Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjęcia google - brak miejsca

(Temat utworzony: 10-02-2024 09:10 AM)
1552 Wyświetlenia
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem czy było już tu takie pytanie ale nie widzę. Niestety ale skończyło mi się dostępne miejsce na dysku google zdjęcia i wyskakuje mi info ze teraz nie będę mogła ani odbierać ani wysyłać meili i działanie aplikacji może być nieprawidłowe. Możecie polecić co w takiej sytuacji zrobić. Nie chciała bym utracić tamtych danych bo z chwilą gdy tam coś chce usunąć to automatycznie usuwa mi to też z urządzenia. Da się zrobić tak żeby część rzeczy w dysku google usunąć bez usuwania go automatycznie z urządzenia? Chciała bym troszkę miejsca tam zwolnić żeby chociaż ta poczta normalnie mi działała a kopie zapasowa zdjęć sobie wyłączyć i w przyszłości nowe zdjęcia czy dokumenty przerzucać będę na laptopa by w razie "wu" nie utracić ich calkiem. Ewentualnie jakiś wirtualny dysk z większą ilością miejsca? Nawet kopii zapasowej urządzenia teraz nie mam jak wykonać bo brak miejsca. Dysk miałam powiązany z poprzednim urządzeniem dlatego w 85% już był zajęty z chwilą przesiadki na s23u. Pozdrawiam serdecznie 
PatrykPred
Hotshot
Opcje
Onedrive ma więcej, office 365, a edytor zdjęć to żadna nowość w aplikacji galeria samsung jest za darmo to samo za co płaci się w Google.
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Widzę ciężki wybór 😄
0 Like
PatrykPred
Hotshot
Opcje
Też tak myślałem póki nie kupiłem i nie zacząłem używać onedrive, google mam 100gb kupione i leży, czekam aż zakończy się. Za 259zl w promocji były kody na Microsoft 365 Family 6 osób może korzystać po 1TB, co daje 44zl na rok za 1TB i do tego pełny office na każdym urządzeniu. MS nie sprawdza czy korzysta się w jednym gospodarstwie, można dać dostęp bratu, siostrze i podzielić się kosztami. Ale oczywiście decyzję trzeba podjąć samemu
0 Like
Bloodhound-PL
Pathfinder
Opcje
Zgadza się, ale użyteczną funkcjonalność Office 365 (z edycją dokumentów) zyskuje się dopiero od planu Personal, który jest droższy o 20 zł/mc (29,90) od podstawowego planu Google One.
To już raczej kwestia indywidualna, co komu bardziej odpowiada i co lepiej wykorzysta. Lepiej się edytuje zdjęcia na dużym ekranie, niż w aplikacji Galeria na telefonie. Kwestia współdzielenia przestrzeni na dysku oraz reszty ficzerów pomiędzy innych użytkowników (np. członków rodziny) też może mieć znaczenie. Jak pisałem, zależy co jest dla kogoś istotniejsze.
0 Like
PatrykPred
Hotshot
Opcje
Widzę że nie czytasz, na allegro są kody 288zl za pakiet Family i tam jest wszystko co może być, na rok czasu, za Personal 180zl na rok co już jest znacznie lepsza oferta jak google.
0 Like
Bloodhound-PL
Pathfinder
Opcje
Czytam, to wciąż 180 zł, zamiast ~100 zł rocznie. Nie potrzebuję wszystkich funkcji Office 365 na urządzeniu mobilnym. Póki co wystarcza mi z nawiązką 100GB na dysku. 1TB nie wykorzystam. A abonamenty wybieram tylko te, które absolutnie muszę - dla zasady, bo abo to generalnie patologia naszych czasów. Ale to już inny wątek. To co przemawia do Ciebie, nie przemawia do mnie. Dlatego też są różne oferty i różni ludzie je wybierają. Nie zawsze więcej ma sens. Po prostu.
0 Like
PatrykPred
Hotshot
Opcje
MS 180zl za 1TB, google masz 90zl za 100GB więc...

Office 365 nie jest tylko na urządzenia mobile to działa również na Windows. Oferta MS jest lepsza i tu nie ma co porównywać, google zostaję w tyle z pakietami.
0 Like
Bloodhound-PL
Pathfinder
Opcje
... wiec po co mi 1TB, skoro od początku korzystania z konta Google wraz z 3 członkami rodziny (w sumie 4 osoby) zutylizowaliśmy 19% przestrzeni dyskowej ze 100GB.
Z pewnością nie jestem poweruserem, który trzaska fotki i filmy dokumentujące livefeed każdego dnia życia. 😀Screenshot_20240210_111433_Google One_1000012278_1707560073.png
0 Like
Paul_BoR
Navigator
Opcje
Kto co lubi najlepiej mieć duży dysk w telefonie kopie tworzyć na komputerze, mam S23U 1TB, zawsze można archiwizować na dysku zew. to nie problem, chmura zawsze spowalnia telefon i jak by nie patrzeć kosztuje dodkowo więc lepiej zawsze przy zakupie wybrać co najmniej 512 GB te parę stów i tak później zapłacisz za chmurę. Oczywiście znajdą się głosy że kopia etc. Więc zawsze na dysku zew. gdyż zazwyczaj to są zdjęcia i filmiki a i najbezpieczniej. Kopia zapasowa telefonu bez znaczenia gdzie dużo nie zajmuje. Oczywiście każdy ma swoje zdanie i robi jak chce.
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Mam właśnie s23u wersję 512gb i zajęte mam na nim niecałe 15% (w tym system i aplikacje )... bardziej mi chodziło właśnie o zostawienie troszkę miejsca na dysku by w razie czego te kopie zapasowa utworzyć i ta poczta normalnie działała ale dziękuję za sugestie odnośnie dysku zew.