Aizvērt

Ko vēlies atrast?

atcelt
Rāda rezultātus vaicājumam 
Tā vietā meklēt 
Vai jūs gribējāt rakstīt šādi? 

Sākotnējā tēma:

Samsung Galaxy Z Fold 2

(Tēma izveidota: 01-02-2021 01:43 PM)
355 Skatījumi
Krisha112
Samsung Members Star ★
Opcijas

Man bija lieliska iespēja izmēģināt vienu no Samsung salokāmajiem telefoniem - Samsung Galaxy Fold 2. Jāatzīst, ka telefons ir tiešām iespaidīgs un sākumā pat ir nedaudz bail vērt vaļā lielo ekrānu, bet ar laiku bailes pāriet. Tad nu mazliet par to, ko es novēroju lietojot šo tiešām ekstravaganto telefonu ikdienā.

Ekrāns.

Kā jau var noprast šim modelim ir divi ekrāni, kurus ir ļoti ērti un parocīgi lietot. Neskatoties uz to, ka lielais ekrāns principā ir plastikāta, tas reaģēja pietiekoši ātri un kvalitatīvi. Abi ekrāni darbojas ar 120 Hz, kas nodrošina vienmērīgāku kustību un ir patīkamāka, lai arī tas patērē mazliet vairāk bateriju. Jāatzīst gan, ka mazais ekrāns ir šaurs, kas noteikti ne viesiem varētu patikt, bet lielais atkal ļoti liels, pie kā noteikti vajadzētu piedomāt ražojot nākamos šāda tipa modeļus. Vēl jāpiebilst, ka rakstīšana uz mazā ekrāna var būt diezgan pagrūta, jo tastatūra ir ļoti šaura un var gadīties, ka trāpa uz kāda cita burta, nekā plānots. Mani kopumā apmierināja ekrānu izmēri, pēc pirmās dienas jau biju apradis gan ar mazo, gan lielo ekrānu, kas netraucēja lietot telefonu ikdienā. Problēma, ar ko es saskāros, bija tā, ka atverot aplikācijas mazajā ekrānā un pēc atverot telefonu vaļā, bija daudz lietotnes, kas neatbalstīja šo pāreju no mazā uz lielā ekrāna, tā pat, piemēram, atverot lietotni Instagram uz lielā ekrāna, tā pilnvērtīgi nestrādāja, tāpēc Instagram labāk vērt vaļā uz mazā ekrāna. Kas man patika, bija sākuma ekrānu personalizēšana, katru ekrānu ir iespējams personalizēt pilnīgi savādāk, kas manuprāt ir diezgan interesanti un parocīgi, jo tad ir arī iespēja salikt uz ekrāniem tās lietotnes, kas pilnvērtīgi strādā uz konkrētā ekrāna. Protams, nozīmīga ir šī lielā ekrāna vidus daļa, kur var just locījuma vietu, to var arī redzēt un es uzskatu, ka tas ir tikai normāli šobrīd, jo šī tipa tehnoloģijas vēl tikai attīstās. Lietojot ikdienā, vismaz man, pēc pirmās dienas pat vairs nepievērsu uzmanību šai locījuma vietai, bija reizes, kad to varēja sajust, bet tas galīgi neietekmēja manu ikdienu. 

Baterija.

Telefonu ikdienā izmantoju ļoti daudz un dažādām lietām, gan darbam, gan vienkārši sērfojot pa internetu, gan spēlēm, arī mūzikai, laikam visvairāk mūzikai, un jāatzīst, ka biju tiešām ļoti pārsteigts par baterijas ilgumu. Neskatoties uz to, ka šim telefonam ir divi ekrāni, ko es ļoti aktīvi izmantoju, 4500 mAh baterija, ļoti labi tiek galā ar visu. Izmantojot aktīvi telefonu visas dienas garumā, man nenācās viņu vakarā lādēt, telefonam joprojām bija palikuši vairāk, nekā 30% baterijas. Lai pārbaudītu baterijas veiktspēju, mēģināju neizmantot telefonu tik daudz un bez uzlādes, un lietojot tikai pārsvarā mazo ekrānu, Fold 2 izturēja veselas divas dienas, kas, manuprāt, šāda tipa telefonam ir vairāk nekā labi. Nezinu vai tā ir, bet varbūt šādu izturību dod tas, ka šim telefonam ir divas baterijas, katrā pusē, bet vai tas tā ir, tiešām nezinu.

Kamera.

Kā jau sagaidāms no jaunajiem telefoniem, kameras paliek labākas un daudz dažādiem filtriem un efektiem. Izņēmums nav šis modelis, kuram ir trīs primārās kameras un divas kameras pašbildēm, jo ir divi ekrāni. Par kameru neko sliktu nevar teikt, fotogrāfijas ir dabiskas gan iekšā, gan ārā. Kas bija interesanti, ka uzņemt pašbildi ir iespējams arī ar primārajām kamerām, jo atverot lielo ekrānu un ieslēdzot kameru, ir iespēja ieslēgt vēl pārsega (mazā) ekrāna priekšskatījumu. Respektīvi, ja parasti nobildē draudzeni, bet viņai nepatīk bilde un tad jābildē vēlreiz, kamēr izdodas bilde, tad ar šo funkciju viņa uzreiz redz, kā izskatīsies bilde. Ar šo funkciju arī ir iespējams uztaisīt kvalitatīvākas pašbildes. Protams, ir šie daudzie un dažādie efekti, kā arī Pro režīms, bet priekš ikdienas foto, kad vajag labu kvalitāti, Fold 2 kamera derēs un sevi ataisnos.

