Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Halihó Samsung túrázók!

(Témakör létrehozásának dátuma: 20-09-2021 10:56 PM)
235 Megtekintések
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Szerintem mindenki tökéletesen észleli,hogy elkezdődött az ősz.
Nálam ez általában azt jelenti,hogy felkapok a túracipőt és elindulok felfedezni a természetet.
Pont a múlt héten vettem részt egy elég menő teljesítmény túrán és mindenki teljesen el volt hűtve,hogy én ennek egyedül vágtam neki.

Idén azonban jobban hagyatkoztaam a készülékemre,ugyanis jártam számomra teljesen ismeretlen helyeken is elég szép kis emelkedőkkel.
Én navigációhoz ebben az esetben a Locus Map Pro alkalmazást szoktam használni ami totál pontos és nem hagyott még eddig cserben már akkor sem amikor rövid távú belegabalyodásaim voltak a Bükk néha teljesen úttalan útjaiba.

image
Szeleta Barlang felett a túra végpontján

Ami viszonylag vicces,hogy mindig van nálam egy hagyományos térkép is ha el akarnék tévedni és cserben hagyna a technika.

Most kivételesen vittem magammal okosórát is amit túrázás közben nem szoktam, de most kíváncsi voltam,hogy milyen adatokkal zárom a napot és mennyire fog eltérni az óra által produkált érték a megtett valós távtól. 

Meglepően tapasztaltam,hogy az eltérés minimális volt a papíron vezetett távhoz képest bár ezekben a fiktív elégetett kalóriákban sajnos nem hiszek teljes mértékben.

Ti szoktatok túrázni?
Mennyire szoktatok az okos eszközeitekre hivatkozni ha nekivágtok a természetnek?

image
Hámori tó

9 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia

Túrázni a családdal szoktunk, utoljára Mátrafüreden voltunk, illetve Sástót néztük meg. 

Okoseszköznél a telefont szoktuk használni, ha szükség van rá, eddig nem nagyon hibázott. 

HorvathRobert
Explorer
Beállítások
Szia!

Én mindig hagyományos térképet viszek magammal, de végszükség esetén természetesen a telefon is kéznél van.
Én főként a Mátrát és a Bükköt járom. 🙂

20210918_104828_2520.jpg20210918_131139_2525.jpg20210911_130936_2411.jpg20210918_101458_2510.jpg
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Nagyon kevés embernél lehet már látni tradicionális térképet...sokan abszolút kiestek a használatából😶
A fotók azonban brutál szépek🙏🏻
HorvathRobert
Explorer
Beállítások
Ó, még iránytű is van nálam.
Volt már rá szükség. 😃
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Nekem a táskám zipzárján van az iránytű.Neked mi a sztorid vele amikor már használtad?🤣😃
0 tetszik
HorvathRobert
Explorer
Beállítások
Fent a Mátrában letértünk az útról és felmásztunk valami járatlan dombtetőre, hogy megnézzük onnan a kilátást, de annyira körbe volt nőve fával, hogy elvesztettük a tájékozódási pontokat, aztán be kellett lőni az irányt.
Amatőrök vagyunk ebben, de sikerült. 😃
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Szia!

Én is rendszeresen túrázok és teljesítménytúrázok is egyaránt. A szakdolgozatomat is erre a témakörre alapoztam. Számomra ez a rekreáció csúcsa. Az okosórámat pedig csak a megtett kilóméterek begyűjtésére szoktam használni. Itt van pár kép a legutóbbi kalandomból. Helyszín a Mátra.

Gyönyörű helyeken jártál!20210911_164752_13753.jpg20210911_120326_13750.jpg20210912_081617_13722.jpg
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Azért elég menő erre építeni egy szakdolgozatot.Én is gyűjtögetem a túrák után a kitűzőket.
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Helyes!!🤩20210927_210353_14255.jpg