Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Nastavení fotoaparát note10

(Téma vytvořeno: 26-03-2020 02:01 PM)
3305 Zobrazení
Jirka7
Pioneer
Možnosti

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jak nastavím rozlišení fotky? Poměr mám 4:3,ale chci si to rozlišení vybrat jako u rozlišení videa to jde.

Někdy koukám na netu na fotky,které jsou vyfoceny note 10+ což mám i já ten mobil.

Vypadají líp,než ty moje,které vyfotím.

Noční režim,většina fotek je rozmazaná,málokdy se povede fakt pěkná fotka. Na netu ty fotky vypadají líp,než ty moje. Může mi tu někdo hodit vaši fotku v nočním režimu,ať se můžu podívat? Popřípadě i nastavení fotoaparátu? Děkuji.

Hezký den.

0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den,

ohledně kvality fotografie, chce to kromě štěstí na situai a podmínky i trochu cviku. Něco o focení jsem před časem napsal, třeba Vám to pomůže:

Ostrost 

Expozice 

Barvy

Ohledně rozlišení fotografie, to už nějakou dobu není možné vybrat, pouze poměr stran. Článek na toto téma chystám. Stručně jde o to, že poměr stran je vlatně ořez. Při focení do poměru 4:3 využíváte snímač naplno, všechny ostatní poměry část fotky zahazují.

Pokud byste měl další otázky, ptejte se. Jak jde o focení, to mě baví :smiling-face:

Galaxy Z Fold 7 Jetblack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB | Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký den @Jirka7 

Symbol je to stejný, ostření by Vám mělo fungovat. Doporučuji zapnut v Nastavení funkci Návrh snímku. Trošku Vám to při focení poradí.Screenshot_20200326-151732_Camera.jpg

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

14 Odpovědi
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den,

ohledně kvality fotografie, chce to kromě štěstí na situai a podmínky i trochu cviku. Něco o focení jsem před časem napsal, třeba Vám to pomůže:

Ostrost 

Expozice 

Barvy

Ohledně rozlišení fotografie, to už nějakou dobu není možné vybrat, pouze poměr stran. Článek na toto téma chystám. Stručně jde o to, že poměr stran je vlatně ořez. Při focení do poměru 4:3 využíváte snímač naplno, všechny ostatní poměry část fotky zahazují.

Pokud byste měl další otázky, ptejte se. Jak jde o focení, to mě baví :smiling-face:

Galaxy Z Fold 7 Jetblack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB | Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Libb
MegaStar
Možnosti

Co se týče noční fotky, tam hodně záleží na fotografované scéně. Zrovn ateď novou fotku neudělám, nemám a ani jsem neměl Note 10, tak aspoň z S10+, který jsem měl donedávna:

20200222_232220.jpg

P.S. Nejsem si na 100% jistý, jestli to bylo na noční režim nebo na automatiku.

0 Like
Jirka7
Pioneer
Možnosti

Takže mám mít poměr 4:3 a ne full?

Když budu mít 4:3,tak to bude lepší vyfocený,než poměr full? Děkuji

0 Like
Jirka7
Pioneer
Možnosti
Vidíte máte to hezky vyfocený,což já takhle nemám.
0 Like
Jirka7
Pioneer
Možnosti

20200111_172228.jpg

Třeba tohle bych řekl,že je pěkně vyfocený.IMG_20200326_142007_246.jpg

Ale tohle už mám rozmazaný,nevím čím to může být

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Není to o lepší nebo horší, jen o tom, že se zahodí kousek fotky už během focení.

Tady jsem vám nachystal tabulku s informacemi, kdy je vhodné použít který poměr stran.

Já fotím vždy 4:3 a případný ořez dělám později.

pomery stran.png

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

K vaší fotce, přijde mně, že máte zaostřeno na dlažební kostky. Klepněte při focení na hlavní objekt a mobil vám tam zaostří.

Ještě je třeba zvláště v zimě zkontrolovat, jestli nemáte špinavou čočku, to se může stát třba i zamlžením, ale to nebude tento případ.

0 Like
Jirka7
Pioneer
Možnosti

Dobře děkuji moc za rady už teď jsem víc moudřejší.

Jen poslední otázka,jak nastavím automatické zaostření? Hodíte sem prosím kdyžtak screen kde to najdu?

Já když klepnu na displej při focení,tak tam mám zesvětlení/ztmavnutí.

Note 10+ mám chvíli,tak s tím moc ještě neumím

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Ono to zaostří hned potom, co někam klepnete a na chvíli se zobrazí i ta korekce expozice. Je to to kolečko:

P.S. Ještě bych poprosil, pokud vám moje odpovědi pomohly, označte je jako řešení, aby i ostatní viděli, že téma je zodpovězené, moc děkuji.

Screenshot_20200326-144733_Camera.jpg

0 Like