Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zdjęcia w Messengerze

(Temat utworzony: 21-02-2021 07:26 PM)
16847 Wyświetlenia
was1k
Journeyman
Opcje
Cześć wszystkim,
czy istnieje rozwiązanie na fatalną jakość zdjęć wysyłanych z fejsbukowej aplikacji Messengera? Zdjęcia są kompletnie nieczytelne; wiadomo, że zdjęcia są kompresowane, ale że aż w takim stopniu, żeby były totalną pikselozą...? Dopiero po przejściu na s20+ spotkał mnie taki problem, inni wysyłają fotki i są okej, ze starego S7 też były w porzadku. Stąd pytanie, czy istnieje jakieś rozwiązanie? 
Pozdrawiam
78 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@was1k  Cześć

Ogólnie messenger jest aplikacją, która bardzo kompresuje wysłanie przez nas zdjęcia i filmiki.

Jeżeli jest taka słaba jakość że prawie nic nie widać to coś jest nie tak.

Jak wyglądają zdjęcia w galerii przed wysłaniem?

0 Like
Nugens
Explorer
Opcje
problem polega na tym, że po ostatnich aktualizacjach messengera tak się dzieje, ale nie zawsze, nieraz zdjęcia przechodzą idealnie beż żadnej kompresji, a nieraz są totalnie nieczytelne, problem jest od ok 1-2 miesiąca, dlatego masz może wrażenie, że to wina nowego telefonu.
Nugens
Explorer
Opcje
messenger nie kompresuje zdjęć tylko filmy
0 Like
was1k
Journeyman
Opcje
dajmy na to te dwa zdjęcia :face-with-tears-of-joy:
Za każdym razem, gdy wysyłam je na grupie dostaję odpowiedź, że są nieczytelne
Gdy inni znajomi wysyłają, zazwyczaj, zdjęcie takiej samej treści, są okej, mniej więcej takiej jakości, jak to czytelne zdjęcie, które dodałem :face-with-tears-of-joy:

received_840793573155972_2422.jpg

received_3421288934658943_2421.jpg

0 Like
was1k
Journeyman
Opcje
jak na złość, problem nieczytelnych zdjęć musiał dotknąć akurat mnie 😂😂
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@was1k  Jedynie co możemy zrobić to zresetować aplikacje, wyczyścić jej dane i ponownie skonfigurować, jeżeli problem będzie nadal to musi być błąd po stronie aplikacji i pozostanie czekać na aktualizacje.

0 Like
Nugens
Explorer
Opcje
wiem o tym, mam czasem ten sam problem, ale czasem, jest to bardzo irytujące, zwłaszcza jak wysyłamy tekst, ale na 100% nie jest to winą telefonu, problem jest po stronie messengera
0 Like
Nugens
Explorer
Opcje
Nie tylko Ciebie, koledzy moi też narzekają, dlatego czasem korzystam z WhatsApp, może przy kolejnej aktualizacji naprawią to, pozdrawiam
was1k
Journeyman
Opcje
no okej, to czekamy na aktualizacje
dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :face-with-tears-of-joy: