o 06-03-2022 08:28 PM
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda někdo testoval po aktualizaci rozdíl v rychlosti nabíjení mezi 25W a 45W nabíjecím adaptérem. Dle článků a videí na internetu byl rozdíl v rychlosti snad pouze o 5 minut a varovali právě před zbytečným zakoupením. Rád bych se dozvěděl, jestli se něco změnilo.
Díky
o 06-03-2022 08:36 PM
06-03-2022 08:39 PM - upraveno 06-03-2022 08:39 PM
Aha, tak zatím je to spíše na reklamaci... nechápu, jak tohle mohou uvádět v propagačních materiálech... díky za sdílení zkušenosti
o 06-03-2022 08:43 PM
o 06-03-2022 09:13 PM
Otestováno.. uživatelsky je rozdíl naprosto zanedbatelný. Ačkoli je nabíječka skoro jednou tak silná.. rychlost je navíc reálně skoro nulová.
o 07-03-2022 09:08 AM
Reklamaci? Ale no tak, sám píšete, že jste předem věděl, že v rychlosti nabítí telefonu není velký rozdíl, tak ani uvedení v omyl nemůžete pravdivě použít. Ta nabíječka nabíjí rychleji chvíli mezi tím, kdy se baterie zahřeje na správnou teplotu a okamžikem, kdy je už zahřátá víc. Takže pro rychlé nabití z 10 na 50% plus minus. Samsung si holt na baterii od jisté doby dává hodně pozor. Stejně je sranda, jak půlka lidí řeší nabíjení do 85%, aby chránili baterii a druhá půlka řeší každou minutu (btw já bych asi také byl rád za možnost rychlejšího nabíjení, ale když vím předem, že to funguje jinak, nebudu psát něco o reklamaci...)
o 07-03-2022 10:08 AM
Bohužel jste mě nepochopil. Nemyslel jsem reklamaci telefonu, ale samotného napájecího adaptéru. Já tohle řeším pouze z důvodu, kdy Samsung to prezentuje ve všech propagačních materiálech. Chtěl jsem si jej sám pořídit, ale narazil jsem právě na informace ať to nikdo nedělá. V rámci funkčnosti bych to pomalu nazval jako klamání zákazníka, když mezi 25W a 45W je téměř nulový rozdíl. Zajímalo mě právě, jestli s tím bude Samsung něco dělat, když už na to poukázalo dost lidí a jestli se v budoucnu koupě vyplatí. Za mě je důležité poukázat na nedostatky. Jen takovým způsobem se může firma posouvat.
08-03-2022 10:47 AM - upraveno 08-03-2022 10:49 AM
Dobry den,
ja by som povedal, že podla doterajsich vysledkov, ktore boli publikovane roznymi recenzetmi, nateraz dostupna 45W nabijacka EP-TA845 nabija S22 Ultra v podstate len s 25W. Drobny rozdiel v rychlosti nabitia, ktory tam vznika by mohol byt len v tom, že silnejsia 45w nabijacka nabija cca 25w zatial co 25W nabijacka realne niekde medzi 20-23W alebo problem moze byt jednoducho sposobeny zahrievanim, cim sa rychlost nabijania znacne obmedzuje. Na trh ma prist nova nabijacka EP-TA4510, ktora by zevraj mala byt mensia a hovori sa, že bude k nej 1,8m kabel (namiesto 1 m pri TA845) co by mohlo naznacovat, ze by mohla byt pouzita GAN technologia a teda by sa nabijacka nemala tak zahrievat a dlhsi kabel asi tiez nebude kvoli pohodliu zakaznikov, ale kvoli lepsiemu chladeniu (mensiemu prenosu tepla).
o 08-03-2022 11:19 AM
Díky za zajímavé informace. Chápu, že to Samsung dělá kvůli zahřívání a náporu na samotnou baterii, která díky tomu ztrácí životnost, ale nechápu tedy stále proč ji vůbec prodává a prezentuje. Nezkoušel náhodou někdo jinou než Samsung nabíječku, jestli to omezení je Softwarově řešeno nebo mechanicky? Nebo čekají na data ze zařízení a následného vydání aktualizace a propuštění více W do zařízení? Nevím jak to funguje, takže jen tak spekuluji.
o 08-03-2022 11:38 AM