Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pobieranie zdjęć z Google photos

(Temat utworzony: 3 tygodni(e) temu)
210 Wyświetlenia
Czarro
Pioneer
Opcje
Witam. Mam problem z galerią na swoim Samsungu (one ui 6.1). Rok temu kupiłem Samsunga A55 i do tej pory miałem Google photos na Motoroli. Od tego roku mam problem z przeniesieniem zdjęć z Google photos na galerie Samsunga. Dzisiaj próbowałem drugi raz i pobrałem wszystkie zdjęcia, oczywiście za długo to szło ale były pomieszane datami. Czy jest możliwość żeby po pobraniu tych zdjęć były one poukładane datami? Chciałbym szybko rozwiązać ten problem bo jak tylko chce wysłać w jakiejś aplikacji zdjęcie to muszę wchodzić w pliki później w zdjęcia google i dopiero wybrać zdjęcie. Czy da się to jakoś sensownie zrobić?

image

15 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarro, Nie korzystałem nigdy z Takeout do pobrania wszystkich zdjęć, ale nie powinno być z tym problemu. W trakcie procedury wybierasz zakres pobieranych zdjęć oraz rozmiar pojedynczej paczki. Możesz dać większy niż 5GB.

Zrzut ekranu 2025-04-11 094612.pngZrzut ekranu 2025-04-11 094636.png

Sortowanie można ustawić będąc w albumie

Screenshot_20250411_094419_Gallery.jpgScreenshot_20250411_094424_Gallery.jpg

Czarro
Pioneer
Opcje
Niestety nie pobrało mi jakby wszystkich zdjęć z jednego pliku bo dwa były. Miałem 63gb chyba razem i w dwóch plikach ale nawet z tego jednego miałem 900 zdjęć. I nadal były pomieszane datami. Nie wiem czy się opłaca coś z tym robić bo to zajmie mi za dużo miejsca a wolałbym mieć google photos jako domyślna. Czy nie ma możliwości odinstalowania galerii Samsung całkowicie z telefonu ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarro, To chyba pozostaje ręczne pobranie tych zdjęć tak, jak zasugerowałem na początku. Zaznaczasz jakąś partię zdjęć i pobierasz. Szkoda, że nie masz dostępu do poprzedniego urządzenia, na którym pliki były zapisane. Wtedy byłoby prościej.

Zrzut ekranu 2025-04-11 101951.png

Galerii Samsung nie da się całkowicie usunąć. Jest to aplikacja systemowa.

0 Like
Czarro
Pioneer
Opcje
Na starym telefonie miałem tylko Google photos bo na telefonach Motoroli jest to jedyna i domyślna galeria zdjęć. Ale dzięki za pomoc będę próbował
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Czarro, Chodziło mi o to, że na starym telefonie mimo tej galerii zdjęcia musiały być też zapisane lokalnie w pamięci urządzenia.

0 Like
Czarro
Pioneer
Opcje
A o to chodziło
0 Like