Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana numeru telefonu w systemie

(Temat utworzony: 04-04-2021 12:16 PM)
6240 Wyświetlenia
Ro83rtMM
Journeyman
Opcje
Witam,
Czy jest możliwość zmiany numeru telefonu, który wyświetla system? U mnie wyświetla jakiś numer, którego nie znam- podejrzewam, że to efekt jak kiedyś przenosiłem numer i ten został przypisany do sim jako tymczasowy.
Przez ten numer nie mogę uruchomić RCS na domyślnej aplikacji samsunga- bo prawdopodobnie ten numeru pobiera jako aktualny. Na wiadomościach Google nie ma problemu, bo numer można zmienić ręcznie. 
Poniżej screen, o który numer cbodzi:

image

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Dzień dobry

Mam problem dotyczący błędnie wyświetlanego numeru telefonu w ustawieniach mojego Samsunga Galaxy A12.

Mój numer telefonu (sieć Plus) to: 724 285 *** natomiast w ustawieniach wyświetla się: ;495
Poniżej przesyłam zdjęcie.

Napisałem do obsługi Plusa i dostałem odpowiedź, że do mojej karty jest przypisany prawidłowy numer i w przypadku błędnie wyświetlanego numeru trzeba się skontaktować z producentem urządzenia.

Czy jest jakiś sposób, aby w ustawieniach wyświetlał się prawidłowy numer telefonu?
Dodam, że w aplikacji Private Share również jest widoczny numer ";495"

Pozdrawiam, Daniel.

image

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zerknij do informacji znajdujących się w tym wątku. Możliwe, że informacje tam zawarte okażą się pomocne.

Zmiana numeru telefonu w systemie
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/zmiana-numeru-telefonu-w-systemie/td-p/3...

MRO3STAR
First Poster
Opcje
Jak zmienić swój numer telefonu 
0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
Udać się do operatora sieci komórkowej.
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MRO3STAR, jeśli jednak mówisz o zmianie numeru w systemie, to zapoznaj się z tym wątkiem. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje
Takie pytanko szybkie - od czego zależy czy telefon rozpozna numery przydzielone do poszczególnych SIMów w menadżerze kart? W starym S10 nigdy nie miałem rozpoznanych (używam dual sim), a w S23 mi rozpoznał (widziałem na początku), a teraz mam w obu 'nieznany numer'... 😕
Ultraab
Journeyman
Opcje
Mam podobny problem
Mitschel
Voyager
Opcje
W esimie rozpoznaje numer. Co by oznaczało, że jest on zapisany w kodzie karty. Być może fizyczne karty sim nie mająw chipie zakodowanej opcji udostępniania takiej informacji, ale to luźne gdybanie.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abisai78, przy klasycznych kartach wydaje mi się, że numer zostaje rozpoznany w momencie kiedy połączymy się za pomocą VoLTE. Możliwe też, że niektóre karty SIM mają zapisany numer w sobie i wtedy telefon od razu rozpoznaje i wyświetla go w informacjach.

Abisai78
Helping Hand
Opcje

No i to jest rzeczowa odpowiedź, która rozwiązuje problem! :smiling-face:

Czemu nikt nie pisze żeby najpierw włączyć VoLTE??? Wszystko działa :face-with-tears-of-joy: