Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Synchronizace s Google fotky

(Téma vytvořeno: 08-09-2023 06:19 PM)
5211 Zobrazení
Janbond
Pathfinder
Možnosti
Zdravím, 

tchán si pořídil minulý týden S23 128 GB. Koupil si ho v prodejně O2, kde mu telefon zároveň nastavili a zkopirovali data ze starého telefonu. Ten starý telefon (Samsung A41) měl paměťovou kartu a hromadu fotek na ní a teď se dostávám k problému - těch fotek a videi tam měl dohromady asi 24 téměř 25 GB, teď to má v paměti nového telefonu, zároveň to má nově zalohovano na Google fotky. To ale v základu má asi jen 15 GB, takže to neustále vybízí k nákupu většího úložiště. Jenomže když v té aplikaci google vymažu nejakou fotku, tak se ta fotka zároveň ztratí i z aplikace Galerie. Takže jak mám tuhle synchronizaci a nadřazenost Google fotek smazat, zrušit, zakázat, jen aby tam byla klasická galerie se seznamem fotek v telefonu? Už bych s tím telefonem nejradši hodil o zeď... díky za odpovědi. 
0 Like

3 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Nehledejte v galerii, ale v aplikaci Google Fotky. Standardni Samsung Galerie totiz do googlu nezalohuje (galerie zalohuje do microsoftiho OneDrivu)
V nastaveni GoogleFotek pak muzete synchronizaci s Googlem vypnout, pripadne muzete aplikaci odinstalovat (s vypnutou synchronizaci je v telefonu pomerne zbytecna)SmartSelect_20230908_185953_Photos_1000152384_1694192393.jpg

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
zRozenLev
Pathfinder
Možnosti
Přesně tak. Postup je stejný. vypnout synchronizaci, to je základ

Řešení
polda
Voyager
Možnosti
Jak píše @FRENKY22, je nezbytné vypnout zálohování v aplikaci Google Fotky

8 Odpovědi
zRozenLev
Pathfinder
Možnosti
Stačí vypnout v nastavení galerie synchronizaci a mělo by se mu tam ukázat, pouze to co má v telefonu zkopírováno. Poté doporučuju vymazat vše z Google fotky třeba přes počítač a nechat synchro vypnuté. Takto to mám já osobně. Když bych chtěl udělat pak třeba reset telefonu, tak si přes PC a Smart Switch udělám zálohu telefonu a po resetu obnovu. Píši pouze projistotu.
Janbond
Pathfinder
Možnosti
Ano, tímhle směrem jsem taky uvažoval, ale problém je, že jsem tam žádnou synchronizaci v nastavení nenašel. Tedy ano, našel s Microsoft One drive viz screenshoty, ale o to mi nejde. Screenshot_20230908_185034_Gallery.jpgScreenshot_20230908_185044_Gallery.jpg
0 Like
Řešení
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Nehledejte v galerii, ale v aplikaci Google Fotky. Standardni Samsung Galerie totiz do googlu nezalohuje (galerie zalohuje do microsoftiho OneDrivu)
V nastaveni GoogleFotek pak muzete synchronizaci s Googlem vypnout, pripadne muzete aplikaci odinstalovat (s vypnutou synchronizaci je v telefonu pomerne zbytecna)SmartSelect_20230908_185953_Photos_1000152384_1694192393.jpg
Řešení
zRozenLev
Pathfinder
Možnosti
Přesně tak. Postup je stejný. vypnout synchronizaci, to je základ
Řešení
polda
Voyager
Možnosti
Jak píše @FRENKY22, je nezbytné vypnout zálohování v aplikaci Google Fotky
Janbond
Pathfinder
Možnosti
Díky, to jsem hledal 👍
0 Like
FRENKY22
Big Cheese
Možnosti
Nemate zac. Rad jsem pomohl.
pindruše
Apprentice
Možnosti
Mám vypnuté zálohování , zakazane stahovani pres data i pres roaming a i přesto se fotky zálohují. Co s tím?
0 Like