o 14-02-2020 01:16 PM
Nebudu se rozepisovat o technických parametrech, to zvládli kolegové novináři, já bych se zaměřil s dovolením na dojem, jaký na mě Z Flip udělal.
Úplně nejdřív jsem si myslel, že to je blbost, hračka. Máme Fold, to je aspoň mašinka! Jenže když jsem Z Flip uviděl poprvé, nebylo to naštěstí někde vystavené, ale v rukou hezké novinářky, která ho pak zavřela a jen tak mimochodem zasunula do malinké kapsičky u svého batohu a já si řekl: "jo, to je ono". Nejen, že si ty dvě krásky vzájemně moc slušely, ale celý ten koncept najednou dával úplně jiný smysl. Tohle není a nemá být mašina, u které si budou chlapi v hospodě porovnávat mega-cokoliv. Tohle je náhodou docela praktický, ale i stylový pomocník! Ano, je zaměřen na mladou generaci, na influencery apod., ale musím se svěřit, že stále nejsem rozhodnut, jestli si pořídit S20 Ultra 5G nebo Z Flip.
Koho ohebné telefony aspoň trochu zajímají, už si určitě udělal býlet do nějakého brand store a osahal si Folda, můžu tedy srovnávat.
Z Flip se otevírá mnohem znadněji než Fold, jde to v pohodě jednou rukou jak otevřít, tak zavřít. Ohyb je vidět zhruba stejně, tzn. kdo chce brblat, najde si ho tam, kdo nechce brblat, ani ho nebude vnímat.
Velkou vžhodou oproti Foldu bude odolnost. Za prvé je displej pokryt vrstvičkou nanoskla, za druhé ve složeném stavu je to velice kompaktní zařízení.
Pro koho je Z Flip (mimochodem, pobavilo mě, když při představení použili americkou výslovnost "zí flip", toho se asi budu držet) určený? Umím si to předtavit u každé ženy v kabelce, stejně tak u manažerů nebo lidí, kteří šetří místem. Určitě u lidí, kteří milují selfie, schopnost zůstat v jakémkoliv úhlu a být sám sobě stativem dělá ze Z Flipu úžasný nástroj pro selfie. Bohužel, cenovka je - i když vzhledem k tomu, o jakém zařízení se bavíme relativně dobrá - v absolutní hodnotě už docela vysoká a ne každý si ho bude bohužel moct dovolit.
Omlouvám se za sníženou kvalitu videa:
o 21-02-2020 01:14 PM
Dnes jsem měl cestu na Chodov, tak jsem se taky zaskočil podívat!
Z Flip je fantastický!!!
Splňuje přesně to, co bych si pro své potřeby dokázal představit. Pokud vnímáme dnešní telefony spíše jako multifunkční zařízení se kterýma se dá i telefonovat, tak je to prostě trefa do černého.
- úhlopříčka 6,7 palce je úplně TOP ( v porovnání s mým S10e, který už mi z tohoto pohledu přijde malý)
- po složení "miničtvereček" ideál do kapsy na sport atd
- co jsem s tím chviličku dělal tak super,akorát jsem furt měl pocit abych "to nerozbil". Na to ohýbání si je třeba prostě trochu zvyknout
Takže v podstatě vidím jen dva problémy:
1) cena (to je úplně mimo mou realitu)
2) trochu se u té první generace obávám co "vyleze" za problémy - to ukážou až opravdový uživatelé při každodenním používání
No budu to sledovat a snad bude jednou možnost si s tím sednout třeba na hodinu někde v klidu