Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdublowane kontakty(?)

(Temat utworzony: 09-02-2022 08:55 PM)
2501 Wyświetlenia
HubertP
Pathfinder
Opcje
Witam,
Ostatnio zrobiłem sobie porządek nadając kontaktom prefiks "+48" bo w większości kontaktów go nie miałem. Natomiast ku mojemu zdziwieniu w aplikacji "Telefon" (również w płatnosciach BLIK na telefon w appce bankowej są wyświetlane podwójnie, jeden z +48 drugi bez) wystąpił pewien dysonans. Dla przykładu załączam ss gdzie przy wybieraniu kontaktu nie ma prefiksu +48(powinien być), a pojawia sie dopiero po wejściu w szczegóły.
Dodam, że wszystkie kontakty są na karcie SIM, nie ma możliwości ich scalenia, nie pomaga też przeniesienie na telefon, wyczysczenie cache aplikacji Telefon ani reset telefonu. Mały detal, który przeszkadza.
Macie jakies pomysły jak sobie z tym poradzić?
image

image

image

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
HubertP
Pathfinder
Opcje
Problem rozwiązany.
Okazało się, że WhatsApp był powodem tego zamieszania. Nie zschynchronizował się z zmianami w tych numerach gdzie był dodany prefiks +48. Reinstal załatwił sprawę

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
14 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@HubertP Przejdź do: Kontakty -> Trzy kreski, kliknij jak mają być wyświetlane kontakty i sprawdź czy nie są zduplikowane. 

HubertP
Pathfinder
Opcje
Nie są, sprawdzałem. Dlatego jest to dziwnieScreenshot_20220209-211036_Contacts.jpgScreenshot_20220209-211038_Contacts.jpg
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podaje zrzut ekranu z opcji:

Screenshot_20220209-211327_Contacts.jpg

Screenshot_20220209-211443_Contacts.jpg

  

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@HubertP  Na drugim zrzucie widzimy opcje scalenia kontaktów

HubertP
Pathfinder
Opcje
Prawda, tyle że są to rózne numery telefonów a nazwy podobne dlatego wyskoczyła taka sugestia. A zdublowanych numerów mam z około 200 a nie 2 jak na SS. Te oczywiste sposoby juz sprawdziłem i nie pomogły.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@HubertP  Spróbowałbym kontakty przenieść na telefon i zobaczyć jak sie ułożą dopiero później ewentualnie zastosować scal kontakty

HubertP
Pathfinder
Opcje
Przenosiłem na telefon i z powrotem na kartę - bez rezultatu 😕 Może to przez Androida 12, nie mam pojęcia
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@HubertP  Raczej nie ponieważ sam niedawno scalałem kontakty przez tą opcje na Androidzie 12 i wszystko poszło prawidłowo. Z tą różnicą że ja wszystkie miałem właśnie na telefonie zapisane

HubertP
Pathfinder
Opcje
Teraz zrobiłem kopie numerów i przeniosłem je na Dysk Google i jest własnie tak, ze niektóre kontakty mają prefiks +48 a niektóre nie. Pomimo ze w aplikacji "Kontakty" do kazdego numeru dopisałem +48 wczesniej, wiec coś jest nie tak na etapie zapisywaniu kontaktów, dziwneScreenshot_20220209-213732_Contacts.jpg
0 Like