o 03-09-2024 10:52 AM
Dobrý den,
rád bych se podělil o svou zkušenost se službou Trade In od Samsungu, kterou rozhodně NEDOPORUČUJI.
Dne 31.7.2024 jsem si objednal nový telefon Samsung Galaxy S24 a zvolil službu Trade In. 2.8.2024 mi přišel email s instrukcemi, jak poslat starý telefon. Zde však nastal PROBLÉM. V předmětu emailu stálo “Foxway Obchod / Samsung Czech - Děkujeme, že jste se zapojili do programu Trade in - platnost štítku DHL vypršela”. Veškeré instrukce v emailu, jak postupovat při odeslání starého telefonu, byly v pořádku, až na to, že email NEOBSAHOVAL štítek pro nalepení na krabici s mým starým telefonem pro odeslání.
Kontaktoval jsem 8.8.2024 podporu Samsungu, popsal jsem svůj problém a přiložil snímek obrazovky emailu s instrukcemi. Bylo mi sděleno, že výkup pro Samsung zajišťuje společnost Foxway a že mám kontaktovat tuto společnost na emailu helpdesk.cee@foxway.com, který je uvedený v emailu s instrukcemi.
Téhož dne jsem napsal na helpdesk.cee@foxway.com, kde jsem vše popsal a požádal o zaslání štítku. Odpověď přišla 13.8.2024 (než přišla odpověď, psal jsem na podporu Samsung, že stále nemám vyjádření od Foxway a jak mám postupovat dál. Samsung expert mi odpověděl, že musím vyčkat na odpověď od Foxway). V odpovědi od Foxway stálo:
“Vážený pane Xxxxx,
Omlouvám se za pozdní odpověď. Mohl byste uvést svou správnou adresu bydliště? Svou adresu jste označil jako Xxxxx Xxxxxxxx (nebudu zveřejňovat) Z-BOX - předpokládám, že není správná, proto náš systém neumožňuje vygenerovat štítek. Děkuji.”
Obratem jsem poslal svou adresu bydliště. Odpověď žádná.
Rozhodl jsem se, že 22.8.2024 pošlu další email s výzvou, aby mi poslali štítek, a zároveň jsem vysvětlil, že adresa byla správná, jednalo se o adresu pro DORUČENÍ, nikoliv o adresu TRVALÉHO BYDLIŠTĚ, a že pro štítek k odeslání starého telefonu mohli využít adresu FAKTURAČNÍ, která byla zároveň adresa trvalého bydliště (pozn. při objednávce na stránkách Samsungu bohužel nešla zadat adresa trvalého bydliště). I tentokrát jsem se odpovědi nedočkal.
23.8.2024 mi přišla notifikace na nový telefon “Tento Přístroj byl zakoupen v rámci akce Trade-in, ale doposud neevidujeme zahájení procesu zaslání Vašeho starého zařízení. Prosíme, učiňte tak do 1 týdne od přijetí této zprávy. Předejdete tak zablokování Vašeho nového telefonu z důvodu nesplnění podmínky programu Trade-in. Zařízení”. Opět jsem psal na podporu Samsungu, kde jsem uvedl aktuální stav komunikace s Foxway a že mi hrozí zablokování nového telefonu. Bylo mi sděleno, že musím počkat na vyjádření Foxway. Po naléhání, aby začali řešit mou situaci, mi Samsung expert Lucie z podpory oznámila, že vytvořila žádost o prověření mé objednávky příslušným oddělením a musím počkat na jejich vyjádření.
26.8.2024 jsem opět psal na Foxway (tentokrát v angličtině), kde jsem znovu popsal celou situaci a přiložil veškeré podklady. Odpověď byla tato (překlad):
"Dobrý den,
Děkujeme, že jste kontaktovali Foxway. Chápeme, že máte otázky nebo potřebujete pomoc se službou, kterou jste zakoupili. S politováním vám musíme oznámit, že veškerý kontakt se zákazníky by nyní měl probíhat prostřednictvím společnosti Samsung. Oni také řeší finanční záležitosti, i když na nás mohou odkazovat. Rádi bychom vás však informovali, že Foxway působí jako poskytovatel služby pro Samsung. To znamená, že se zabýváme pouze technickým poskytováním služby jménem Samsungu.
Abychom zajistili co nejlepší podporu a vyřízení vašeho případu, žádáme vás, abyste kontaktovali přímo Samsung. Mají přístup ke všem informacím o vaší službě a mohou vám poskytnout nejlepší pomoc na základě vašich nákupních údajů. Navíc mají potřebné zdroje k vyřízení vašich dotazů.
V závislosti na vaší zemi můžete kontaktovat Samsung prostřednictvím následujících odkazů:
Švédsko: https://www.samsung.com/se/support/contact/Norsko: https://www.samsung.com/no/support/contact/Dánsko: https://www.samsung.com/dk/support/contact/Finsko: https://www.samsung.com/fi/support/contact/Polsko: https://www.samsung.com/pl/support/
Doufáme, že od společnosti Samsung obdržíte co nejlepší pomoc a že váš dotaz nebo záležitost bude vyřešena k vaší spokojenosti.
