Aizvērt

Ko vēlies atrast?

atcelt
Rāda rezultātus vaicājumam 
Tā vietā meklēt 
Vai jūs gribējāt rakstīt šādi? 

Sākotnējā tēma:

Iespaidi par Samsung Galaxy Z Fold 2

(Tēma izveidota: 14-04-2021 10:39 PM)
341 Skatījumi
Romaxsoft
Explorer
Opcijas

Esmu Galaxy Note sērijas pastāvīgs lietotājs un visai liels jauno tehnoloģisko risinājumu fans. Un pagājušā gada rudenī jauna viedtelefona iegāde bija ļoti sarežģīta, jo Samsung reizē ar Galaxy Note 20 Ultra 5G, Galaxy Unpacked pasākumā „izšāva” vēl vienu izcilu gadžetu Galaxy Z Fold 2. Šī izvēle bija grūta tā iemesla dēļ, ka esmu tik ļoti saradis ar S-Pen, ka viedtālruņa iegāde bez šī funkcionālā irbuļa pat netiek izskatīta. Tomēr jaunais Fold 2 lika aizdomāties. Protams, uzvarēja Note 20 Ultra, taču šaubas par to vai izdarīta pareizā izvēle mocīja līdz pat dienai, kad ar Samsung Community atbalstu tiku pie iespējas divas nedēļas padarboties ar Fold 2 un gūt pilnīgāku iespaidu par šo interesanto ierīci.
Pirmo reizi to paņemot rokā, uzreiz jūtas tās svars, taču kārtīgam telefonam nav jābūt vieglam un ar laiku telefons nemaz vairs neliekas smags. Tikai nieka 74 g smagāks par Note 20 Ultra, vismaz mani svari parādīja 286 g.il00a.jpg

il00b.jpg

Lai nešokētu šī apskata lasītājus ar attēlos redzamajiem, briesmīgi saskrāpētajiem telefona ekrāniem, pateikšu, ka tā ir telefonam uzlīmētā rūpnīcas plēve, kuru Samsung neiesaka ņemt nost, visticamāk, lai nesaskrāpētu pašus ekrānus. Un ņemot vērā šīs ierīces izmantošanas scenārijus, ārējais ekrāns tiešām ir pakļauts visai pamatīgam noskrāpēšanās riskam. Salocītā veidā, Fold 2 ir ļoti ergonomisks un lieliski guļ rokā. Uzreiz ir jūtams, ka turi rokā tiešām pārdomātu ierīci. il13.jpgBiometrija strādā nevainojami un pirkstu nospiedumu skeneris ir izvietots ļoti ērti un ātri. Toties ilgākām sarunām gan labāk izmantot kādas no Galaxy Buds (+,Live,Pro, atkarībā no gaumes) austiņām, jo turot Fold 2 pie auss roka piekūst ļoti ātri. Toties ar Samsung bezvadu austiņām Fold 2 draudzējas lieliski, arī ar Galaxy Watch un Watch Active 2 sinhronizējas perfekti. Ārējais ekrāns šķiet visai izstiepts un ja portreta orientācijā ir OK, tad ainavas orientācija reizēm izskatās nedaudz ērmoti. il01.jpgTas ir pilnībā funkcionāls telefona ekrāns, tikai ar visai neierastām proporcijām. Pie šaurās tastatūras gan ir jāpierod, taču tas nav sarežģīti, jo vēl pavisam nesen telefonu ekrāni bija vēl daudz mazāki. Taču arī uz šī ekrāna ar vienu roku darboties ir visai pagrūti gan izstieptās formas, gan palielā svara dēļ. Par cik telefonus nenēsāju bikšu kabatās, jo Note līnijas ierīces, iespaidīgo izmēru dēļ, nav visai tam piemērotas, likās visai dīvaini, ka Fold tik ērti var nēsāt pat diezgan apstieptu džinsu kabatā. Bet tas ir iespējams un pat daudz ērtāk nekā ar vairumu citu mūsdienu telefonu. Protams, vasarā, nēsājot to peldšortu kabatā, var nākties ik pa brīdim saraustīt bikses uz augšu, gadžeta palielā svara dēļ.il09.jpg

Ar to arī varētu beigt šo apskatu, ja vien šo telefonu nevarētu atvērt, pārvēršot to par planšeti. Un te jau sākas „maģija”, jo šādas planšetes līdz šim vēl nav bijis. Salokāma planšete, turklāt vairāklogu režīmā, ir tiešām fantastisks instruments ar bagātīgu lietošanas scenāriju klāstu. Par šiem Fold 2 izmantošanas scenārijiem var uzrakstīt garu sacerējumu, jo to ir reāli daudz un katram tie var būt savi.il03.jpgil07.jpgil04.jpgil05.jpgil06.jpg

