Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Asystent

(Temat utworzony: 25-10-2020 11:20 AM)
3393 Wyświetlenia
tstomala
Pathfinder
Opcje
Pytanko mam odnośnie s20 
Mam problem z ustawieniem innego asystenta niż bixby naciskając przycisk wybierania w samochodzie w S8 + udało mi się to ustawić ale w obecnym s20 fe 5 G nie cholery
Może ktoś ma jakiś pomysł bo wygodniej mi korzystać z asystenta Google no niestety angielski u mnie szwankuje bixby ma wy...bane na Polskę.
0 Like
7 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tstomala, Na początek sprawdź, czy w ustawieniach telefonu masz ustawione Google jako domyślnego asystenta.

Ustawienia --> Aplikacje --> 3 kropki --> Domyślne aplikacje --> Aplikacja asystująca --> Aplik. wspom. urządzenia --> wybierz Google

1.jpg

tstomala
Pathfinder
Opcje
tak dziękuję za radę sprawdziłem mam
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tstomala, W takim razie wykonaj Czyszczenie ustawień domyślnych, dla aplikacji Google oraz Bixby Voice.

Ustawienia --> Aplikacje --> Google/Bixby Voice --> Ustawianie jako domyślnej --> Czyszczenie ustawień domyślnych

Screenshot_20200907-133854_Settings.jpg

Po tym zabiegu połącz telefon z samochodem i wywołaj asystenta przyciskiem wybierania. Na telefonie powinien pokazać się ekran z wyborem asystenta, w którym musisz wybrać, aby zawsze używać Google.

Screenshot_20200907-133921_Android System.jpg

tstomala
Pathfinder
Opcje
ok jutro spróbuję jak będę w aucie dzięki za podpowiedzi
0 Like
tstomala
Pathfinder
Opcje
problem rozwiązany zadziałało
dziękuję bardzo stawiam piwko
Sofad80
Journeyman
Opcje

kiedy Bixby będzie w końcu w wersji polskiej?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na ten moment nie ma oficjalnej informacji odnośnie terminu wprowadzenia polskiej wersji językowej asystenta Bixby.

0 Like