Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Nabíjecí adaptér 25W a 45W

(Téma vytvořeno: 06-03-2022 08:28 PM)
1015 Zobrazení
Možnosti

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda někdo testoval po aktualizaci rozdíl v rychlosti nabíjení mezi 25W a 45W nabíjecím adaptérem. Dle článků a videí na internetu byl rozdíl v rychlosti snad pouze o 5 minut a varovali právě před zbytečným zakoupením. Rád bych se dozvěděl, jestli se něco změnilo.

Díky

--
Samsunga Galaxy S22 Ultra, 256 GB, Phantom Black | Buds+ | Watch 4 Classic
0 Like
14 Odpovědi
Jirka-cz
Voyager
Možnosti
Ano, testuji. Zatím mám jen čtyři měření. Snad to to pomůže. Originál 45W : nabíjení z 30% do 100% za 44:27m/ nabíječka 25W také originál z 30% do 100% za 46:28m. Další měření 45w z 50% do 80% 16m/25w z 50% do 80% za 18:07m. Takže moc to nepomohlo
0 Like
Možnosti

Aha, tak zatím je to spíše na reklamaci... nechápu, jak tohle mohou uvádět v propagačních materiálech... díky za sdílení zkušenosti

--
0 Like
Jirka-cz
Voyager
Možnosti
Ještě budu testovat cca z 10% do 50% (začátek má být rychlejší), ale zatím to vypadá v průměru na rychlost nabíjení u 45W na 4322mA (94% za hodinu) u 25 W to je 4132mA (89,6% za hodinu)
0 Like
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Otestováno.. uživatelsky je rozdíl naprosto zanedbatelný. Ačkoli je nabíječka skoro jednou tak silná.. rychlost je navíc reálně skoro nulová.

Libb
MegaStar
Možnosti

Reklamaci? Ale no tak, sám píšete, že jste předem věděl, že v rychlosti nabítí telefonu není velký rozdíl, tak ani uvedení v omyl nemůžete pravdivě použít. Ta nabíječka nabíjí rychleji chvíli mezi tím, kdy se baterie zahřeje na správnou teplotu a okamžikem, kdy je už zahřátá víc. Takže pro rychlé nabití z 10 na 50% plus minus. Samsung si holt na baterii od jisté doby dává hodně pozor. Stejně je sranda, jak půlka lidí řeší nabíjení do 85%, aby chránili baterii a druhá půlka řeší každou minutu (btw já bych asi také byl rád za možnost rychlejšího nabíjení, ale když vím předem, že to funguje jinak, nebudu psát něco o reklamaci...)

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Možnosti

Bohužel jste mě nepochopil. Nemyslel jsem reklamaci telefonu, ale samotného napájecího adaptéru. Já tohle řeším pouze z důvodu, kdy Samsung to prezentuje ve všech propagačních materiálech. Chtěl jsem si jej sám pořídit, ale narazil jsem právě na informace ať to nikdo nedělá. V rámci funkčnosti bych to pomalu nazval jako klamání zákazníka, když mezi 25W a 45W je téměř nulový rozdíl. Zajímalo mě právě, jestli s tím bude Samsung něco dělat, když už na to poukázalo dost lidí a jestli se v budoucnu koupě vyplatí. Za mě je důležité poukázat na nedostatky. Jen takovým způsobem se může firma posouvat.

--
0 Like
TomiXL
Samsung Members Star ★★
Možnosti

Dobry den, 

ja by som povedal, že podla doterajsich vysledkov, ktore boli publikovane roznymi recenzetmi, nateraz dostupna 45W nabijacka EP-TA845 nabija S22 Ultra v podstate len s 25W. Drobny rozdiel v rychlosti nabitia, ktory tam vznika by mohol byt len v tom, že silnejsia 45w nabijacka nabija cca 25w zatial co 25W nabijacka realne niekde medzi 20-23W alebo problem moze byt jednoducho sposobeny zahrievanim, cim sa rychlost nabijania znacne obmedzuje. Na trh ma prist nova nabijacka EP-TA4510, ktora by zevraj mala byt mensia a hovori sa, že bude k nej 1,8m kabel (namiesto 1 m pri TA845) co by mohlo naznacovat, ze by mohla byt pouzita GAN technologia a teda by sa nabijacka nemala tak zahrievat a dlhsi kabel asi tiez nebude kvoli pohodliu zakaznikov, ale kvoli lepsiemu chladeniu (mensiemu prenosu tepla).

0 Like
Možnosti

Díky za zajímavé informace. Chápu, že to Samsung dělá kvůli zahřívání a náporu na samotnou baterii, která díky tomu ztrácí životnost, ale nechápu tedy stále proč ji vůbec prodává a prezentuje. Nezkoušel náhodou někdo jinou než Samsung nabíječku, jestli to omezení je Softwarově řešeno nebo mechanicky? Nebo čekají na data ze zařízení a následného vydání aktualizace a propuštění více W do zařízení? Nevím jak to funguje, takže jen tak spekuluji. 

--
0 Like
Jirka-cz
Voyager
Možnosti
Zkoušel jsem i jinou nabíječku 45w, ale S22U to poznal a nepřepnul do extra rychle nabíjení "2" (nebo jak se to tam píše s originální) Nepomohlo ani přendat kabel. To samé i u 60W nabíječky
0 Like