Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Automatické připojování Bluetooth zařízení - jak zrušit

(Téma vytvořeno: 27-10-2023 08:56 AM)
2119 Zobrazení
CoE
Navigator
Možnosti
Dobré ráno komunito,
mám jeden dotaz na ty zkušenější. V telefonu (S22 Ultra) mám spárováno několik zařízení Bluetooth:

image

Všechna zařízení se připojují k telefonu automaticky po jejich zapnutí. U hodinek, sluchátek mi to samozřejmě vůbec nevadí. Ale na prvním místě jsou reproduktory G560 Gaming Speaker (od Logitechu), které mám u počítače a u těch mi vadí, že se k telefonu připojují automaticky po zapnutí. Zkusil jsem už všechno (v telefonu i v nastavení repro na PC) a nedaří se mi docílit, aby se reproduktory nepřipojovali po zapnutí.
Máte, prosím, někdo nějaký tip?
Moc děkuji a přeji všem krásný den.
0 Like
3 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Chápu dobře, že máte ty repráčky spárované jak s mobilem, tak s PC? Obávám se, že elegantní řešení neexistuje, je to vlastnost bletooth, že se připojí hned, jak najde svého kamaráda. Pokud to zařízení umí být spárované s více zařízeními, není k němu nějaká aplikace, kde by šlo to chování nějak přesněji nastavit? Moje sluchátka Sony to třeba umí. Ale obecně, jakmile je povoleno více zařízení, dochází ke zmatku.

Pokud ty repráčky s mobilem nevyužíváte, zvážil bych zrušení párování, pokud občas ano, můžete v nastavení vypnout připojení jako zvukového zařízení, tím se sice připojí, ale nepojede přes něho hudba (ale netuším, jestli se přesto neodpojí od PC).

Našel jsem ještě možnost, že se ve vývojářskýc nastaveních dá omezit připojených bluetooth zařízení na jedno, ale to by pomohlo jen v případě, že máte nonstop připojené něco jiného a navíc změna chce restart, a to je už asi jednodušší ty repráky znovu spárovat. Což osobně vidím jako cestu nejmenšího odporu. Párovat, jen když je fakt potřebujete (P.S. vy je máte k PC připojené přes bluetooth?)

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

CoE
Navigator
Možnosti
Reproduktory jsou s PC spojené kabelem a spárované s telefonem přes BT. Když si chci něco poslechnout a nechci pouštět PC, pak připojím repro přes BT a pustím hudbu, případně rádio.
Asi to vypadá, že budu muset neustále repro po zapnutí ručně odpojovat. Jde o to, že když jsou spojené, mám puštěný počítač a zrovna něco na PC hraje (film, hudba) a do toho začne zvonit telefon, dělá to strašnou neplechu.
Každopádně děkuji za obsáhlou reakci. Ve vývojářských možnostech Androidu se hrabat nechci. Myslel jsem, že to půjde i jinak. Rušit párování se mi také nechce, protože přes BT poslouchám poměrně casto a rychlejší, než nové párování je v menu BT ty repro ručně odpojit.
Ještě jednou děkuji.
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti
Jestli to dělá při zazvonění telefonu, znamená to, že si to bere až v případě potřeby. Stačí v nastavení připojení zařízení naopak zrušit připojení pro hovor, sám to mám vypnuté skoro u všech audio zařízení s výjimkou auta. Je to v běžném nastavení Bluetooth. Třeba sluchátka mám takto právě proto, že nechci, aby mně příchozí hovor kradl připojení.

Screenshot_20231027_085549_Settings_1000565561_1698389749.png

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro