Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

S24 Ultra je iba trieda 2 titánu

(Téma vytvořeno: 04-02-2024 05:25 PM)
377 Zobrazení
SnakeSK
Voyager
Možnosti
https://youtu.be/bga930EaMMk

Toto je trosku uz "kick in the face", cena drahšia nez iPhone, a materiály na výrobu lacnejšie. 
0 Like
9 Odpovědi
Sylvo007
Helping Hand
Možnosti
Neviem, ja som to video pozrel v deň predstavenia, a mne sa zdá že nepotvrdil druhú triedu titánu, len spomenul rozdiely v cene a podokol že Samsung nepriznal z ktorého je Ultra vyrobený. Znovu si to pozriem ...?
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Podľa dostupných špecifikácií má S24 Ultra titánový rám, bohužiaľ nie je uvedené, ktorá trieda je pri výrobe použitá. Doposiaľ sa jedná o použitie najtvrdšieho kovu v ráme telefónu Galaxy. Sme radi, za vyššiu odolnosť proti korózii, pevnosť a tvrdosť.

Ďakujeme za váš postreh, o ktorom si každý užívateľ môže urobiť vlastný názor.

TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti
Pekný deň,
nasledujúce riadky sú len moje amatérske zamyslenie.
Apple použil grade 5 titánium, ktoré je trochu drahšie a pevnejšie, ale asi najmä preto, že takýto titán je vlastne zliatina s malým obsahom hliníka a vanádia, vďaka čomu asi bolo možné dosiahnuť lepšie spojenie s hliníkovým zvyškom rámu? Samsung použil grade 2 čo je vlastne len titán a s hliníkovým vnútrom to prepojil nejakým "plastom"? Ktorá kombinácia z pohľadu odolnosti, príjmu signálu, chladenia a podobne je lepšia ukáže asi až čas.
Preto v tom nevidím žiadny "kick in the face" len 2 rôzne prístupy.
Sylvo007
Helping Hand
Možnosti
Ahá, takže som to pozrel a beriem späť, ja som myslel že je to to prvé video kde boli len dohady (nevedel som že medzitým vydal toto druhé) a je tam potvrdená trieda 2. Čo k tomu dodať, pri tej kozmetickej gramáži čo obaja výrobcovia použili je rozdiel v cene max 15 dolárov . Ďalší kozmetický chyták na kupcov
0 Like
SnakeSK
Voyager
Možnosti
Titan je spojený plastom k hliníkovej doske. Nie je tam ani urobený spoj titan a hliník ako to ma apple.

Cenový rozdiel Tr2 a Tr5 je zhruba 500%.

Odolnosť triedy 2 je zhruba porovnateľná so 7000kami hlinikmi aké sa používali doteraz. Ba čo viac, samsung použil tentokrát na vnútorné podloženie 6061 čo je opäť krok dolu oproti 707X čo používal doteraz.

Kick in the face je to práve preto ze sa Samsung tvári aké vylepšenie priniesol, cenu zdvihol opäť. Je to rovnaký podvrh aky spravil keď zrušil note sériu čo mala oceľový rám a nahradil ho hliníkovým.
danisp1704
Mastermind
Možnosti
Pekný den,celé si to môžete prečitať na stranke samlover.👍😉🖐https://samlover.com/2024/02/05/samsungs-titanium-doesnt-compete-with-iphone-15-pros-titanium-durabi...
0 Like
osozu
Explorer
Možnosti
Titian je nalepeny na plast, to je fakt parádička, asi len marketing bohužiaľ
Sylvo007
Helping Hand
Možnosti
"Našťastie" sú to len mobily a nie lietadlá (nakoľko sa titán používa v letectve), a momentálne je to hlavne marketing pri tých objemoch titánu percentuálne voči zvyšným materiálom. Vieme si predstaviť žeby sa tak robilo inžinierstvo v letectve? "Dajme ten lacnejší titán, na palube to aj tak nikto nezistí"... 🤣🤣🤣
0 Like
SnakeSK
Voyager
Možnosti
Dobry den, v nezavislom videu na XRF skene vidite pouzitu triedu, to ze vyrobca ju neuvadza je rozhodnutie vyrobcu, vie preco.

To ci sa jedna o najtvrdsi kov v rame je taktiez tazke potvrdit nakolko ako vyssie spominam ja aj vy, vyrobca neuvadza kompoziciu zliatin ake pouzil. Pokial na Note seriach pouzival vyrobca 316L zliatinu ocele, tak bohuzial pravdu nemate. Tu ale samsung nepouziva od n20u. Pokial sa vsak bavime o Armor Aluminium ktore pravdepodobne vychadza zo 7000 serie hlinikovych zliatin, tak je dost mozne ze jedina vec ktoru triedou 2 titanu ziskal bola zvysena protikorozna ochrana (aj ked ja nepoznam ani jeden jediny pripad zhrdzavenia mobilu), nakolko uz od zliatiny 7049 je pevnost tahu aj v strihu vyssia pre hlinik.

Dakujem teda aj za vas podnet, a chcel by som vas poprosit o nie marketingove reci z letakov, ale prispievanie faktami (napr uvedenie presnej serie hlinika predoslych generacii) aby bolo mozne aj vase tvrdenia podlozit.

Pekny vecer 😊