Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zdjęcia w Messengerze

(Temat utworzony: 21-02-2021 07:26 PM)
16849 Wyświetlenia
was1k
Journeyman
Opcje
Cześć wszystkim,
czy istnieje rozwiązanie na fatalną jakość zdjęć wysyłanych z fejsbukowej aplikacji Messengera? Zdjęcia są kompletnie nieczytelne; wiadomo, że zdjęcia są kompresowane, ale że aż w takim stopniu, żeby były totalną pikselozą...? Dopiero po przejściu na s20+ spotkał mnie taki problem, inni wysyłają fotki i są okej, ze starego S7 też były w porzadku. Stąd pytanie, czy istnieje jakieś rozwiązanie? 
Pozdrawiam
78 Odpowiedzi
bleedingman
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem, zdjęcia są nieczytelne czy to jest messenger czy snapczat w obu przypadkach ten sam problem z jakością.. aparat włącza się w trybie 1x i nie mogę złapać ostrości na obiektach dalszego planu. Jak rozwiązać ten problem??
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bleedingman  tak, to problem po stronie messengera,  przesłane zdjęcia są bardzo niskiej jakości 

0 Like
bleedingman
First Poster
Opcje
Problem naprawia się gdy delikatnie uderzę w bok telefonu aparat odzyskuje ostrość, co zrobić w tym przypadku? Tylko serwis czy jest inna opcja,
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bleedingman  reset aparatu i jak nie pomoże to urządzenia. W ostateczności będzie potrzebny serwis. 

bleedingman
First Poster
Opcje
Reset urządzenia nie pomógł.. czyli teraz zostaje serwis i ta wizyta wiążę się z opłatą za naprawę tej usterki?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bleedingman, jeżeli urządzenie jest na gwarancji to usługa powinna być bezpłatna.

0 Like
Dybsi
Student
Opcje
Witajcie!
Mam pewien problem. Wymieniłam telefon na Samsung A53 5g, wszystkie zdjęcia są w aplikacji zdjęcia google. Jak wchodzę na messengera i chcę wysłać jakieś zdjęcie to pojawiają mi się tylko te z galerii samsung. Czy można jakoś zmienić główną aplikację zdjęć? Jest inny sposób, żeby messenger odczytywał zdjęcia google a nie galerię?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dybsi  Witam

Ogólnie aplikacja messenger odczytuje zdjęcia z pamięci telefonu. Domyślam się że  w tym przypadku skoro tyczy się to zdjęć Google to zapewne są po prostu zapisane w chmurze i dlatego messenger ich nie widzi.

Trzeba by było je pobrać do pamięci telefonu lub z poziomu aplikacji zdjęcia Google kliknąć udostępnij wybrane zdjęcia. 

Dybsi
Student
Opcje
Serdecznie dziękuję za odpowiedź!
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dybsi  proszę bardzo 🙂

0 Like