23-09-2021 10:20 AM
Cześć,
Chciałem podzielić się swoją opinią dot. produktu, zakupiłem S21 Ultra jako kolejnego flagowca od Samsunga regularnie kupując te modele. Co do samego urządzenia nie mam zastrzeżeń, jak zawsze. Natomiast pierwszy raz w życiu miałem problem polegający na tym że telefon z racji gabarytów wypadł mi z kieszeni, po kilku minutach zorientowałem się że go nie ma i nie dziwię się bo to dość droga zabawka a sytuacja miała miejsce w centrum Krakowa. Ale spokój i opanowanie przecież w tak drogim telefonie w 21 wieku są zabezpieczenia. i tu ku mojemu zdziwieniu po zalogowaniu się na aplikacji lost my phone włączonych wszystkich lokalizacjach zgodach itp. Nie mogłem połączyć się z telefonem, nie mogłem ustawić napisu na stronie głównej, ani nawet zabezpieczyć swoich danych. Dziwne dla mnie jest jak w ogóle udało się komuś wyłączyć telefon zabezpieczony hasłem ( i to nie 1234) oraz odciskiem palca. Po tej akcji całkowicie straciłem zaufanie do produktów firmy. Ceny są wyższe niż u konkurencji ale dopłacamy właśnie za innowacyjność bezpieczeństwo i obsługę (no ale właśnie czy na pewno ? ). Najdziwniejsze jest to że telefon zniknął całkowicie z aplikacji. Sprawa oczywiście została zgłoszona na policję, ale ona nadaje się jedynie do dawania mandatów.... Zastanawia mnie bezpieczeństwo moich danych, pomijając fakt zniknięcia ponad 5 tysięcy bez jakichkolwiek możliwości manewru.
Tomek
23-09-2021 10:33 AM
Spróbuj zrobić to samo przez konto Google, może ono Cię uratuje.
Samsungowy sposób odzyskania telefonu jest wg mnie lepszy, bo potrafi włączyć GPS, ale czasem potrafi "zgubić" telefon. W moim przypadku w usłudze wisiał telefon, z którym nie było kontaktu i musiałem kombinować jak go na nowo powiązać.
Znaleziony telefon bardzo prosto odciąć od sieci wyjmując mu kartę sim. Przy esimie jest to niemożliwe i telefon ciągle działa.
Poszukaj jeszcze na lokalnym Spooted na FB. Pozytywne jest to, że ludzie coraz częściej zgłaszają takie znaleziska.
Jeśli się nie odnajdzie to współczuję.
23-09-2021 11:35 AM
@TomaszD, Wyłączenie telefonu w tradycyjny sposób jest zabezpieczone blokadą ekranu, ale wystarczy, że ktoś wykona miękki reset, od razu przejdzie do recovery menu, wybierze pozycję Power off i gotowe. Telefon wyłączony.
23-09-2021 11:54 AM
@TomaszD Powinieneś jeszcze udać się do operatora aby zablokowali IMEI aby inni nie mogli korzystać z tego telefonu.
23-09-2021 12:47 PM
23-09-2021 04:05 PM — edytowano 23-09-2021 04:05 PM
23-09-2021 05:42 PM
23-09-2021 05:44 PM
23-09-2021 08:16 PM — edytowano 23-09-2021 08:18 PM
23-09-2021 10:18 PM