Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pobieranie zdjęć z Google photos

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
203 Wyświetlenia
Czarro
Pioneer
Opcje
Witam. Mam problem z galerią na swoim Samsungu (one ui 6.1). Rok temu kupiłem Samsunga A55 i do tej pory miałem Google photos na Motoroli. Od tego roku mam problem z przeniesieniem zdjęć z Google photos na galerie Samsunga. Dzisiaj próbowałem drugi raz i pobrałem wszystkie zdjęcia, oczywiście za długo to szło ale były pomieszane datami. Czy jest możliwość żeby po pobraniu tych zdjęć były one poukładane datami? Chciałbym szybko rozwiązać ten problem bo jak tylko chce wysłać w jakiejś aplikacji zdjęcie to muszę wchodzić w pliki później w zdjęcia google i dopiero wybrać zdjęcie. Czy da się to jakoś sensownie zrobić?

image

15 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarro, W jaki sposób pobrałeś i przeniosłeś zdjęcia do pamięci urządzenia ? Najlepiej jest sobie je pobrać przez komputer w formie archiwum *.zip, następnie przenieść te archiwum na urządzenie i dopiero wtedy je rozpakować. W ten sposób unikniesz bałaganu z datami.

Zrzut ekranu 2025-04-10 130335.png

0 Like
Czarro
Pioneer
Opcje
Pobrałem prosto z Google photos. A czy dałoby się przenieść z Google photos na komputerze ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarro, Powinieneś zrobić tak, jak napisałem. Wydaje mi się, że rozpakowanie archiwum na komputerze i zwykłe skopiowanie plików na pamięć urządzenia popsuje daty. Ewentualnie jak masz dostęp do starego urządzenia i zdjęcia, są w jego pamięci, to najprościej będzie je przenieść z pomocą aplikacji Smart Switch.

0 Like
Czarro
Pioneer
Opcje
Nie mam dostępu do starego telefonu bo się zepsuł ale nie było tam domyślnej galerii tylko zdjęcia google.
0 Like
Czarro
Pioneer
Opcje
I czy da się pobrać te zdjęcia z Google photos ale na komputerze ? Na przykład na stronie internetowej. I wtedy wszystko to co mówiłeś zrobić.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarro, Da się. W przeglądarce logujesz się na stronie https://photos.google.com/ i pobierasz interesujące Cię zdjęcia.

Czarro
Pioneer
Opcje
Wczoraj wieczorem pobrałem i wysłałem na maila dane z Google photos na stronie google takeout. Czy to zadziała jak pobiore na telefonie ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarro, Zadziała. Ważne, aby archiwum rozpakować bezpośrednio na telefonie. Potem upewnij się, że w Galerii masz ustawione sortowanie według Daty utworzenia, a nie według Daty modyfikacji.

0 Like
Czarro
Pioneer
Opcje
Rozpakowałem bezpośrednio na telefonie ale nie miałem nawet połowy moich zdjęć z Google photos ale zajmowało mi to 5 GB. A w galerii nie mogę ustawić sortowania nie wiem czemu.
0 Like