Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Hangos hűtő ?!

(Témakör létrehozásának dátuma: 29-01-2020 03:01 PM)
6398 Megtekintések
MKitty
Pathfinder
Beállítások

Ezek a hangok normálisak.

Az alábbiakban meg szeretném osztani veletek, hogy melyek azok a hangok amelyek a hűtőkészülékek működése közben hallhatóak és teljesen normálisak, nem utalnak meghibásodásra.

1. Kattogás vagy ciripelés / Berregés

A hűtőszekrény adott működés indításakor vagy leállításakor hallathat olyan zajt, mint amikor egy
gépkocsi indul be. Ahogy a működés stabilizálódik, a hangok is csökkennek.Képkivágásddddd.PNG

2.Zümmögés, susogás

Az ilyen hangok a ventilátor működése során jelentkezhetnek. A mikor a hűtőszekrény eléri a beállított
hőmérsékletet, a ventilátor hangja megszűnik.

Képkivágásdddda.PNG

3.Sistergés

Leolvasztási ciklus során víz csepeghet a leolvasztó fűtőberendezésre, amitől sistergő hangok
keletkeznek.

urtur.PNG

9 Válaszok
boczcsaba
First Poster
Beállítások

Kedves MKITTY!

Én vásároltam egy RT32K5030S9/EO típusszámú hűtőt.

Azt írtad, hogy a ciripelés normális...de az általam vásárolt olyan hangosan ciripel, hogy nappali ajtót be kel hajtsam, hogy ne halljam. A konyhában tartózkodva az erős ciripelestől megfájdul a fejem.

Ez így mennyire normális?

0 tetszik
MKitty
Pathfinder
Beállítások
Szia Csaba,

A készüléked 41 dBA zajszinten működik, az a normális. Ha azt tapasztalnád, hogy ennél hangosabb, akkor próbáld meg áramtalanítani egy rövid ideig. És ellenőrizd le azt, hogy vízszintben van e a készülék.

Továbbá a beüzemelést követően míg be nem áll a beállított hőmérséklet a készülék működése intenzív és előrordulhat, hogy hangosabb.

Várom a visszajelzésed.
üdv.

Kitty
kaloCzkaik
First Poster
Beállítások

Kedves Kitty,

A fent emlitett temaban szeretnek en is segitseget kerni. Samsung RB34T670DSA/EF tipusu hutot vasaroltunk a tegnapi nap folyaman. Allitva szallitottuk, ettol fuggetlenul legalabb 7 oran at hagytuk allni melott eloszor bekapcsoltuk. Az uzembehelyezesi utmutato szerint vizszintezuk, illetve a faltol is megfelelo tavolsagot hagytunk el. Mar tobb mint 24 oraja uzembe lett helyezve, a bealliott homersekletet reg elerte, viszont jelenleg is 50 dB felett zug szinte megszakitas nelkul. Olvastam korabbi kommentekben azt tanacsoljatok, hogy 72 orat varjunk, hatha elmulik a zaj. Nem igazan ertem mi az alapja a varakozasi idonek, hiszen a bellitott homersekletet joval elobb eleri mint 72 ora. Tovabba ezzel az a problemam, hogy 3 napon belul tudom visszacserelni a termeket, ha nem vagyok vele elegedett. Van esetleg mas javaslat, vagy azt tanacsolod kuldjem vissza a termeket?

Koszonom,

Krisztina

0 tetszik
boczcsaba
First Poster
Beállítások

Szia, Jó estét.

Az én készülékem, másfél év van üzembe helyezve. A készülék van, hogy 60db feletti hangon dolgozik(ciripel).

A véleményem szerint ez nem normális és nem is elfogadható. Mivel az én készülékem, vásárlástól számítva félév után lett beüzemelve és akkor derült ki a bibi, ezért nem tudtam kicseréltetni, mivel hogy ez nem minősül hibának.

Szerintem ha van rá mód kérj csere készüléket.

Szép estét.

0 tetszik
kaloCzkaik
First Poster
Beállítások

Szia,

Koszonom, hogy megirtad a tapasztalatodat! Mindenkepp visszacserelem, mert en sem latok ra eselyt, hogy a zaj enyhulne.

Kriszti

0 tetszik
Members_fNcQvtc
First Poster
Beállítások

Kedves Kitty,

RS66A8101S9 Side by Side 1 hónapos hűtőnk nagyon halk, tényleg halkabb, mint egy könyvtár. De csak akkor, ha éppen nem indul a kompresszor. Akkor se ne ciripel, se nem búg, se nem kattog, se nem berreg, se nem sistereg, hanem zakatol és veszettül zörög. Kb. mint egy ipari forradalom körüli gőzmozdony hajtóműve.

Kihez forduljak segítségért?

Hálásan köszönöm a visszajelzését!

Üdvözlettel: György

0 tetszik
Kallai Istvan
Apprentice
Beállítások

Ugyanezt csinálja nekünk is. Egy hetes. Nem a kompresszor, talán a ventilátor. Morog-zörög-szörcsög baromira hangosan.  

0 tetszik
Szabika1
First Poster
Beállítások

Hello!

Mai nap vásároltunk egy samsung rb34c670dsa/ef  típusú hűtőszekrényt. A beüzemelése és minden úgy történt ahogy le van írva, de a motor hang az hangos nagyon. Tudnál ajánlani valami megoldást? Vagy ez gyári eredetű probléma lenne? Mivel több embertől olvastam ilyen negatív visszajelzést. A beüzemeléssel 8 órát vártunk, a szállítás és még a helyére rakás is állítva történt. 

0 tetszik
Rzs
First Poster
Beállítások

Kedves György!

nálunk ugyanez a helyzet, lett végül megoldás?

0 tetszik