Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Znajdź mój telefon - Twój pomocnik w poszukiwaniach zgubionego urządzenia

(Temat utworzony: 07-10-2021 03:38 PM)
5740 Wyświetlenia
SzymonM
Expert
Opcje

Zdarza Ci się zapomnieć, gdzie zostawiłaś/zostawiłeś swój telefon? Czy może ktoś Ci go ukradł i martwisz się o swoje dane, a w szczególności o TEN folder z memami?
Nie wszystko stracone! Pomocną dłoń wyciąga do Ciebie usługa "Znajdź mój telefon".

"Znajdź mój telefon" jest jedną z usług dostępnych na urządzeniu po zalogowaniu konta Samsung. Dzięki niej możemy śledzić lokalizację urządzenia, która będzie odświeżana co 15 minut, uruchomić dzwonek na urządzeniu, zablokować/odblokować urządzenie zdalnie lub utworzyć kopię zapasową i wyczyścić dane.

Aby z niej skorzystać, wystarczy zalogować się na konto Samsung na stronie:
https://findmymobile.samsung.com/

Poniżej zamieszczam krótki opis każdej dostępnej funkcji.

fmm menu.png

• Zadzwoń - Twoje urządzenie włącza sygnał dźwiękowy.
  • Blokuj - Dzięki tej funkcji możesz całkowicie zablokować urządzenie oraz Zablokować Wyłączanie Zasilania, dzięki czemu urządzenie dłużej będzie połączone z siecią oraz możliwe do zlokalizowania.
  • Śledź lokalizację - Co 15 minut odświeża obecną lokalizację urządzenia.
  • Usuń Dane - Czyści dane zapisane na urządzeniu. Ta funkcja jest dodatkowo chroniona przez Weryfikację Dwuetapową.
  • Utwórz kopię zapasową danych - Dzięki tej opcji możesz utworzyć kopię zapasową danych na Samsung Cloud. Taka kopia zawiera informacje o pobranych aplikacjach, spisy połączeń, wiadomości, kontakty, informacje z kalendarza, zegara, ustawienia ekranu startowego, ustawienia urządzenia oraz dane do synchronizacji.
  • Pobierz połączenia i wiadomości - Nazwa tej opcji dobrze obrazuje jej funkcję 😉
  • Odblokuj - Umożliwia odblokowanie zdalne urządzenia. Szczególnie przydatne, jeśli ustawisz sobie nowy kod do ekranu, a następnie go zapomnisz 😁
  • Wydłuż żywotność baterii - Wydłuża czas pracy baterii, używając Trybu maksymalnego oszczędzania energii.
  • Ustawienie opiekunówMożesz zarejestrować osobę jako opiekuna, który może zdalnie sterować Twoim telefonem.

Opiekunowie mają dostęp do poniższych funkcji:

• Zlokalizuj telefon.
    • Włącz Tryb awaryjny.
    • Włącz dzwonek telefonu.

Do zarejestrowania opiekuna wymagane jest podanie ID konta Samsung danej osoby.

W przypadku funkcji "Odblokuj" wymagane jest również uruchomienie funkcji "Odblokowanie Zdalne" w Ustawieniach telefonu:
Ustawienia > Biometria i Zabezpieczenia > Znajdź mój telefon.

Screenshot_20211007-151950_Find My Mobile.jpg

Mam nadzieję, że nikt z Was nie będzie musiał posiłkować się tymi funkcjami, ale jeśli nadarzy się taka konieczność, to ten poradnik będzie zawsze dostępny 😊

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Majqel76
Voyager
Opcje

Po ostatniej aktualizacji aplikacji do wersji v7.3.04.5 doszła dodatkowa opcja. Masz teraz możliwość pobrania połączeń i komunikatów z poziomu urządzenia. 
3D944D7C-95F9-40AA-AC36-B15785337F15.jpeg
D86BE351-721A-4B01-A2A7-25DC9E373A21.jpeg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

21 Odpowiedzi
Ewelinka14
Pathfinder
Opcje
Ok :winking-face:
0 Like
SzPSo
Voyager
Opcje

A mi nie na rękę by kto kolwiek dotknął mój telefon bez zezwolenia w czasie mojej nie obecności ja rozumiem że oem zrujnowal czarny rynek  ale są jeszcze cikawscy

Szyso
0 Like
Rozwiązanie
Majqel76
Voyager
Opcje

Po ostatniej aktualizacji aplikacji do wersji v7.3.04.5 doszła dodatkowa opcja. Masz teraz możliwość pobrania połączeń i komunikatów z poziomu urządzenia. 
3D944D7C-95F9-40AA-AC36-B15785337F15.jpeg
D86BE351-721A-4B01-A2A7-25DC9E373A21.jpeg

FormedBog98
Explorer
Opcje
Jeśli posiadasz konto samsung i jak zgubisz telefon możesz go odnaleźć przez aplikacje smartthings lub na stronie
W aplikacji smartthings jest gdzieś opcja smartthings find jeśli chcesz odnaleźć telefon przez stronę to trzeba wejść na stronę smartthings find zalogować się na swoje konto samsung wybrać urządzenie które chcesz znaleźć i wybierasz opcje znajdź czy coś
0 Like
FormedBog98
Explorer
Opcje
No właśnie
0 Like
Majqel76
Voyager
Opcje

0B1E1689-1814-45EB-BE6F-DBBF99697E35.jpeg

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Jakie ustawienia powinny najlepiej zabezpieczyć telefon przed kradzieżą ? Samo ustawienie = znajdź telefon to za mało . Chciałbym aby telefon zrobił zdjęcie włamywaczowi , przesłal do chmury, wraz z danymi mapy GPS. 
Na ekranie blokady ustawiłem dodatkową informację , zadzwoń jak znalazłeś z innym numerem telefonu.

Jakie macie doświadczenia , takie informacje są ważne , ujawniają zagrożenia których nie brakuje, a odpowiednie ustawienia minimalizują nasze ewentualne straty finansowe. W telefonie mam karty kredytowe , dostęp do banków , dostęp do mObywatel czyli samochodów i tożsamości, parkingi, wypożyczalnie samochodów, biura podróży jak Booking , czy inne , sterowanie domem, sterowanie fotowoltaiki czy routerami, wiele wiele innych. Dlatego to ważne. Piszcie proszę co ustawić i co się stało jak zginął wam telefon.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Z tego co się orientuję to z poziomu ustawień zabezpieczeń telefonu nie ma możliwości zrobienia zdjęcia i wysłania na chmurę. Można jedynie odczytać ostatnią lokalizacje w przypadku zgubienia telefonu. Mozesz tez zablokować telefon oraz mozliwosc jego wyłączenia. Możesz też ustawić opcję, że telefon się wyzeruje w przypadku wprowadzenia kilkukrotnego wpisania źle pinu. W zabezpieczeniu telefonu ważny jest też mocny pin, najlepiej zabezpieczyć urządzenie dwuetapowo.

Jeśli chodzi o robienie zdjęć w przypadku kradzieży to służą temu zewnętrzne aplikacje.

Eset oferuje fajną funkcję
https://help.eset.com/ems_gp/7/pl-PL/antitheft.html

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like