Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 ultra bezpieczeństwo / lost my pchone

(Temat utworzony: 23-09-2021 12:47 PM)
246 Wyświetlenia
TomaszD
Apprentice
Opcje

Cześć,

Chciałem podzielić się swoją opinią dot. produktu, zakupiłem S21 Ultra jako kolejnego flagowca od Samsunga regularnie kupując te modele. Co do samego urządzenia nie mam zastrzeżeń, jak zawsze. Natomiast pierwszy raz w życiu miałem problem polegający na tym że telefon z racji gabarytów wypadł mi z kieszeni, po kilku minutach zorientowałem się że go nie ma i nie dziwię się bo to dość droga zabawka a sytuacja miała miejsce w centrum Krakowa. Ale spokój i opanowanie przecież w tak drogim telefonie w 21 wieku są zabezpieczenia. i tu ku mojemu zdziwieniu po zalogowaniu się na aplikacji lost my phone włączonych wszystkich lokalizacjach zgodach itp. Nie mogłem połączyć się z telefonem, nie mogłem ustawić napisu na stronie głównej, ani nawet zabezpieczyć swoich danych. Dziwne dla mnie jest jak w ogóle udało się komuś wyłączyć telefon  zabezpieczony hasłem  ( i to nie 1234) oraz odciskiem palca. Po tej akcji całkowicie straciłem zaufanie do produktów firmy. Ceny są wyższe niż u konkurencji ale dopłacamy właśnie za innowacyjność bezpieczeństwo i obsługę (no ale właśnie czy na pewno ? ). Najdziwniejsze jest to że telefon zniknął całkowicie z aplikacji. Sprawa oczywiście została zgłoszona na policję, ale ona nadaje się jedynie do dawania mandatów.... Zastanawia mnie bezpieczeństwo moich danych, pomijając fakt zniknięcia ponad 5 tysięcy bez jakichkolwiek możliwości manewru.

Tomek

0 Like
14 Odpowiedzi
MRS21
Pathfinder
Opcje

Spróbuj zrobić to samo przez konto Google, może ono Cię uratuje.

Samsungowy sposób odzyskania telefonu jest wg mnie lepszy, bo potrafi włączyć GPS, ale czasem potrafi "zgubić" telefon. W moim przypadku w usłudze wisiał telefon, z którym nie było kontaktu i musiałem kombinować jak go na nowo powiązać.

Znaleziony telefon bardzo prosto odciąć od sieci wyjmując mu kartę sim. Przy esimie jest to niemożliwe i telefon ciągle działa.

Poszukaj jeszcze na lokalnym Spooted na FB. Pozytywne jest to, że ludzie coraz częściej zgłaszają takie znaleziska.

Jeśli się nie odnajdzie to współczuję.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@TomaszD, Wyłączenie telefonu w tradycyjny sposób jest zabezpieczone blokadą ekranu, ale wystarczy, że ktoś wykona miękki reset, od razu przejdzie do recovery menu, wybierze pozycję Power off i gotowe. Telefon wyłączony.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TomaszD  Powinieneś jeszcze udać się do operatora aby zablokowali IMEI aby inni nie mogli korzystać z tego telefonu.

TomaszD
Apprentice
Opcje
Okej ale czy w telefonie za taka kase nie powinno byc to lepiej zabezpieczone ?
0 Like
ligaro
Pathfinder
Opcje
Imei blokują z kwitkiem od policji. Policja ściga jeśli telefon został skradziony.. tobie wypadł z kieszeni.. Nic nie zdziałasz. Chyba że kłamstwo odnośnie kradzieży a nie zgubienia
0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Zawsze można powiedzieć że może został skradziony i się nie jest pewnym...
0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Uważam że warto spróbować z policja może znajdą.
0 Like
ligaro
Pathfinder
Opcje
Może został skradziony... zapewniam że nie pomoże. Przerabiałem to. Wezmą jedynie imei do swojej bazy. Jak złapią jakichś amatorów piwka na ławce to sprawdza im fony..
Od siebie żadnego ścigania nie uskutecznią typu wniosek o namierzenie itd..
Jedynie konkretne zeznanie że został skradziony i trzymać się tego
0 Like
TomaszD
Apprentice
Opcje
Panowie policja umaża takie sprawy i tak też było w tym przypadku po prostu chciałem podzielić się z wami tymi informacjami, zawsze byłem za samsungiem ale przedstawiciele jabłka pod tym kątem mają lepiej i chyba czas zmienić barwy drużyny
0 Like