Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zrywanie połączenia i wyłączanie się hotspotu

(Temat utworzony: 29-07-2022 02:40 AM)
10406 Wyświetlenia
JonSnow3
First Poster
Opcje

Witam, problem polega na tym że internet przez hotspot często jakby zrywał połączenie, dzieje się to chwilowo parę sekund może i przez to wylogowywuje mnie z niektórych usług. 

Dodatkowym problemem jest to że hotspot sam się wyłącza podczas korzystania z niego i nie ma reguły bateria 80% a hotspot potrafi sam się wyłączyć i trzeba włączać od nowa. 

Telefon to A52s dodam że na poprzednim urządzeniu i 2 innych nie ma żadnego problemu z hotspotem. 

0 Like
Loczek88
First Poster
Opcje

Witam, po włączeniu hotspota z fona łączy on się z laptopem na równo godzinę po czym zrywa połączenie. trzeba wył i wł router wifi w telefonie aby znów połączył się  bez problemów z lapkiem . co zrobić żeby bez przerw w dostawie neta korzystać z laptopa? laptop działa na hotspocie z innego telefonu bez zarzutu. 

0 Like
Miedziany_Ryszard
Pathfinder
Opcje
W zaawansowanych opcjach hotspotu masz ustawienia czasu, ustaw bez limitu
0 Like
Loczek88
First Poster
Opcje
Mam limit transferu danych- ustawiony na bez ograniczeń. Losowy adres mac oraz wyłączenie przy braku podłączonych urzadzen- ustawione na nie uwzględniaj czasu. Odnośnie samego czasu połączenia nic nie ma ustawien
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Loczek88  Witam

Trzeba wejść w Ustawienia Routera WIFI na telefonie > Konfiguruj > Zaawansowane > "Wyłącz przy braku połączenia przez" - tutaj ta opcja może być za to odpowiedzialna

0 Like
Loczek88
First Poster
Opcje
Tak, ale bez różnicy czy ustawie na 10 minut czy na 60 czy bez limitu. Ciągle mi rozlacza
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Loczek88  Oszczędzanie energii jest wyłączone?

0 Like
Loczek88
First Poster
Opcje
Tak. Wylaczone
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Loczek88  W takim razie spróbuj zresetować ustawienia sieciowe.

0 Like
Loczek88
First Poster
Opcje
Zrobiłem test, niestety rowno godzina i wyłącza. Tzn rower WiFi działa, jest włączony a mimo to w lapku brak internetu ale polaczono
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Loczek88, reset sieciowy, o którym mówił Przemek zrobiłeś? Tak samo zrywa z innymi urządzeniami, czy tylko z konkretnym laptopem?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.