07-07-2018 01:01 PM – ostatnio edytowany 14-06-2020 11:01 PM przez EwaK
Witajcie
Dziś chcę Wam w skrócie opisać działanie aplikacji Mój Sejf. Jest to następca usługi myKnox, która została wygaszona w grudniu zeszłego roku. W niektórych telefonach funkcja ta może być podpisana jako Bezpieczny Folder.
Aplikacja ta pozwala na zabezpieczenie wielu rzeczy, takich jak prywatne pliki, aplikacje, kontakty, zdjęcia, wpisy kalendarza i inne.
Widok aplikacji Mój Sejf po pierwszej konfiguracji
Bardzo ważne jest to, że aplikacje przeniesione do Sejfu są tam jako oddzielne, niezależne instancje. W związku z tym, dane utworzone w Sejfie bądź przeniesione do niego, nie będą dostępne poza nim.
Jako przykład mogę podać zdjęcia. Gdy uruchomisz aplikację aparatu z poziomu Sejfu, wszelkie zdjęcia zrobione w ten sposób będą widoczne jedynie z poziomu Galerii w Sejfie. Tak samo dzieje się na przykład w przypadku kontaktów.
Ekran kontaktów poza Sejfem
Ekran aplikacji Kontakty w sejfie
Dodawanie kontaktu z poziomu sejfu
Widok po dodaniu kontaktu
Analogicznie, jeżeli zabezpieczysz wiadomości e-mail za pomocą Sejfu, nie będą one wyświetlane nigdzie indziej.
Sama aplikacja może być zabezpieczona za pomocą standardowych blokad – PINu, wzoru bądź hasła.
Pliki przenoszone do sejfu można przenieść całkowicie lub wykonać ich kopię, tak by zachować również tę niezabezpieczoną wersję przenoszonego pliku.
Aplikacja Mój Sejf posiada swoje własne ustawienia, dotyczące głównie dostępu do aplikacji i treści wewnątrz niej. Poniżej kilka screenów z ustawień aplikacji. Są dość zrozumiałe, jeżeli natomiast któraś opcja budzi Wasze wątpliwości, zachęcam do dyskusji.
Czy zabezpieczacie swoje dane za pomocą tej aplikacji? Czy ta funkcja jest dla Was przydatna? Dajcie znać w tym wątku.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
04-04-2020 02:21 PM
04-04-2020 02:41 PM
@walus087, problem dotyczy tylko aplikacji znajdujących się w usłudze Mój sejf? Jeżeli tak to spróbuj wyczyścić dane aplikacji przechodząc kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Mój sejf > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.
04-04-2020 03:30 PM
@walus087 przy takich obostrzeniach ważna jest informacja, czy telefon pracuje na koncie prywatnym, czy jest to telefon służbowy?
21-04-2020 12:40 AM
21-04-2020 06:22 AM
21-04-2020 11:50 AM
Dzięki, lecz nie znalazłem żadnej odpowiedzi
21-04-2020 12:04 PM
@KrzyśZPodkarpacia, instrukcję resetowania hasła znajdziesz na stronie pomocy Samsung.
21-04-2020 01:39 PM
Dzięki lecz nie działa, Tutaj mi przechodzi jak daje resrt
21-04-2020 01:47 PM
@KrzyśZPodkarpacia, Czy na telefonie jesteś zalogowany na koncie Samsung ?
21-04-2020 01:48 PM
@KrzyśZPodkarpacia, nie widzę na liście konta Samsung. Czy masz dodane konto Samsung w urządzeniu?