Telefon: Zavolejte (vyberte Samsung Flex/trade-in, abyste to správně nasměrovali):
Švédsko: +46 771-40 10 44 (stiskněte 6)
Dánsko: +45 701 404 24 (stiskněte 6)
Norsko: +47 21 62 90 97 (stiskněte 6)
Finsko: +358 80 077 31 77 (stiskněte 6)
Polsko: +48 22 607-93-33 // +48 801-172-678"
27.8.2024 jsem volal na podporu Samsungu, kde jsem stručně popsal svůj problém. Bylo mi sděleno, že mají založenou kartu s mým požadavkem na prověření situace. Doplnil jsem, že jsem znovu kontaktoval společnost Foxway a sdělil jejich odpověď. Samsung expert na lince standardně řekl, že zaurguje příslušné oddělení, ale bohužel pro vyřešení mé situace nemůže udělat víc a slíbil, že mě další den bude informovat o řešení.
28.8.2024 mě telefonicky kontaktoval Samsung expert (s kterým jsem volal předchozí den) a oznámil mi, že mým případem se zabývá příslušné oddělení a musím vyčkat na jejich vyjádření, zároveň by mi z daného oddělení měli zaslat štítek, který bych nalepil na krabici se starým telefonem k odesní. Zeptal jsem se, jestli mi příslušné oddělení Samsungu stihne poslat štítek včas, protože mi nezbývá mnoho času do zablokování nového telefonu, nebo aspoň jestli po zaevidování mého požadavku může zaručit, že nedojde k blokaci mého nového telefonu, když se nejedná o moji chybu, ale o chybu Samsungu. Odpověděl, že z příslušného oddělení mě budou kontaktovat po vyřešení problému emailem, kde mi sdělí výsledek prověření a zašlou štítek pro odeslání. Ohledně blokace telefonu mi sdělil, že k ní by nemělo dojít, protože se nejedná o moji chybu, ale nemůže nic slíbit.
K blokaci naštěstí prozatím nedošlo, ovšem 29.8.2024 se mi na telefonu objevila nová notifikace: “Tento Přístroj bude do 5 dnů zablokován, protože nebyly splněny podmínky programu Trade-in a starý přístroj určený k odkupu nám nebyl doručen. Abyste se vyhnuli zablokování Přístroje, zašlete prosím starý přístroj, který jste nabídli k odprodeji v rámci programu Trade-in, na příslušnou adresu”.
2.9.2024 jsem znovu psal na podporu Samsungu a dotazoval se, jak probíhá prověřování mého případu, protože mi každým dnem dle notifikace hrozí zablokování telefonu. Odpověď od Samsung experta byla, že dle dostupných informací se ověřuje další postup a předá urgenci na příslušné oddělení. Požádal jsem ho o kontakt na příslušné oddělení, na což odpověděl, že bohužel na dané oddělení nejsou kontaktní údaje. Avšak žádost o kontakt předá na kolegy. Dále jsem se zeptal, jestli se dá zrušit výkupní bonus mého starého telefonu, když bych vrátil uplatněnou slevu, aby nedošlo k zablokování, protože se zdá, že příslušné oddělení není schopné něco vyřešit, a dřív dojde k zablokování mého nového telefonu, než že se dočkám nějakého vyjádření a zaslání štítku. Na to mi bylo odpovězeno, že bohužel, to by také muselo jít přes dané oddělení. Naposledy jsem se zeptal, zda mám nějaké možnosti, jak předejít zablokování telefonu. Odpověď byla, že bude zapotřebí vyčkat na dané oddělení a z jejich strany nemají jiné řešení této záležitosti.
Teď už mi jen zbývá čekat, až se mi telefon zablokuje, nebo v což pořád doufám, že příslušné oddělení konečně pošle štítek, abych mohl odeslat a dokončit proces výkupu mého starého telefonu.
Taková je má situace a zkušenost s akcí Trade In. Pokud můžu, tak všem NEDOPORUČUJI využití této služby.
Pokud máte někdo nějaký nápad či radu, jak bych mohl svou situaci vyřešit, budu moc rád, když se o ni podělíte.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 12-09-2024 09:00 PM
o 05-10-2024 09:54 PM
o 03-09-2024 11:51 AM
Ďakujeme za vašu správu. Skutočnosť a komplikácie spojené s odpredaním starého zariadenia ma veľmi mrzia.
Bohužiaľ na Samsung Community s týmto prípadom nedokážeme viac urobiť, ako vás opäť nasmerovať na podporu zákazníckej linky spoločnosti Samsung, zároveň priamo na Foxway.
Za vzniknuté problémy sa ospravedlňujeme, nie je však v našich silách situáciu ovplyvniť. Viac informácií vám zašlem do súkromnej správy. Ďakujem za pochopenie.
o 03-09-2024 02:59 PM
o 03-09-2024 03:48 PM
o 03-09-2024 07:13 PM
o 03-09-2024 08:28 PM
o 03-09-2024 09:33 PM
o 03-09-2024 10:10 PM
o 04-09-2024 10:12 AM
Rada je jednoduchá a dopředu předvídatelná, že to u takovéto neseriozní firmy nikdy takovéto kroky nepodnikat. Jestli-že si kupujete nový telefon a starý chcete odprodat, tak jedině přes Mobilpohotovost.cz kde je veškeré jednání absolutně bez problému. To je moje rada do budoucna. Přes SAMSUNG NEVER EVER.
o 12-09-2024 09:00 PM