Šādā veidā iespējams ierīci izmantot, pat kā mini portatīvo datoru. Par ērto foto un video uzņemšanu vispār īpašs cepums! Īsts videoblogera sapnis. Ja citiem telefoniem nākas nēsāt līdzi statīvu, lai uzņemtu video vai sakarīgu selfiju, tad šeit ar to nav nekādu problēmu.

il08.jpg

Turklāt jāņem vērā, ka Fold 2 aprīkots ar lieliskām kamerām un atsevišķos apstākļos pārspēj attēlu kvalitātē pat Note 20 Ultra. Kameru ir tiešām daudz un tās spēj apmierināt par ļoti prasīga foto un video uzņemšanas cienītāja prasības. Uz ārējā displeja ir selfiju kamera videozvaniem un pamatīgs ārējo kameru bloks, uz iekšējā, lielā displeja arī kameras caurums. Samsung ir pamatīgi noslīpējis savu flagmaņu foto/video apstrādes algoritmus un uzņemt teicamus kadrus ar Fold 2 varēs pat iesācējs. Lūk daži nerediģētu fotogrāfiju piemēri:

Parastais režīmsParastais režīms

2x optiskais tuvinājums2x optiskais tuvinājums

20210331_171837.jpg

20210329_205251.jpg

20210330_175132.jpg20210331_164555.jpg

Kaut gan manā skatījumā, iekšējais displejs būtu daudz jaukāks bez kameras cauruma. Manuprāt, divas selfiju kameras vienā ierīcē tomēr ir pārāk liela narcisisma apmierināšana🤠. Šī apskata tapšanas laikā Xiaomi prezentēja savu Fold pakaļdarinājumu Mi Mix Fold un tā iekšējais ekrāns bez kamera cauruma šķita visai interesants risinājums.

🤔
Telefona (pagrūti pierast Fold 2 saukt par telefonu, jo tas ir drīzāk transformers) ekrāni ir dzidri un labi pārskatāmi un plūdenais 120 Hz atsvaidzes ātrums, adaptīvajā displeja režīmā padara Fold 2 lietošanu ļoti patīkamu. il10.jpg

To ir ļoti ēri turēt rokā un nelielās apmales padara to drošāku, nekā turot rokā iPad mini vai citu nelielu planšetdatoru. Arī ekrānu spilgtums pielāgojas ļoti labi un atšķirībā no Note 20, par spilgtuma regulatoru var aizmirst. Skatīties video, ritināt Facebook ir nesalīdzināmi ērtāk nekā parastā viedtelefonā. Ar laiku ievēroju, ka Facebook pavadītais laiks ir manāmi ilgāks, nekā ar Note 20 Ultra 🤔. Arī dokumentu veidošana un rediģēšana ir ļoti ērta, ja pierod pie dalītās tastatūras un S-Pen iztrūkuma. Un šeit nākas pieminēt vēl kādu lietu: Fold 2 skaļruņi ir lieliski😍 un reti kurš viedtālrunis spēj lepoties ar tik labu skanējumu. Tā ka, ja ir vēlme tālrunī bieži skatīties filmas Galaxy Z Fold 2 ir labākā izvēle.
Tomēr viss nav tik gludi. Lietojot Fold 2 pusatvērtā stāvoklī, jārēķinās ar to, ka telefonam uzlīmētas plēvītes un novietojot to uz cietas virsmas, plēvīte uz ārējā ekrāna tiks saskrāpēta ātri vien. Turklāt šāda pozīcija ne īpaši patīk arī uz iekšējā ekrāna uzlīmētajai plēvītei un locījuma vietā tā pastāvīgi līmējas nost😟. Kas attiecas uz pašu locījuma vietu ekrāna vidū, tad vizuāli tā ir pamanāma, taču nevar teikt, ka būtu traucējoša un ar laiku pie šīs iedobes pierod un tā vairs tik ļoti nekrīt acīs. Toties sajust to gan var un dažos gadījumos, piemēram, iezīmējot tekstu, tā mazliet tomēr traucē.
Tā kā neesmu liels spēļu cienītājs telefonā, tad pārāk lielu uzmanību nepievērsu freimreitam un nemērīju arī temperatūru, taču nekas nekārās, nelagoja un telefons arī manāmi nekarsa. Dažās spēlēs ar roku gan sanāca aizsegt skaļruņu resti.
Nekur nav pazudusi arī noderīgā DeX funkcija un Saite uz Windows, kas vēl vairāk palielina telefona bagātīgo iespēju klāstu. Tāpat telefons atbalsta lielisko Samsung flagmaņu drošības risinājumu Knox. il14.jpg

Telefons ir diezgan energoefektīvs, pat nezinu vai pie vainas Snapdragon procesors, taču ar vienu uzlādi tas dzīvoja par trešdaļu ilgāk nekā Note20 Ultra🙄. Un ja vēl ņem vērā faktu, ka lietots tas tika daudz aktīvāk nekā es ikdienā lietoju Note20 Ultra un atslēdzot enerģijas taupīšanu, tad Fold 2 energoefektivitāti var apbrīnot.

