Szerintem mindenki tökéletesen észleli,hogy elkezdődött az ősz.
Nálam ez általában azt jelenti,hogy felkapok a túracipőt és elindulok felfedezni a természetet.
Pont a múlt héten vettem részt egy elég menő teljesítmény túrán és mindenki teljesen el volt hűtve,hogy én ennek egyedül vágtam neki.
Idén azonban jobban hagyatkoztaam a készülékemre,ugyanis jártam számomra teljesen ismeretlen helyeken is elég szép kis emelkedőkkel.
Én navigációhoz ebben az esetben a Locus Map Pro alkalmazást szoktam használni ami totál pontos és nem hagyott még eddig cserben már akkor sem amikor rövid távú belegabalyodásaim voltak a Bükk néha teljesen úttalan útjaiba.
Szeleta Barlang felett a túra végpontján
Ami viszonylag vicces,hogy mindig van nálam egy hagyományos térkép is ha el akarnék tévedni és cserben hagyna a technika.
Most kivételesen vittem magammal okosórát is amit túrázás közben nem szoktam, de most kíváncsi voltam,hogy milyen adatokkal zárom a napot és mennyire fog eltérni az óra által produkált érték a megtett valós távtól.
Meglepően tapasztaltam,hogy az eltérés minimális volt a papíron vezetett távhoz képest bár ezekben a fiktív elégetett kalóriákban sajnos nem hiszek teljes mértékben.
Ti szoktatok túrázni?
Mennyire szoktatok az okos eszközeitekre hivatkozni ha nekivágtok a természetnek?