05-03-2021 02:30 PM - upraveno 05-03-2021 06:21 PM
Zdravím, na Sammobile a jinde jsem se dočetl, že s aktualizací na OneUI 3.1 by měl z-flip dostat konečne dex mode.
Aktualizace nainstalovaná a ani na mém ani na z-flipu manželky nic.
Celkem dost mě láká Samsung Smart Monitor ještě by se vešel na stůl, ale právě dex je tam pro mě jeden z důvodů.
Je vtipné, že děti s S10 a S10e dex používat mohou, ale prémiový model nic
PS: odkaz na Sammobile vetšinou se nepletou https://www.sammobile.com/news/one-ui-3-1-wireless-dex-on-pc-support-all-galaxy-flagships/amp/
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 06-09-2021 07:54 PM
Na druhou stranu v této komunitě pracuje řada sw. vývojářů a UI designerů, kteří pro Samsung skutečně pracují, respektive pracují na vývoji sw. a také firmware. Samsung sám se v této komunitě již léta inspiruje řadou vylepšení a udržuje s některými lidmi (i když neoficiálně) velmi čilé styky. lze tak říci, že někteří přispěvatelé mají k Samsung mobilnímu vývoji skutečně hodně blízko. Určitě mají podepsány nějaké ochranné doložky proti úniku informací, ale sem tam něco prosákne a to i za tiché asistence Samsungu, který si tímto ověřuje jak lidé (potencionální noví uživatelé) budou na tu či onu zprávu reagovat.
o 06-09-2021 08:01 PM
Hezký večer @hewlett62
Úvodem bych chtěl poděkovat za Váš názor. Ano je pravda, že podněty a nápady od uživatelů reportujeme dále, ale to automaticky neznamená, že se všechny připomínky zrealizují. Pozice SuperUser neznamená zaměstnanec Samsungu- jsem běžný uživatel produktů stejně jako Vy, jen mě mobilní technologie baví a rád pomáhám ostatním 😉
Jak je vidět s uvedením Z Flip3, tak DeX pro tento typ řady Z není priorita, je potřeba to brát tak, jak to je.
06-09-2021 09:42 PM - upraveno 06-09-2021 09:46 PM
Dobrý večer, odpověď je, že velmi pravděpodobně zprovoznění režimu Dex na Flipu3 (s jakýmkoliv budoucím update) nebude. Vysvětlení není v hardware omezení, jako je níže popisované zprovoznění Dex + Wireless Dex, anebo v absenci HDMI Out. Rovněž se někde objevují výklady jako že to velmi žere baterii, či že se SD 888 přehřívá (SD procesory hřejí tak jako tak) . Není to tím - v jiných telefonech Samsung např. řady S21, apod. je stejná baterie či procesor/čipset a Dex režim jede v pohodě. Hardware Flipu: je to prakticky totéž jako u Foldu, takže hw. výbavou absenci Dexu vysvětlit nelze. USB je rovněž 3.1 - takže celkově Flip3 je technicky schopen režim Dex drátem/bezdrátově obsloužit bez problému.
b) proč tedy ve Flipu3 není Dex režim? Samsung chtěl a chce odlišit řadu Flip od Foldu3. Flip3 má být mj. skvělá designová záležitost, jako ikona módy a stylu, kdežto Fold cílí jako pracovní a produktivní záležitost pro výkonné uživatele a zde proto má režim Dex opodstatnění. Jinak řečeno: Samsung chce i tímto marketingovým tahem odlišit užovatele Flipu/Foldu3. Kdo chce Dex, má/měl si koupit Fold3 🙂 a raději nespoléhat, že se režim Dex dostaví někdy v budoucnu via sw. update.
o 06-09-2021 10:01 PM