20210402_150412.jpg

Secinājums. Samsung inženieri un konstruktori ir radījuši īstu šedevru un tas noteikti ieies tehnoloģiju vēsturē kā pirmais sērijveida salokāmais viedtālrunis, jo pirmās paaudzes Fold un Huawei Mate X pie "parastajiem mirstīgajiem" nenonāca.
Šī ir futūristiska un ļoti ērta ierīce, taču līdzīgi Note līnijai, pagaidām ir nišas produkts un ne tikai tās augstās cenas dēļ. Ne katrs vēlēsies nēsāt kabatā gandrīz 300 g smagu telefonu. Arī pilna telefona funkcionalitāte ne visiem būs nepieciešama. Iegādājoties šo iekārtu jārēķinās, ka vasarā, pludmalē nāksies uzmanīties, lai smiltis nenonāktu ekrāna locījuma vietā, rudenī un pavasarī – lai to nesamērcētu lietus.
Vai es pats šo ierīci pirktu? Jāatzīst ka, diemžēl, nē. Vismaz ne šobrīd un ne šo modeli. Jo man viedtālrunis pirmām kārtām ir instruments, taču Fold2 nespēj sniegt visas man nepieciešamās funkcijas. Pirmkārt, tai nav atmiņas karšu atbalsta un nākas iztikt tikai ar iebūvēto atmiņu, bet 256 Gb šodien ir visai neliels atmiņas apjoms, toties mākoņglabātuve paredz obligātu interneta pieslēgumu, kas daudzās valstīs nav pārāk labs. Otrkārt, es neesmu gatavs atteikties no ērībām un priekšrocībām, ko sniedz S-Pen. Ar pirkstu rakstīt ekrānā ir ļoti neērti, neskatoties uz tā izmēru. Arī tekstu rediģēšana bez S-Pen man ir ļoti pagrūta. Nerunājot nemaz par piezīmju veikšanu un zīmēšanu. Treškārt, nevarētu teikt, ka man ir ļoti aktuāla ūdensizturība telefonā, taču tās pilnīgs trūkums ir ļoti ierobežojošs. Ņemot vērā aparāta konstrukciju, šīs funkcijas trūkums ir pamatots, tomēr iegādājoties ierīci par tik augstu cenu, ceri sagaidīt pilnu mūsdienu flagmaņiem piemītošo īpašību klāstu. Kā saudzīgam tehnikas lietotājam, man fiziski tas nebūtu pārāk apgrūtinoši, taču psiholoģiski, kad jādomā, lai nejauši nesaslapinātu telefonu lietū...
Taču apkopojot visus ieguvumus, ko sniedz Z Fold sērija nākas atzīt, ka tās tomēr ir lielākoties atrunas, jo esmu pārāk saradis ar Note sērijas viedtelefoniem.
Es ticu, ka visai drīzā nākotnē, Samsung spēs šo fantastisko gadžetu padarīt piemērotu plašākam lietotāju spektram un arī man būs iespēja pāriet no Note uz Fold, jo savienojot šo lielisko ierīču priekšrocības mēs iegūsim kolosālu gadžetu. Un tie būs īsti svētki, vismaz tādam tehnoloģiju fanam kā es, noteikti!
Kas patika:
Pirmām kārtām jau pati iespēja telefonu pārvērst par planšeti.
Salokāmā displeja priekšrocības, dažādiem darba scenārijiem, ekrāna fiksācija dažādos leņķos.
Salīdzinoši ilga baterijas darbība un ātra uzlāde.
Lieliska skaņa.
Teicamie displeji ar pielāgojamu ekrāna atsvaidzes ātrumu un labi pielāgojamu ekrāna spilgtumu.
Lieliskas kameras.

Ne pārāk patika:
Nav atmiņas karšu atbalsta
Ārējais ekrāns nav pietiekami aizsargāts
Atvēršanai nepieciešamas abas rokas

Ja jāatbild uz jautājumu: kas nepatika, tad atbilde varētu būt - augstā cena, taču pat šī atbilde nebūs īsti patiesa, jo viedtelefonus parasti pērku reizi 2 gados un kalpo tie parasti 3-5 gadus. Un tādējādi iznāk secināt, ka nav tādu lietu, kas šajā tālrunī man nepatika.  Izvēli katrs var izdarīt pats un domāju, ka ļoti daudziem šis viedtālrunis kļūs par lielisku sabiedroto! il11.jpg

1 Atbildēt
Lauma_R
Community Manager
Opcijas

Paldies, @Romaxsoft, par  tik detalizētu apskatu un Taviem iespaidiem par Galaxy Z Fold2.

Samsung Community komanda :handshake: