dátum: 16-12-2021 08:58 AM
Sziasztok!
Novemberben vásároltunk egy, a tárgyban látható típusú Samsung hűtőt. A hűtő kiválasztásának egyik fő szemponja az alacsony zajkibocsájtása volt (35dB), mert a konyhához közel található a hálószobánk. Nagyon tetszik a hűtő, azonban amikor működik a kompresszor (körülbelül a nap felében, kétharmadában), túl hangos, nagyjából 60dB-en működik, ami egyértelműen meghaladja a gyártó által leírtakat. Visszaküldük a készüléket és cserét kértünk, ami meg is érkezett. Vártunk több, mint 24 órát a beüzemeléssel, gondosan beszinteztük, hagytunk megfelelő helyet minden oldalról, nehogy ezek valami gondot okozzanak az új készüléknél. Természetesen számítottunk rá, hogy az első beüzemeléskor órákig hangos lesz a készülék, és ez így is történt. Azonban ez a cserekészülék is, lassan egy hét elteltével hangos, szintén 60dB körül működik (amikor nem megy a kompresszor, teljesen néma). A használati leírásban található hangok közül egyik sem igazán illik rá, a kompresszor hangja kivehető, önmagában még nem is lenne annyira zavaró, de azzal párhuzamosan hallható egy morajláshoz hasonló mélyebb, és nem egyenletesebb hang, amely végig jelen van. Bevallom kicsit csalódottak vagyunk, direkt az egyik leghalkabb készüléket választottuk, és ehhez képest jelentősen hangosabb, mint a sokéves, egyszerűbb, olcsóbb, régi hűtőnk. Ezt a berendezést még a nappaliból is hallani, ami végképp zavaró.
Probáltam megoldást keresni az interneten, de nem találtam semmit, sokan tapasztalnak hasonlót. Próbáltam játszani a szintezéssel, ez sem hozott eredményt. Ha van még bármilyen tipp, szívesen veszem, de könnyen lehet, hogy ezt a készüléket is visszaküldjük (ezúttal elállásban) és lemondunk a Samsung márkáról. Bevallom, sosem gondoltam volna, hogy egy olyan készülékkel, mint egy hűtő, ennyit lehet bajlódni...
16-12-2021 10:24 AM – szerkesztés: 16-12-2021 10:25 AM
Szia!
A hűtő oldalai és a falak között mennyi szabad hely van?
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 16-12-2021 10:34 AM
Szia! A hűtő egyik oldala teljesen szabad, a másik oldalon a fal 6 centimérerre van, ugyanekkora a távolság a hátuljánál is. Korábban néztem, de nem tapasztaltam melegedést egyik oldalán sem, illetve próbáltam már ennél nagyobb távolságot is hagyni a falaktól, de nem változott semmi.
dátum: 16-12-2021 10:43 AM
Ebben az esetben még érdemes lehet ellenőrizni az ajtótömítéseket, hogy megfelelően vannak-e felhelyezve.
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 16-12-2021 12:55 PM
A két ajtó egy pontján találtam egy nagyon enyhe elmozdulást, valamiért nagyon kicsit ki volt lazulva a gumi beszorító része (ezt visszatettem, bár szerintem ez olyan kicsi volt, h érdemben nem befolyásolta)
Ilyen volt:
A zajban jól elkülönül két hang, egyik a kompresszor folyamatos ciripelése, amely szerintem is normális lehet, de van egy mélyebb, nem egyenletes morajló / szürcsögő hangja, megpróbáltam felvenni:
dátum: 16-12-2021 02:58 PM
Szia,
Utána nézünk a problémának, addig is a türelmedet kérem.
Köszönöm
dátum: 21-06-2022 02:27 PM
Nálunk is pontosan ugyanilyen zaj van ennél a modellnél (1 hetes). A kompresszor állandó hangja mellett megy ez a morgó változó zaj, hangosabban mint a kompresszor. Engem egy kicsit csapágyhibás ventilátorra emlékeztet mintájában csak mélyebb tónusú. Borzasztóan zavaró, be kellett tenni a zárható spejzba, hogy ne halljuk. Eddig hatalmas csalódás.
dátum: 21-06-2022 02:33 PM
Mi volt a megoldás?
Én is ugyanezt tapasztalom az egy hetes hűtővel.
dátum: 21-06-2022 02:37 PM
Elálltunk ettől a hűtőtől is, és vettünk inkább egy LG-t.
dátum: 27-01-2024 05:55 PM
Pontosan így jártam én is!
Hónapokig kerestem a leghalkabb hűtőt, és a leghangosabbat sikerült megvenni!
Sztem egyszerű Samsung marketigfogás az egész!
A 30 éves hűtőszekrényeknek nincs ilyen hangja.
Nekem, 3 éves mert nem bajlódtam a visszaküldéssel, de azóta is nagyon idegesít a hangja!
Te hogy szabadultál meg tőle?
Ha jól emlékszem 5 év garancia van az enyémre!