Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjęcia z galerii automatycznie synchronizacja zdjęcia google

(Temat utworzony: 28-10-2024 10:34 PM)
1029 Wyświetlenia
macios6
Pathfinder
Opcje
Witam. Mam pytanie odnośnie zdjęcia przesiadłem się z iphone na androida. W apple icloud wyglądało tak że na telefonie były wszystkie zdjęcia ale w gorszej jakości, jak wchodziło się na zdjęcie pobierało je z chmury w pełnej jakości. Jak zrobić bu w androidzie i google zdjęcia było podobnie? Zauważyłem że jak usunę zdjęcia z telefonu to na chmurze zdjęcia google dalej one są. Jak to zsynchronizować tak by działało to tak że jak usuwam z telefonu to i z chmury są usuwane?
0 Like
12 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, najlepiej będzie skorzystać z synchronizacji Galerii Samsung z OneDrive.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Uruchom aplikację Zdjęcia Google na telefonie i sprawdź ustawienia synchronizacji.

0 Like
macios6
Pathfinder
Opcje
Co dokładniej w tych ustawieniach Mam sprawdzić bo że synchronizacja jest to jest ustawione.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy masz włączoną kopię zapasową (Zdjęcia > avatar > Włącz kopię zapasową)?

0 Like
macios6
Pathfinder
Opcje
Tak jest włączona ale czy to oznacza że zdjęcia będą kopiowane do gogole zdjec w pełnej rozdzielczości a na telefonie zachowane tylko w niższej rozdzielczości? Tak jak miało to apple?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@macios6, Usunięcie zdjęć z telefonu nie spowoduje ich usunięcia z chmury. Synchronizacja Zdjęć Google nie działa w tę stronę. Jeśli chcesz, aby zdjęcia zniknęły z chmury i z pamięci telefonu, to musisz je usuwać w aplikacji Zdjęcia Google.

macios6
Pathfinder
Opcje
Ech Słabo myślałem że przechodząc na androida uzyskam coś podobnego jak icloud w apple a tu zonk. Usuwanie ręczne zdjęć z chmury....
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aplikacja Zdjęcia Samsung działa w taki sposób jak opisujesz ale to dotyczy wyłącznie zdjęć i filmów znajdujących się w chmurze OneDrive.