dátum: 12-10-2020 09:42 PM
Üdv,
Segítségre lenne szükségem. A napokban vettem egy új Samsung Note 10 Lite telefont a telekomtól. Dual simet használok, egyik egy net kártya, másikat használom telefonálásra. Be is állítottam, hogy ennek megfelelően is használja a funkciókat. Azonban a net kártya folyamatosan ledobálja a hálózatot, úgy is, hogy éppen netezek közbe. Akkor jön vissza, hogyha vagy újraindítom a telefont, vagy repülőgép üzemmódba rakom, s vissza. Előtte Samsung Note 9-et használtam ugyanígy, s nem tapasztaltam ilyet.
Mit csinálok rosszul? Vagy nem lenne képes a Lite a normális dual sim kezelésre?
Szép napot,
Zöld Ági
dátum: 13-10-2020 12:19 AM
Szia!
Amennyiben a készülék szoftvere naprakész, ajánlott lenne visszaállítani a hálózatbeállításokat, illetve egy gyári visszaállítást elvégezni. Érdemes még emellett új SIM kártyákat kérni a szolgáltatótól és megcserélni azokat a foglalatukban, hogy leszűkíthessük a hiba okát.
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 04-11-2020 10:45 AM
Kedves Ági,
Tisztelt Samsung Team,
A probléma nem egyedi! Szeptemberben vásároltam meg a Note 10 lite készüléket, sajnos az első perctől kezdve nem működött megbízhatóan. Elveszti a szolgáltatót, de a kijelzőn nem jelzi a problémát, csak futó alkalmazásoknál vagy az ügyfelek, barátok jelzése alapján derült ki, hogy nem vagyok elérhető. Nem lehet SMS- küldeni. Az első naptól nem lehetett vele telefonálni az 1-es kártyáról. Jeleztem a szolgáltatónak, varázs beállítást elküldték, ok ment a hívás, de mobil net nem. Személyes segítségkérés az Alleeban, most már jó lesz... Hát nem, közben kicsúsztam a három napból, így mehettem a szervizbe. V. ker hivatalos szerviz, nem produkált azonnali hibát sorry, így nem tudnak vele mit kezdeni. Remek három telefont kellett használnom, hogy elérjenek és közben rögzítsem a hibát! Westend szerviz bevette 4 alkatrész csere, pl: fő panel. A hiba nem múlt el... igen cseréltem SIM kártyát, de az sem javít rajta. Most mehetek vissza újra, de 2x voltam szervizben és a visszautakat nem számolva a Telekomos köreimet és az újratelepítéseket... Szóval kitartást! Samsung Team várom a konstruktív megoldást!
Üdv.:
Markó Gábor
dátum: 05-12-2020 06:19 PM
Kedves RozvM!
Nekem ugyanaz a probléma áll fenn az 5 napja vásárolt Galaxy Note 10 Lite-nál. Két kártyával használom, mindkettőhöz van mobilnet előfizetés. A 2-es slotban van a privát, jellemzően azt használom netezéshez, mert 100 GB keretem van. Vezetés közben be van kapcsolva a Waze. Egy bejövő hívás után perceken belül elveszíti a 4G hálózatot és nem is találja egészen újraindításig. De annyira, hogy a normál hívások sem jönnek be, egyik kártyára sem.
A Hálózatbeállításokat már visszaállítottam. Gondolkodtam a kártyacserén, de ha ez nen egyedi hiba - márpedig úgy látszik, hogy nem az - akkor nem hiszem, hogy a kártyacsere megoldja. Ez valami alapvető szoftverprobléma lehet. Gondolom. Azért ez a telefon túl drága ahhoz, hogy ilyeneket produláljon. Ez nekem céges mobil, az első Samsung. Előtte Honor volt, vagy Huawei. Azok működtek mint a parancsolat.
Tisztelt Samsung Team, én is várom konstruktív javaslataikat!
NB
dátum: 05-12-2020 06:33 PM
Kedves M_Gábor!
Ugyanabban a cipőben járok, mint te. Hálás lennék, ha megosztanád, hogy áll most a telefonod ügye.
Köszönöm
Nasowas71
dátum: 05-12-2020 07:29 PM
Szia!
A kártyacserét mindenképp érdemes lenne meglépni (foglalatok és szolgáltató terén is), ahogy egy gyári visszaállítás sem ártana.
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 06-12-2020 11:33 AM
Kedves RozvM!
Foglalatokban kártyák kicserélve, telefon újrahúzva, jelenség változatlanul fenn áll.
Holnap kicserélem a szolgáltatói kártyákat. Ráköltök 2x5.000.- Ft-ot a Samsung kedvéért, de nincs hitem benne, hogy valami változna, ez nem ezen fog múlni.
Üdv, NB
dátum: 06-12-2020 01:03 PM
Biztos vagy benne hogy 5000 forintért cserélik a SIM kártyát? A szolgáltatóknál különböző feltételek alapján kerülhet pénzbe vagy lehet díjmentes a művelet.
dátum: 06-12-2020 06:43 PM
Telenornál 5000, mert egyik családtagom 2-3 hete cserélt, neki annyiba került.
De nem is ez a lényeg. Kifizetem szívesen az 5000-t is, csak működjön.
Sajnos azt gondolom, hogy nem fog. De holnap kicseréltetem a kártyámat és meglátjuk.
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ha az sem jön be, akkor arra mit tud mondani a Samsung... Telefoncsere?
dátum: 08-12-2020 08:41 AM
Kedves RozvM,
tegnap elmentem mindkét szolgáltatóhoz, kicseréltem a kártyákat. Az egyik ingyen volt, mert egy régi vágott kártya volt, a másik pénzbe került, mert fél éves kártya volt, aminek kutya baja sem volt, de minegy kicserélték. Újrahúztam a telefont, felcseréltem az új SIM-eket a Slotokban. A Hálózatbeállításokat már korábban alaphelyzetbe tettem. Ma reggel elindultam Salgótarjánba. A 110 km-es úton 3szor dobott le a hálózatról, mindháromszor csak úgy jelentkezett vissza, hogy repülő üzemmódba tettem a készüléket, majd vissza. Közben bejövő hívásokat is elmulasztottam, és persze minden alkalommal menet közben, újra kellett csatlakozni a kocsi kihangósítójára is.
Szóval mindent megpróbáltam, a probléma fennáll továbbra is. Mi a következő ötlet? Telefoncsere? A Samsung kicseréli nekem az egy hetes telefont egy másikra, vagy én vegyek egy másikat magamnak, ezt pedig tegyem a szekrény mélyére és könyveljem el, hogy van egy 150 ezer Ft-os telefonon, amit nem tudok használni?
Ha Ön a Samsung Community-n keresztül a Samsungot képviseli, igazán kérem Önt, hogy jelezze mi a folytatás, mert - akkor is ha céges a készülék - nincs feleslegesen kidobható 150.000.- Ft-unk.
Köszönöm, megtisztel ha ismét válaszol!
Üdv, Nasowas