27-03-2020 05:37 PM
Dzień dobry,
Mam problem ze swoim Note 10+. Od początku ma problem z zasięgiem sieci internetowej. Tam gdzie poprzedni telefon nie miał problemów tak ten sobie nie radzi. Raz internet jest, a raz nie ma, gdzie smartfon jest w tym samym miejscu. Cały czas pokazuje zasięg LTE i nie przełącza na 3G, gdy go gubi. Telefon oddałem do serwisu, gdzie została wymieniona płyta główna ale problem został ten sam. Różne sieci testowałem na telefonie z takim samym rezultatem. Jakieś pomysły bo szczerze to nie mam pojęcia co powiedzieć w serwisie, żeby następnym razem wymienili bo inaczej to cały czas będą mi wymieniać tą płytę główną?
27-03-2020 05:50 PM
@Suwener, podaj jaką posiadasz wersję oprogramowania oraz wariant telefonu. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu i podaj wartości zaznaczone w zielonych ramkach na poniższym zrzucie ekranowym.
27-03-2020 05:59 PM
N975FXXU2BTB5
PLS/PLS,PLS/PLS
27-03-2020 06:07 PM
@Suwener, jest dostępne nowsze oprogramowanie dla modelu Note10+, ale operator Plus nie udostępnił jeszcze aktualizacji. Tak czy inaczej podejrzewam, że to nie kwestia oprogramowania. Jeżeli sprawdzałeś działanie telefonu z kartami SIM różnych operatorów i problem występuje w dalszym ciągu to obawiam się, że konieczna będzie ponowna wizyta w punkcie serwisowym. Korzystam z tego modelu od dłuższego czasu i nie mam żadnych problemów z internetem. Używam karty T-Mobile a telefon pochodzi z wolnej sprzedaży.
27-03-2020 06:14 PM
Dzięki za zainteresowanie. Spróbuję podejść jeszcze do serwisu i zobaczę czy uda się coś zrobić w tym temacie. Trochę mi głupio iść jeszcze raz ale nie będę bujał się z wybrakowanym urządzeniem.
27-03-2020 07:17 PM
@Suwener, uważam, że to dobry pomysł żeby ponownie odwiedzić serwis. Poczekaj również na wypowiedzi innych forumowiczów.