Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kontakty ustawienia kont

(Temat utworzony: 19-07-2022 12:41 PM)
2584 Wyświetlenia
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
W kontaktach nie widzę możliwości ustawienia z którego konta ma ciągnąć dane ,czy np. tylko z SIM, w związku z tym ma zdublowane dane .
Czy jest jakaś opcja ustawienia kont kontaktów ? Nie chcę scalać tylko aby brał 1 konto lub SIM

image

image

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem przed chwilą i wygląda na to, że masz rację. Wybrałem wyświetlanie kontaktów z jednego konta w aplikacji Kontakty a i tak w aplikacji Telefon wyświetlane są wszystkie. W związku z tym pozostaje zgłosić sugestię do firmy Samsung. Poniżej znajdziesz instrukcję.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Uruchom aplikację Kontakty a następnie kliknij w trzy poziome kreski po lewej stronie i wybierz opcję Wszystkie kontakty. W ten sposób rozwinie się lista z możliwością wyboru kontaktów.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
To jest Flip 3 i ekrany ci pokazałem , właśnie nie ma tej opcji , miałem ustawienia takie w Huawei i stąd wiem co bym chciał, tu nie widzę
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Akurat ze zrzutów, które załączyłeś, nie wynika, że nie masz tej opcji. Zerknij na poniższy zrzut ekranowy.

Screenshot_20220719-141548_Contacts.jpg

GediMaster
Journeyman
Opcje
Wybór źródła kontaktów jest tylko w aplikacji "Kontakty". Natomiast w aplikacji "Telefon" w zakładce Kontakty nie ma takiej opcji i wyświetlane są wszystkie kontakty ze wszystkich źródeł.
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Nie maScreenshot_20220719-162230_Contacts.jpgScreenshot_20220719-162255_Settings.jpgScreenshot_20220719-162021_Phone_3516_1658240421.jpg
0 Like
GediMaster
Journeyman
Opcje
Jest. Szukasz w ustawieniach, a opcję masz bezpośrednio w aplikacji. @mirudo24 w odpowiedzi wyżej załączył screen gdzie to się znajduje. Screenshot_20220719-164956_Contacts.pngScreenshot_20220719-164542_Contacts.png
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Musisz włączyć aplikację Kontakty Samsung. Poszukaj tej aplikacji w telefonie. Poniżej ikonka, której musisz poszukać.

Screenshot_20220719-222851_One UI Home.jpg

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Dziękuję koledzy za cierpliwość, jest 6 kont 700 kontaktów , konto Samsung , konto Google, SIM , dobra , a ja nie chcę aby pobierał 700 kontaktów ze wszystkiego co ma , dawniej były ustawienia z których kontaktów ma korzystać telefon , z którego konta lub ze wszystkich kont, jak to zrobić ?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zamiast opcji Wszystkie kontakty możesz wybrać np. żeby telefon wyświetlał tylko kontakty z telefonu, karty SIM lub z konta Samsung. Ewentualnie możesz stworzyć listę niestandardową. Przejrzyj dostępne opcje i daj znać czy udało się znaleźć satysfakcjonujące rozwiązanie.