13-08-2023 03:06 PM — edytowano 01-09-2023 10:33 PM
Uaktualnienie One UI 6 (Android 14)
One UI 6 wprowadza nowy, świeży wygląd oraz ulepszenia dotyczące personalizacji, wydajności oraz bezpieczeństwa.
Szybki panel
Ekran blokady
Ekran startowy
Czcionka
Multitasking
Klawiatura Samsung
Udostępnianie treści
Pogoda
Aparat
Galeria
Edytor zdjęć
Studio (Edytor Wideo)
Samsung Health
Kalendarz
Reminder
Samsung Internet
Inteligentny wybór
Bixby Text Call
Tryby i procedury
Inteligentne sugestie
Szukacz
Moje pliki
Samsung Pass
Ustawienia
Dostępność
15-08-2023 11:59 PM
Wraz z One UI 6 pojawią się również nowe kodeki Bluetooth - LC3 oraz Opus.
17-08-2023 01:07 PM
Kolejna zmiana to możliwość włączenia funkcji Chromecast bez konieczności podejmowania dodatkowych kroków. Możliwość włączenia jest dostępna bezpośrednio w ustawieniach Smart View.
01-09-2023 01:37 PM
W laboratorium pojawiła się opcja do wymuszania ciemnego trybu dla aplikacji niezależenie od ustawionego trybu w telefonie. Opcja jest dostępna w: Ustawienia > Zaawansowane ustawienia > Labs > Aplikacje w trybie ciemnym. Na ten moment opcja dostępna wyłącznie dla aplikacji YouTube.
01-09-2023 02:04 PM
@mirudo24, ciekawe, również wcześniej na YT można było wybierać tryb niezależnie od ustawień telefonu.
01-09-2023 02:06 PM
@OleksiiA, wcześniej opcja była dostępna w aplikacji czy też w ustawieniach telefonu?
01-09-2023 02:10 PM
@mirudo24, w aplikacji (nie wiem, czy w systemie coś takiego było), bo nawet raz z niej korzystałem. Z poziomu ustawień telefonu jest to pewnie nowość, to fakt, natomiast trochę niefortunny wydaje się wybór aplikacji do przetestowania, bo tam to już wcześniej było i działało. Coraz więcej aplikacji mają taki punkt ustawień, żeby można było osobno od systemu ustawiać tryb wyświetlania. Dlatego ta nowa opcja może się przydać w przypadku apek, które na to nie pozwalają.
01-09-2023 02:12 PM
@OleksiiA, nawet nie wiedziałem, że YouTube miał wcześniej taką możliwość. Zobaczyłem, że taka opcja pojawiła się w laboratorium i postanowiłem się tym podzielić. Podejrzewam, że z czasem pojawią się tam dodatkowe aplikacje. Na ten moment nie wiem czy będę korzystał z tej funkcji.
01-09-2023 10:35 PM
Zaktualizowałem pierwszy wpis w oparciu o nowszą wersję listy zmian, która pojawiła się wraz z polskim wydaniem bety.
Dzięki za informację @mirudo24
08-09-2023 01:16 PM
Cześć @kamil40013 😊
Dzięki za zebranie tego wszystkiego w jednym miejscu! Mam nadzieję, że ulepszenia wprowadzone w One UI 6 przypadną Wam do gustu 😎
Miłego dnia!