Dizains.

Pats Fold 2, kā jau bija paredzams, aizlocītā veidā ir diezgan pabiezs, principā gandrīz tik biezs, kā divi parasti telefoni, protams, kad viņš ir atlocīts vaļā, tad šo telefonu var pielīdzināt mazai, salīdzinoši plānai planšetei. Pavisam cita lieta ir ar telefona smagumu, šis modelis mazliet citā svara kategorijā, nekā ir pierasts pēdējā laikā. Pirmo reizi paņemot rokās un runājot pa telefonu, pēc kāda laika var just, ka roka sāk mazliet nogurt, ko var uzskatīt arī kā sava veida mazo treniņu. Jāatzīst godīgi, mēģināju pēc iespējas izvairīties no garākām telefona sarunām vai izmantot austiņas. Neliels mīnuss, pēc manām domām, ir kameras izbīdījums uz āru, ar ko nākas saskarties ar visiem jaunajiem Samsung modeļiem, tas padara telefonu nestabilu gan aizvērtā, gan atvērtā veidā. Vienmēr var uzlikt vāciņu, lai padarītu telefonu stabilāku un, protams, pasargātu to, bet manā skatījumā, tas ir neliel mīnuss. Rāmis un telefona aizmugurējais vāks ir no metāla, kas rada drošāku sajūtu par pašu telefonu. Drošības ziņā Samsung ir uzlikuši nelielas plastmasas maliņas uz lielā ekrāna malām, lai aizverot ciet ekrānu, abas puses nesaskartos un netiktu bojāts ekrāns. Šīs maliņas palīdz arī pret putekļu un netīrumu iekļūšanu dziļāk telefonā. Šim modelim ir divi skaļruņi - viens apakšā un viens augšā, kas rada labāku skaņu un jāatzīst, ka bija patīkami, ka abi šie skaļruņi strādāja, nevis viens no viņiem bija uzlikts, kā tikai dizaina elements, ar ko diemžēl jāsaskaras dažkārt. No dizaina man patika bloķēšanas poga, kas arī kalpo kā pirkstu atbloķēšanas sensors. Pati poga ir no metāla un varbūt arī nekas tik ļoti īpašs, bet pirkstu atbloķēšanas sensors strādāja neticami ātri un kvalitatīvi. Kā pirkst bija pielikts pie sensora, tā uzreiz tālrunis atbloķējās. Man ļoti patika šī tipa sensors, jo ikdienā izmantoju sensuru, kas ir iestrādāts zem ekrāna un tas sensors nav tik ātrs, kā gribētos. Novēroju, ka šī telefona ārējās malās ir iestrādāti magnēti, kas neļauj telefonam atvērties tā vienkārši vaļā.

Kopsavilkums.

Kopumā Samsung Galaxy Z Fold2 man patika, bija lietas un funkcijas, kas man pat ļoti patika, bet ir lietas, pie kā vēl derētu piestrādāt. Abrīnoju šo tehnoloģiju ar lokano ekrānu, kas varbūt nav tik izturīgs, bet noteikti ir nākotne tehnoloģiju nozarē. Jāatzīst, ka ja šī modeļa cena nebūtu tik augsta un ja būtu garantija, ka tiek atrisinātas lietotņu pilnekrāna funkciju problēmas, tad es pat noteikti iegādātos šo modeli, jo tas ir kaut kas savādāks. Noteikti gribu pateikties par iespēju izmēģināt šāda tipu modeli un ceru, ka kādam noderēs mani novērojumi un atsauksme.

1 Risinājums

Apstiprinātie risinājumi
Risinājums
Krisha112
Samsung Members Star ★
Opcijas

Nekādi skrāpējumi nebija, jo arī iekšejam ekrānam ir aizsargplēvīte, kā arī nebraucu ar nagu vai ko cietu, jo, cik biju pirms tam papētījis, lielākie defekti iekšējam ekrānam rodas tieši tādā veidā. 

Es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums un tiks izdomāts kā šo iekšējo ekrānu padarīt izturīgāku un līdzīgāku ārējam ekrānam.

Skatīt risinājumu oriģinālajā ierakstā

0 vērtējumi
2 Atbildes
Krawchi
Voyager
Opcijas

Intereses pēc , kā ar iekšējā atveramā ekrāna izturību ? Pa divām nedēļām nekādus mini skrāpējumus nemanīji ? 

Tas man liekas lielākais ,kas mani attur no šāda telefona iegādes. Iekšējais ekrāns vēl nav izveidots tikpat izturīgs kā ārējāis, kas protams , loģiski jo lokāmie ekrāni jau pieejami ļoti neilgu laiku.

0 vērtējumi
Risinājums
Krisha112
Samsung Members Star ★
Opcijas

Nekādi skrāpējumi nebija, jo arī iekšejam ekrānam ir aizsargplēvīte, kā arī nebraucu ar nagu vai ko cietu, jo, cik biju pirms tam papētījis, lielākie defekti iekšējam ekrānam rodas tieši tādā veidā. 

Es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums un tiks izdomāts kā šo iekšējo ekrānu padarīt izturīgāku un līdzīgāku ārējam ekrānam.

0 vērtējumi