Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Zabezpečená složka

(Téma vytvořeno: 21-06-2023 08:11 AM)
762 Zobrazení
JanTar
Helping Hand
Možnosti
Ahoj. Přešel jsem z S10e na S23 a nedaří se mi dostat bankovní aplikaci Reiffeisen do zabezpečené složky tak, jak jsem to měl na starém tlf. Když totiž tuto aplikaci nainstaluji do zabezp.složky a v ní ji aktivuji včetně přenesení RB klíče ze starého tlf., tak vše proběhne v pořádku a mohu i přidat plateb. kartu do Google peněženky. Problém nastane, když chci přidat kartu do hodinek GW4, tak chce ověření přihlášením do bankovnictví, ale odkáže na stažení bank. aplikace znovu. Systém asi neví, ze už je v zabezpeč. složce, takže tudy cesta nevede. A když na to jdu opačně, že vše zprovozním mimo složku a pak aktivní aplikaci přesunu do složky, tak už je neaktivní a chce znovu aktivovat. Snad to jde pochopit. Nevíte někdo, prosím, co s tím?
0 Like
18 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, problém chápu, jen nechápu, že to někdy fungovalo. Zabezpečená složka je udelaná jako samostatný uživatel a aliakce z ní nevidí ven a zvenku dovnitř, výjimkou jsou vybrané systémové aplikace jako Moje soubory a Galerie, které umí přenášet data. Musel byste do Zabezpečené složky přesunout i aplikaci Galaxy Wearable a vlastně všechno, co je spojené s hodinkami.

Já bych ale dokonce řekl, že Zabezpečená složka je určena pro jiné použití a dávat tam bankovnictví, které má vlastní slušnou ochranu, je - jak říká kolega "prezervativ na svíčku" :winking-face:

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Moshe
Helping Hand
Možnosti
Mne napadá lepší srovnání :winking-face:
Jako dát satelitní telefon do 300 metrů hluboko, protiatomového bunkru 😄
Všechno je sice perfektně v bezpečí, ale telefon nepoužitelný 😉
Pro zvýšení bezpečnosti doporučuji vlastní, tudíž placený, VPN level, přes který by procházela veškerá datová komunikace.
Samozřejmě, ještě před zavedením VPN nesmíte mít Smart "infected" 💡
JanTar
Helping Hand
Možnosti
No, sranda právě je,že to předtím takhle fungovalo. Když jsem měl nějaké oznámení z banky, musel jsem nařed do zabezpeč. složky. Bohužel už si nepamatuji, jak jsem to tam dostal, ale vím, že to bylo jednoduché, a byl to android 12. No možná to byl jen placebo efekt, ale měl jsem pocit, že kdyby se mi někdo naboural do mobilu, tak by to byla další překážka. Ale možná to byl jen pocit pseudobezpečnosti, nevím.
0 Like
JanTar
Helping Hand
Možnosti
Kdyby to nebylo možné, tak řeknu fajn, jenže předtím to tak fungovalo.
0 Like
Moshe
Helping Hand
Možnosti
Podle mne, jelo to díky 2 možnostem:
buď bylo heslo ke složce uloženo (systémem) a posléze použité pro watch access, tedy pro hodinky.
Nebo heslo bylo zadáno uživatelem, aby si hodinky mohli "otevřít"...
Obojí není bezpečné. Smysl bezpečné složky je jiné.
Anebo, ještě mne napadl scénář, který lze provozovat u VeraCrypt/Truecrypt trezoru - a to, že konkrétní aplikaci lze spustit, jestli používá datovou db nebo cokoli v/z trezoru, pokud je trezor předtím otevřen a tudíž pro tuto aplikaci přístupný.
Tohle není až tak nebezpečné, pokud to provozujete na zabezpečeném Linuxu.
U Androidu a window$ech bych to váhal použít 🫣
To už raději to VPN a trezor nebo složku používat pouze jako dočasné úložiště.
0 Like
Moshe
Helping Hand
Možnosti
Teď ještě jednou čtu, že ...musel jsem do zabezpec. složky 💡
Možná právě tím, že složka byla otevřena, hodinky měli k ní přístup... (?)
0 Like
JanTar
Helping Hand
Možnosti
Ne, složka byla zajištěna otiskem a v ní apka rajfky taky přes otisk. Šlo mi o to, že kdyby čirou náhodou se někdo dostal do mobilu, a chtěl by k bankovní aplikaci, musel by přes zabezpečenou složku. Navíc by vůbec nevěděl, že tam je.
0 Like
JanTar
Helping Hand
Možnosti
Hodinky k apce rajfky, ani k zabezpečené složce vůbec přístup nepotřebují, jen ke Google peněžence a ta pro přidání karty potřebuje přihlášení do bankovnictví, ale jelikož ta je ve složce, tak je pro systém neviditelná a proto ji chce stáhnout znovu. Je to začarovaný kruh, ale dřive to šlo.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

No a proč tedy neuděláte tu dvojí aktivaci? Případně nejde přidat karta jinak?

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like