Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

S22 Ultra - nelze se mi dovolat

(Téma vytvořeno: 06-04-2022 09:53 PM)
883 Zobrazení
martinfa
Explorer
Možnosti
Zajímalo by mě, kolik lidí řeší stejný problém, kdy se nelze dovolat na S22 Ultra. Proběhla výměna sim karet, přepnutí na esim, reset telefonu do továrního nastavení. Pokud je ale vypnuté VoLTE a WiFi volání, nelze se na telefon dovolat. Restart to vyřeši, ale za pár hodin se to stane znovu. Člověk nikdy neví, kdy mu to funguje a kdy ne. Podle různých for i v zahraničí to není jen můj problém. 
U takto draheho telefonu je tohle výsměch. 
👎
Jana58
Journeyman
Možnosti
Mně funguje také vše bez problému
0 Like
LollipopMM
First Poster
Možnosti

Dobrý den. Mám rovněž podobné problémy.

1) Nedá se mi dovolat, zachvilku pak přijde SMS o zmeškaném hovoru. Potom už se mi většinou dovolat dá, někdy to ale nejde ani napodruhé. Někdy se mi dá zase dovolat bezproblému napoprvé.

2) Během hovoru dochází k výpadkům, já mám ticho, druhá strana buď slyší jakýsi šum a nebo má také ticho. Někdy výpadky tvoří i 50% času hovoru, naopak jsem měl i 20ti minutové hovory které byli bez výpadku.

3) Když někomu volám tak někdy trvá i 20 vteřin než dojde k vytočení hovoru (než druhému začne zvonit telefon) zpravidla to ale bývá 10-15 vteřin (i to mi přijde velmi dlouhé) párkrát došlo i k vytočení po pár vteřinách, tak jak je to podle mě normální (alespoň jsem to tak měl u všech předešlých mobilů).

Telefon S22 128GB.

Telefon mám od 14. března. 15. března aktualizace na aktuálně nejnovější verzi softwaru.

Předchozí telefon (Samsung galaxy J5 2016 Dual SIM) a nikdy jsem sním žádné takovéto potíže neměl. Stejní operátoři, stejné sim karty, pohybuji se na stejných místech a nikdy nikde nebyly tyto potíže.

Používám Vodafone a T-mobile. Přijde mi že u T-mobile se potíže vyskytují častěji.

0 Like
Members_mkvJbLw
Student
Možnosti

Mám stejný problém. 

Members_v4yX7vJ
Apprentice
Možnosti

Bohužel máme všichni stejný problémy s nefunkčním voláním u S22 a na Samsung podpoře pry nevědi jak to vyřešit. Už teď vím, že si nový model od Samsungu po téchto problémech nekoupím. Už tři týdny koukám na nový telefon a musím používat ten starý a řešení v nedohlednu. Nechápu jak někdo mohl dát do prodeje takhle nedoladěný telefon.

0 Like
Tom L
First Poster
Možnosti

Edit 8.4.2022 - vyřešeno

5.4.2022 jsem byl znovu na o2, tentokrát tam seděl už schopný o2 guru. V systému mi ukázal, že u SIM VoLTE aktivní mám, i testy mu ukázaly vše v pořádku. Předal tedy problém na servis, kde se mi měli do 3h ozvat a problém řešit dál. Cca za hodinu přišla sms, že evidují poruchu a budou mě dál informovat. Za další hodinu sms, že problém vyřešen ať restartuji telefon.

Od té doby mám funkční VoLTE na obou SIM, vytáčení proběhne ihned, když volá někdo mě, také už nečeká. Ani žádná sms o nedostupnosti.

Sice to není řešení, ale pomohlo přepnutí na 3G/2G síť.

- Asi lepší přepnout rovnou jen na 2G (3G už je vypnuté)

Dokud nechám na obou SIM povoleno  LTE/3G/2G, s jednou problém není, u té se ukazuje VoLTE vedle signálu, ale druhá (u té VoLTE vedle signálu není, ale povolené je) se chová jak popisujete - přijdou sms o nedostupnosti a vytáčení trvá kolem 10s, když se náhodou dá dovolat, i vytáčecí straně trvá přes 10s, než slyší vyzváněcí tón.

