Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieznana transakcja kartą w Google Pay

(Temat utworzony: 18-01-2023 12:24 AM)
727 Wyświetlenia
sołtysek
Pioneer
Opcje

Witam , może nie na temat ale liczę na pomoc. Na moim s20 fe 5g mam aplikacje Google pay/portfel Google i mam do niego podpięta kartę kredytową, i nagle z konta znika mi 700zł na jakieś Google ads, bez żadnego potwierdzenia ani nic.

Wie ktoś czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy? 
0 Like
12 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, wydaje mi się, że tutaj Samsung nie ma nic do rzeczy.

Próbował Pan dokładniej patrzeć na szczegóły transakcji ?
Dlaczego kwota została pobrana ?

Moim zdaniem pozostaje kontakt ze stroną pobierającą opłatę i wyjaśnienie sprawy
Szymonido
First Poster
Opcje
Mam sporadycznie doczynienia z google ads,facebook ads itd. Prawdopodobnie gdzieś na jakimś portalu jest podpięta pańska karta i jest ona zapamiętana stąd stałe zlecenie. Jeśli ma Pan jakąś swoją stronę internetową i się Pan reklamował może to być przyczyna
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Zgadzam sie w pełni z kolegami, musisz gdzieś mieć podpiętą kartę , właśnie koleżanka klikała i wyklikała sobie player tv i płatność odnawialną , albo płatność Paystation plus, ja mam abonament, to nie telefon ani portfel na bank , to płatność odnawialna = pomyśl , szukaj, wykasuj kartę z systemu a nie z portfela , jak nie pamiętasz gdzie = unieważnij kartę w banku i zaczynaj na nowej od nowa , gapowe trzeba płacić
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sołtysek, jeżeli okaże się, że płatność została pobrana bezpodstawnie to możesz skorzystać z usługi chargeback w swoim banku. W tej sytuacji odsyłam do banku ponieważ każdy ma swoje własne procedury.

sołtysek
Pioneer
Opcje
Narazie czekam na informacje z banku.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie sprawy.

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sołtysek, daj później znać, jaka usługa ściągnęła od Ciebie tę kwotę. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Melodos
Pathfinder
Opcje
Fatalny objaw, jeśli nie korzystałeś do tej pory z Google Ads to może to oznaczać uzyskanie przez osoby trzecie dostępu do konta Google. Przejrzyj koniecznie aktywność w ustawieniach konta Google, najlepiej też prewencyjnie zakończyć wszystkie sesje, zwłaszcza te na komputerach działających pod systemem Windows, nawet tych zaufanych.
Jeśli natomiast wcześniej google ads były wykorzystywane to prawdopodobnie jak wyżej napisano, gdzieś się coś automatycznie przedłużyło.

Niestety ostatnio głośno jest o przejmowaniu dostępu do kont Google; hakerom udaje się nawet ominąć dwustopniową weryfikację.
sołtysek
Pioneer
Opcje
Google*ADS i dużo cyferek
0 Like