkotni valami kézzelfoghatót. 😊
0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Olivér!

Inkább vásárolt termék! Régen mindig készítettem őket de most már a vásárolt nyerőbb!

0 tetszik