Po přepnutí druhé SIM do 3G/2G se z ní vytáčení provede kolem 2s, dovolání to samé. Řešení to ale není, z této SIM používám data a tímto jsou téměř nepoužitelná.

Kdyžtak dejte vědět, jestli se to u vás chová stejně, a nebo vám to blbne i s VoLTE (musí se zobrazovat ve stavovém řádku vedle signálu příslušné SIM)

Téměř stejný problém jsem ale měl i na S21 ultra, už si nepamatuji, kdy přesně začaly chodit sms o nedostupnosti (možná listopad 2021), ze začátku to bylo jen občas a dokonce na obou SIM, ale tak někdy v lednu 2022 to bylo hrozný. V únoru bez jakýkoliv změn problém téměř vymizel. Myslel jsem, že je to telefonem a výměna za s22u to vyřeší ale....

Známý má Xcover 4s a problémy s nedostupností má také.

- zatím mu pomohlo přehození SIMek ve slotech, obě stejný operátor, nejspíš tedy jiný problém

Žena má A72, stejné 2 SIM (O2 family a O2), ve stavovém řádku ani u jedné VoLTE, režim LTE/3G/2G na obou SIM a nemá žádné problémy.

- už jede na obou sim přes VoLTE

Edit 5.4.2022

1.4.2022 jsem si byl pro novou SIMku v domění, že mi na ní zprovozní VoLTE, nestalo se tak, problém tedy trvá i po výměně SIM, sice jsem to čekal, ale za zkoušku nic nedám (krom 99,- O2 za jinou SIM).

Dokonce mi bylo sděleno, ať VoLTE nepoužívám, že jsou s tím akorát problémy. Myslel jsem, že je to apríl, ale slečna to myslela vážně.

Zatím tedy přepnuto na 2G a funguju.

Ještě jeden postřeh: měl jsem přepnuto na 5G/LTE/3G/2G, potřeboval jsem něco na netu, najednou se ve stavovém řádku z 4G+ přeplo na E a cca po 5s mi někdo volá, problém tedy vyvolává nefunkčnost VoLTE na LTE sítí a nutnost přepnout na 2G, někdy se povede, někdy prostě ne

0 Like
Klomil
Student
Možnosti

Také neeviduji žádný problém s Ultra 22

0 Like
Members_310yh8i
First Poster
Možnosti

Linka podpory? Vše odinstalovat, restartovat, do továrního nastavení, testovat a pak dát na měsíc do servisu.  A jako že o ničem nevědí....

0 Like
Gaps
First Poster
Možnosti
Mám úplně stejný problém a už nevím co mám dělat....vyzkoušela jsem všechno a zatím nic ne pomohlo 
0 Like
Lennylennule
Student
Možnosti

Mám nový S22 5g a řeším problém s volaním, kdy se to jen tak přeruší na x sekund a to několikrát za hovor. 

0 Like
Jožo
Explorer
Možnosti

Já mám kombinaci sim a esim. Chovají se tak, jak bylo přede mnou  uvedené: Dokud nechám na obou SIM povoleno  LTE/3G/2G, s jednou problém není, u té se ukazuje VoLTE vedle signálu, ale druhá (u té VoLTE vedle signálu není, ale povolené je) se chová jak popisujete - přijdou sms o nedostupnosti a vytáčení trvá kolem 10s, když se náhodou dá dovolat, i vytáčecí straně trvá přes 10s, než slyší vyzváněcí tón. Po přepnutí druhé SIM do 3G/2G se z ní vytáčení provede kolem 2s, dovolání to samé. Řešení to ale není, já ale naštěstí používám na data esim a na té mi 5G/LTE jede, takže v pohodě.  S S20 ultra 5G tento problém nebyl, kombinace karet byla stejná! 

0 Like